Mira Goethe zaskoczył mnie urodą kwiatów w tym roku. Na chudym badylu taka obfitość kwiatów to była niespodzianka. Gdyby nie zgnił od deszczu i zakwitł ponownie drugi raz mógłby być wyzej w rankingu
Od Munstead oczekiwałam więcej po tak wspaniałym poprzednim roku ona woli jednak skwar niż deszcze. Duźym rozczarowaniem było jednak większość Austinek, ktore w drugim sezonie wcale nie zakwitły obficiej niż w pierwszym. No cóż trzeba poczekań na 2017 rok Ale z drugiej strony w TOP 10 najwięcej jest Austinek
Wiele innych róż ma piękne kwiaty, ale głównym kryterium rankingu była obfitość i długość kwitnienia. Kupujesz bowiem róze, czekasz zimę , wiosnę a potem oglądasz 2-3 kwiatki przez kilka dni? Chyba nie na to czekamy?
Dlatego w rankingu nie znalazło się wiel wyczekanych róż zwłaszcza austinek lub nowości 2015 r. Aczkolwiek zaskoczyła mnie Pashmina, nie spodziewałam się takiego kwitnienia po golaskę sadzonej jesienią 2015
Plamistośc w tym roku miały wszystkie moje róze, więc uszło to płazem burgundy
Hi hi a ja juz czekam na śnieg w górach W przyszłym tygodniu w Karkonoszach ma padać Czekam na info kiedy wyciagi otworza,ale pewnie najwczęniej w pierwszy weekend grudnia...
Dzisiaj u podnóza Karkonoszy było +15 stopni i słońce...