Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "skarpa"

Mazury i mój kawałek ziemi 21:06, 19 wrz 2013

Do góry
dłuuuga rabata początek

a tu koniec tej rabaty

Skarpa przy tarasie

Pieniński zakątek 09:14, 18 wrz 2013

Do góry
I właśnie mi zjadło co naskrobałam grrrrgrrgrrrrrr!!!

No to jeszcze raz
Gosiu - dzięki, że wpadłaś mimo wielkich prac ogrodowych u Ciebie . Podziwiam Twoje zmagania, choć nie często piszę. Dzięki za zaufanie... ale ja mam cykora, bo ogródek robię sama - bez pomocy fachowców i projektantów. Tarasik i schody też własnoręcznie z eMem układaliśmy. Z założenia ma być na dziko.... choć placyk wyszedł nieco miejski. Ale wydaje mi się, że otoczaki fajnie nadają klimacik . Na początku chciałam takie zielone szczeliny z karmnika ościstego, ale bałam się, że nie przetrwa bez nawadniania... Zresztą mróz zimą i brak systematycznego nawadniania w czasie upałów to moje największe problemy.

Gosiu - Kraków wita Kraków - czekam na Twój zielony zakątek.

Magdziu - rządzimy tym co mamy. Skarpa była spora - pomogła koparka i nadsypała trochę by powstał taras. A reszta... to rośliny dzielone z kwadratowego. To wszystko - cieszę się jednak, że Ci się podoba

Magda - witam - trochę zabawy przy układaniu kamyków było, to fakt, ale powiem "skromnie" efekt jest fajny - nic tylko wiadro i nad rzeczkę
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:34, 15 wrz 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
pięknie się wszystko rozrosło! mam nadzieję, że za rok o tej porze też będę mogła się pochwalić jak skarpa się rozrosła

Kasiu, sama widzisz co było, a co jest u mnie Z roku na rok coraz więcej. W pierwszym roku po posadzeniu różnie bywało z tymi roslinami. Raczje dopiero w następnym zaczynały naprawdę się rozrastać. Szczególnie krzewy i pnącza - wszystkie zaczynały od niemal pojedyczych patyczków. Za dwa lata tylko z sekatorem będę biegać

Odrobina troski i wszystko urośnie
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 20:53, 14 wrz 2013

Do góry
pięknie się wszystko rozrosło! mam nadzieję, że za rok o tej porze też będę mogła się pochwalić jak skarpa się rozrosła
Ogródkowe perypetie:) 12:33, 12 wrz 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Agnieszko zaglądam i domagam się fotek , pewno chcesz nas zaskoczyć .skarpa skończona ???
nie wiem czy dobrze zrozumiałam że gabiony przy skarpie ?
buziak wielki .

Alinko, no właśnie się za to powoli..oj powoli zabieramy.. tak zamiast murku, który mam i wygląda nijak będzie murek gabionowy, z racji wysokiego stanu musimy zrobić małe odwodnienie, bo inaczej znowu woda będzie stała całą wiosnę. Wzdłóż działki też mur oporowy z gabionów już wyższy z drewnem. I jedno i drugie lubię i chyba będzie pasowało. Czeka mnie więc mnóstwo przesadzania i pracy, ale chcemy to zrobić sami
Działka wkoło Lubczyka :) 22:29, 09 wrz 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Zaczynam wracać do normy
Pospotkaniowy stres już mija, czas odwiedzić znajomych

Skarpa zarasta, czy ja tu widzę Przegorzana i Konwalnika?
Trzmielinki śliczne.

Szkoda, że z nami nie byłaś, ale wiadomo - ile pracy za to zrobione

Krysiu, przecież Ty wiesz, że ja z nazw jeszcze nie mogę być odpytywana to srebrne, to raczej oset ozdobny, a ta bordo kępka, to może faktycznie Konwalnik?!

też żałuję, że mnie nie było widzę, że sporo przyjemności mnie ominęło !

pozdrawiam :*
Działka wkoło Lubczyka :) 16:56, 09 wrz 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
I jeszcze troszku dołożyła do skarpy pokażę tylko te części, co się coś zmieniło

Jeszcze trochę i roslinki z przechowalnika będą rozdysponowane

Zaczynam wracać do normy
Pospotkaniowy stres już mija, czas odwiedzić znajomych

Skarpa zarasta, czy ja tu widzę Przegorzana i Konwalnika?
Trzmielinki śliczne.

Szkoda, że z nami nie byłaś, ale wiadomo - ile pracy za to zrobione
Skarpa w ogrodzie 15:26, 09 wrz 2013

Do góry
Witam wszystkich forumowiczów.

Właśnie niedawno wraz z narzeczoną zdobyliśmy mieszkanie wraz z przynależnym ogródkiem (około 95 m2). Są to mieszkania szeregowe wiec z dwóch stron mamy sąsiadów. Niestety z jednej ze stron mamy nieszczęsną skarpę i kąpletny brak pomysłów co z nią zrobić. Chcielibyśmy ją oczywiście urządzić samodzielnie i w miarę nie drogo. Skarpa jest skierowana spadkiem do sąsiada i w miarę oddalenia sie od budynków jest coraz niższa. Niestety sąsiad zamocował sobie już ogrodzenie (typową siatkę), także jest ograniczony dostęp. Jak zdobęde aparat to prześle zdjęcia.
Czy możecie nam jakoś pomóc?? Bylibyśmy bardzo wdzięczni.
Pozdrawiam
Działka wkoło Lubczyka :) 14:37, 09 wrz 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Mama szaleje w ogrodzie to syn tez postanowil ze zmieni imaza Dzieciaczki masz slodkie,ucaluj je od ciotek ogrodowych
Kasiu,patrze na Twoja skarpe i zapytowuje czy pomiedzy ziemia a sciana domu,polozylas material zabezpieczajacy?

