Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 18:39, 10 lut 2013

baraga1904 napisał(a)
....Anita pisała o spotkaniu u Kapiasów na wiosnę... bardzo jestem za.... można by omówić jakiś termin...???

Spotkanie z grupa śląska ?? super !! Jestem zaaaaaa !!! Dostosuję się , bo rozumię ,że to weekend ma być ??
gierczusia 18:43, 10 lut 2013

monitka napisał(a)
Ela strach się bać co by to było gdyby na opakowaniu pisało że jest wonny a tak swoją drogą jak będziesz kiedyś chciała sąsiadów zapachowo zaskoczyc to całkiem miła w tym temacie jest gnojówka z pokrzyw...jak postawisz na zawietrznej to efekt murowany

Widzę że ci już dziewczyny paluchem pogroziły...i słusznie...migusiem jutro do lekarza

Zapachowo zaskoczyć hhhihiii mało się nie udusiłam ze śmiechu jak pięknie to ujęłaś ... Zagazować ,ma się rozumieć

Napisz plizzzz o tej gnojówce z pokrzyw , bo muszę przyznać ,że już z samej nazwy kofam ten produkt

Napisz jak się to cudo robi i jakie jest jego zastosowanie.... Iiii , czy naprawdę zagazuję sąsiadów
monitka 18:56, 10 lut 2013

Heh no nie wiem czy da radę zagazować ale napewno pobudzić powonienie
Tu masz wiecej o tej i innych miksturach: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1806-naturalne-zwalczanie-szkodnikow-bez-chemii
gierczusia 19:08, 10 lut 2013

Dzięki Moniu ... Dokształcać się zatem będę
gierczusia 20:36, 10 lut 2013

Dziewczynki mam ciemiernika... a mój eM jest aniołem , kazałam mu kupić jeden a on ... Kupił dwa

Gosiniak 21:10, 10 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Ostatno u Gosi od igiełek naczytałam się o jakiejś cudownosci zwanej asahi i - aktywatorze wzrostu roślin.. Nie znałam tego wcześniej , więc dopisałam do mojej magicznej listy zakupowej , która nie wiedzieć czemu stałe się wydłuża ..

A ponieważ jestem upartym maniakiem naturalnych metod uprawy to i ja Wam coś polecę , bo nie wiem czy znacie .. A mianowicie biohumus ( koniecznie z firmy darpol, bo wszystkie inne przypominają siki ( sorry , ale to prawda ))
Jest to próchnica zawarta w jakimś nawozie płynnymi naprawdę super działa

Ale i tak największe jaja były z obornikiem ... Poniewaź tu u mnie aglomeracja całkiem spora , to raczej trudno by mi było zdobyć obornik w formie naturalnej ( o ewentualnym transporcie nie wspomnę ) tak więc postanowiłam zakupić obornik granulowany ( był w lerła )... Jak baba pomyślała tak zrobiła..,,, Pojechałam , obejrzałam , zakupiłam.. Podobno bezwonny miał być ( tak przynajmniej na opakowaniu pisało !!)...., Dziewczyny ... Jaki to był smród... Wiem , ze powinnam napisać ,że brzydko pachniało ... Ale nieeee , to był mega smród .. Sąsiedzi wszyscy przybiegli , bo się martwili ,że jakąś poważna awarię klopów mam

A widzisz to ty też jesteś dobra w te klocki, biohumus znam- ba...nawet zakupiłam, tylko nie ten co trzeba, ale się poprawię, obornik też znam, ba...nawet wąchałam, reakcji sąsiadów nie zanotowałam, szybko się pochowali, bez zapachowy daleko posunięte marzenie, ale wolę nie myśleć jak pachnie ten zapachowy Obornik naturalny widziałam w brico, więc jak zechcesz spróbować, to ja też pójdę w twoje ślady, ale ty pierwsza dobrze
Enya73 21:11, 10 lut 2013

Ela, tak na wiosnę, tylko już nie w takiej dużej grupie, jak we wrześniu. Bardziej kameralnie
Gosiniak 21:11, 10 lut 2013

Ciemierniczki piękniutkie, M koffany
I wracaj do zdrówka szybciutko
Ginger 21:48, 10 lut 2013

I ja kupuję zawsze biohumus z dżdżownic kalifornijskich podlewam nim moje trawki
gierczusia 23:05, 10 lut 2013

Enya73 napisał(a)
Ela, tak na wiosnę, tylko już nie w takiej dużej grupie, jak we wrześniu. Bardziej kameralnie

Noooo mam nadzieję ,ze się załapię i że jakiegoś specjalnego zaproszenia nie potrzeba