Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Działeczka Asi :)

Działeczka Asi :)

asiak 11:49, 31 paź 2016

Nallar napisał(a)
Przywitać się przyszłam z ogrodniczką co to w niedzielę w ziemi grzebie
Przyznaję że jeśli mam coś do zrobienia, to nie patrzę jaki to dzień tygodnia.
Twoja działeczka pięknieje w oczach, a wątek pełen porad. Muszę tu częściej zaglądać.

Dziękuję za odwiedzinki, wpadaj częściej
asiak 11:59, 31 paź 2016

Madzenka napisał(a)
Ja nie ogarniam już forum, nie nadążam z czytaniem....

Ja wycinam wszystko co sie da jesienia, wtedy mam mniej roboty wiosna. Po za tym wszędzie nasadzęń cebulowych wiec wiosna nie ma jak łazić po rabatach, coby cebul nie zdeptać.

Mnie to tylko zastanawia, jak Ty pielisz, jak masz tyle cebul? Takie ilości, to cebula na cebuli Masz jakiś skrawek ziemi bez cebul? Ale za to wiosną, masz zapewne w ogrodzie bajkę
asiak 12:00, 31 paź 2016

bdan napisał(a)
Asiu pozdrawaim poniedziałkowo, za samego rana, bo później ciężko będzie na ogrodowisku posiedzieć

Pozdrawiam również
Zuzka25 21:08, 31 paź 2016

Wpadłam z rewizytą Wow Dużo się u Ciebie dzieje Też zachwyciłam się miłorzębem, tylko nie może się zdecydować czy Mariken czy Pendula. Do wiosny trochę czasu na rozważania
gobasia 13:05, 01 lis 2016

Nawiązując do dyskusji...ja na zimę wycinam tylko to co przeszkadza lub szpeci,a sprzątam dopiero wiosna ... tylko z lilii łodygi wyciągam jesienią ,zawsze i obowiązkowo
Pozdrawiam serdecznie
Ewik 20:13, 01 lis 2016

gobasia napisał(a)
Nawiązując do dyskusji...ja na zimę wycinam tylko to co przeszkadza lub szpeci,a sprzątam dopiero wiosna ... tylko z lilii łodygi wyciągam jesienią ,zawsze i obowiązkowo
Pozdrawiam serdecznie

to i ja wtrące swoje 3 groszę, robię podobnie, usuwam, to co wygląda nieładnie, reszta zostaje
Madzenka 21:53, 01 lis 2016

Stare cebule wygniwają, wchodzą w głąb ziemi, wcale nie jest trudno nowe dosadzać
asiak 11:23, 02 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Stare cebule wygniwają, wchodzą w głąb ziemi, wcale nie jest trudno nowe dosadzać

Czyli, co roku można dosadzać

Mam pytanko... dziewczyny zamawiałam przez internet koński obornik. Zawinięty jest szczelnie w folię. W tym roku mi nie jest już potrzebny. Czy może sobie tak leżakować w tej szczelnej folii przez całą zimę?
Czy po prostu rozrzucić go i przekopać na zimę?
Makusia 15:00, 02 lis 2016

Nie wiem
Wiem, że mój "dostawca" kazał mi przykryć na zimę plandeką- podobno szybciej się przekompostuje, a głównie chodzi o to, żeby po nim deszcz nie padał. No ale wiadomo- plandeka, to nie szczelna folia...
Kacha123 00:13, 06 lis 2016

Asiu, wpadłam z rewizytą! Podziwiam Twoją pracowitość. Piękny ogródek się szykuje