Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 19:43, 01 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Muszę poczytać o tej bostonce, bo za czasów mojego dziecięcia takich chorób nie było

Jak ja usłyszałam tą nazwę to też stwierdziłam że to jakaś nowość jest ale chyba nie.
Chyba mało przypadków tej choroby musi być skoro tak mało popularna jest, choć z tego co widzę zaraźliwa jak ospa. Bardzo szybko grono zarażonych się powiększa.
Chciałam nawet sprawdzić swoją pediatrę czy się pozna ale nim wypowiedziałam jej nazwę ona mnie ubiegła. Co bardzo mnie ucieszyło (w sensie że lekarka dobra jest).
Makao_J 19:48, 01 lis 2016

amelia_b napisał(a)
my sypialnie robiliśmy w tamtym roku tydzień przed Bożym Narodzeniem a telewizor albo 23 albo 24 grudnia małżonek ze sklepu przytargał, wsiadł w samochód pojechal gdzieś i z telewizorem wrócił

No to super święta mieliście. Ja się doczekać nie mogę ale jeszcze sporo pracy zwłaszcza że eM wszystko robi sam i tylko weekendami.
Kasya 19:49, 01 lis 2016

Makao_J napisał(a)

Nie czasowa jestem i owszem. Ostatnio z tym u mnie krucho. Teraz przerabiam strony z lampami bo chcę kupić kinkiety do sypialni jako światło główne ale obawiam się zakupów przez neta w tak kosztownym przypadku. Najlepiej gdyby można było kupić coś naocznie.
W Warszawie pewnie takie salony są ale kompletnie nie wiem gdzie

no wlasnie ja nie znam poza marketami typu LM
i tez kupowalam przez net, jest 30% taniej niz w sklepach

ja kupowalam tu
http://www.twoje-lampy.pl/
Makao_J 19:50, 01 lis 2016

kasja83 napisał(a)

Paskudztwo...mnie narazie omija- w sensie moje dzieci.

To prawda. Bardzo podobna do ospy tylko inne partie ciała atakuje. I też różne nasilenie jest. Czasem jedna krostka a czasem masa bąbli. Moja córcia ma ich dość sporo. Dobrze że już się nie drapie. Muszę dokupić Calcium bo się skończyło.
Makao_J 19:51, 01 lis 2016

tulucy napisał(a)
My też w ciągłych remontach, jedno się skończy, trzeba już drugie zmieniać... U nas to przez przerabianie starego budynku... Ja może na święta doczekam się krzeseł do jadalni...

No to święta będą na siedząco. Też super sprawa jeśli do tej pory był z tym problem. Też to przerabiałam
Makao_J 19:53, 01 lis 2016

Kasya napisał(a)

no wlasnie ja nie znam poza marketami typu LM
i tez kupowalam przez net, jest 30% taniej niz w sklepach

ja kupowalam tu
http://www.twoje-lampy.pl/

Przejrzę. Dzięki
Sylvana 20:00, 01 lis 2016

Kupowaliśmy lampki do sypialni w Almidecor, stoją kilka lat i nadal je lubię
Madzenka 21:37, 01 lis 2016

Większość rzeczy w necie zamawiam. Jesli lampy nie spełnią Twoich oczekiwań odeślesz
Juzia 07:54, 02 lis 2016

Masz 14 dni na odesłanie.
Ja kupowałam ostatnio dwie szklane lampy i wszystko ok.
A taniej jakąś stówkę wyszło na jednej
ivo 08:06, 02 lis 2016

Makao_J napisał(a)
Uuu to u nas chyba dłużej pogości bo to już drugi dzień a krosty wciąż się wylęgają. Dobrze że gorączka ustąpiła bo przez dwa dni przed pojawieniem się wysypki miała powyżej 38 st.

Aniu Bostonkę też przerabiałam. Mój synek miał mało chrost ale gorączka utrzymywała się przez 7 dni. Lepiej nie wychodź na dwór bo przy takiej pogodzie nie trudno złapać coś innego a dziecko i tak osłabione przez chorobę. U mnie po bostonce przyplątało się zapalenie oskrzeli. Pozdrawiam. Mam nadzieje że już lepiej