Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 21:08, 01 lis 2016

Aggaa napisał(a)
Halo Reniusia Wróciłam z zaświatów Co Ty znowu kochana sąsiadko chcesz zmieniać ???? Masz tak pięknie, jak nikt na NOWYM mieście całym KIlka dni mnie nie było a tu takie newsy

No i co ja mam napisać? Zaprosiłabym Cię żeby pogadać ale przeziębiona jestem ... jak się wykuruje to Ci wszystko wytłumaczę
nawigatorka 21:10, 01 lis 2016

ren133 napisał(a)

a te trzy drzewa?
muszę przeczytać jeszcze raz te koncepcje.ale to jutro.
A do ilu jesteś w stanie poszerzyć te rabate by miały miejsce?
Aggaa 21:15, 01 lis 2016

ren133 napisał(a)

No i co ja mam napisać? Zaprosiłabym Cię żeby pogadać ale przeziębiona jestem ... jak się wykuruje to Ci wszystko wytłumaczę

Kuruj się kochana Ja też byłam chora. Już wiem co poczytam dziś do poduszki
ren133 21:19, 01 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
muszę przeczytać jeszcze raz te koncepcje.ale to jutro.
A do ilu jesteś w stanie poszerzyć te rabate by miały miejsce?

Ale one miałyby być przed hortkami (nr 3 na rysunku)
ren133 21:19, 01 lis 2016

Aggaa napisał(a)

Kuruj się kochana Ja też byłam chora. Już wiem co poczytam dziś do poduszki

jankosia 21:24, 01 lis 2016

ren133 napisał(a)

a te trzy drzewa?

Żadnych drzew. To był pomysł na przeciągnięcie nowej ławeczki. Licz jako całość. Póki nie ma wizji całości nie idź w pojedyncze fragmenty. Błagam. Obiecaj że weźmiesz głęboki wdech I przemyśl to co Asia napisała
jankosia 21:30, 01 lis 2016

Biorąc same drzewka to do hortensjowej jak kwiatek do kożucha. Poważnie. To nic nie pomoże. Ja jestem z doskoku ale powiem ci coś. Popatrz na plan co wrzuciłaś i narysuj sobie (możesz nawet nam nie pokazywać ) plamę trawnika na całej tej stronie ogrodu. Nie rabaty tylko trawnik czyli to co ci zostaje. Ludzie często nie zwracają na to uwagi a przecież to wielka, płaska, zielona plama w naszym ogrodzie. Musi mieć kształt a nie być tym co zostaje po wycięciu rabat. Jak wyrysujesz sobie sensowną plamę trawnika to będziesz wiedziała ile mniej więcej w jakim miejscu masz do zagospodarowania. Idę bo mnie em prześwięci hi hi
ren133 21:40, 01 lis 2016

jankosia napisał(a)
Biorąc same drzewka to do hortensjowej jak kwiatek do kożucha. Poważnie. To nic nie pomoże. Ja jestem z doskoku ale powiem ci coś. Popatrz na plan co wrzuciłaś i narysuj sobie (możesz nawet nam nie pokazywać ) plamę trawnika na całej tej stronie ogrodu. Nie rabaty tylko trawnik czyli to co ci zostaje. Ludzie często nie zwracają na to uwagi a przecież to wielka, płaska, zielona plama w naszym ogrodzie. Musi mieć kształt a nie być tym co zostaje po wycięciu rabat. Jak wyrysujesz sobie sensowną plamę trawnika to będziesz wiedziała ile mniej więcej w jakim miejscu masz do zagospodarowania. Idę bo mnie em prześwięci hi hi

no wlaśnie teraz to robię
Aggaa 21:42, 01 lis 2016

Reniu nie doradzę Ci za bardzo, ale powiem, że w rzeczywistości wejście do ogrodu wygląda zdecydowanie lepiej. Jakoś te ujęcia zrobione przy wejsciu przedstawiają tą część ogrodu w niekorzystnym świetle. Pod hortkami przydałyby się jakieś ładne nóżki, przy świerku mały lifting i już
Madzenka 21:44, 01 lis 2016

Reniu masz całą zimę na przemyslenia a włascieiwe jeszcze dodatkowo pól jesieni
Nie goń tak prosze bo nie nadążam