Dziękuję, ucałuję je na pewno :* dla Ciebie też buziaczki
Skarpa jest na wysokości fundamentów, bo musieliśmy wysoko domek podnieść, więc tam jest dobrze zaizolowane, folie, farby, styropiany itp, aż m się spytałam, czy może coś tam trzeba położyć, ale mówi, że nie trzeba, bo już tam jest więc chyba powinno być ok

pozdrawiam gorąco :*
Działka wkoło Lubczyka :) 14:35, 09 wrz 2013

Do góry
Bogda napisał(a)
Pięknie skarpa się będzie za rok prezentowaćfloksiki też tam masz?tawułę?koktrastowo robisz czy bardziej iglakowo?bo ja ślepa-nie dowidzę

Córcia śliczniutkadzielna była?moja chciałaby ale i boi się-nie zmuszam

Bogna, nie mam tam ani tawuły, ani floksów może tam krzewuszkę dostrzegasz?
iglaki się mojemu m mocno podobają, więc muszą być obowiązkowo, dla mnie coś kwitnącego, dlatego są tam m.in róże okrywowe troszkę typowych skalniaków-więc taki misz masz

Co do kolczyków, to moja nie wiedziała o co kaman na szczęście ładnie się goją, więc nie żałuję niezły OPR dostałam od M ale już mu przeszło i nawet mu się podoba

pozdrawiam :*
Działka wkoło Lubczyka :) 21:20, 08 wrz 2013

Do góry
Pięknie skarpa się będzie za rok prezentowaćfloksiki też tam masz?tawułę?koktrastowo robisz czy bardziej iglakowo?bo ja ślepa-nie dowidzę

Córcia śliczniutkadzielna była?moja chciałaby ale i boi się-nie zmuszam
Ogródkowe perypetie:) 22:18, 06 wrz 2013

Do góry
Agnieszko zaglądam i domagam się fotek , pewno chcesz nas zaskoczyć .skarpa skończona ???
nie wiem czy dobrze zrozumiałam że gabiony przy skarpie ?
buziak wielki .
Działka wkoło Lubczyka :) 23:22, 02 wrz 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Kasiu, skarpa w ogrodzie zawsze wygląda dobrze, bo nadaje mu różnorodość. Ogród nie jest płaski. Ja mam skarpę naturalną, nie jest wysoka, ale jest widoczna. Też się nad nią natyrałam, bo była cała porośnięta chwastami i to tymi uciążliwymi. Dzisiaj rosną tam cieniolubne bo skarpa jest pod klonem, a klon wiadomo pijak i gleba tam sucha. Ale o dziwo jakoś rośliny dają tam radę. Pokazuj postępy prac na skarpie, na pewno będziemy ją potem podziwiać.

Bożenko, relacja z tworzenia jest prawie "na żywo" więc kolejne fotki na pewno się pojawią, tylko pogoda musi się poprawić!

pozdrawiam
Działka wkoło Lubczyka :) 22:53, 02 wrz 2013

Do góry
Kasiu, skarpa w ogrodzie zawsze wygląda dobrze, bo nadaje mu różnorodość. Ogród nie jest płaski. Ja mam skarpę naturalną, nie jest wysoka, ale jest widoczna. Też się nad nią natyrałam, bo była cała porośnięta chwastami i to tymi uciążliwymi. Dzisiaj rosną tam cieniolubne bo skarpa jest pod klonem, a klon wiadomo pijak i gleba tam sucha. Ale o dziwo jakoś rośliny dają tam radę. Pokazuj postępy prac na skarpie, na pewno będziemy ją potem podziwiać.
Ogród z łezką 12:33, 01 wrz 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ale piękna teraz ta skarpa z tymi żurawkami dobrze to wymyślyłaś-zresztą jak zawsze

Dziękuję Bogusiu
Żurawki koloru dodały na skarpie. Pięciornika wywaliłam (rośnie sobie koło mojej pracy) i posadziłam karłowate berberysy. I tak mi jeszcze czegoś tam brakuje...wiosną muszę zobaczyć, czym te dziury zatkać
Ogród z łezką 11:57, 01 wrz 2013

Do góry
Ale piękna teraz ta skarpa z tymi żurawkami dobrze to wymyślyłaś-zresztą jak zawsze
Działka wkoło Lubczyka :) 11:57, 01 wrz 2013

Do góry
Ależ tu się dzieje, piękny będzie taras, ta skarpa i schodki. Jak to wszystko ładnie porośnie będzie pięknie.
Działka wkoło Lubczyka :) 21:51, 31 sie 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Skarpa zaczyna się zapełniać fajnie to wygląda
buziaczki

dzięki Aniu nam też się podoba m jak już zobaczył iglaczki to był zadowolony, on to same oglaki mógłby mieć
pozdrawiam i ślę buziaki :*
Działka wkoło Lubczyka :) 21:37, 31 sie 2013

Do góry
Skarpa zaczyna się zapełniać fajnie to wygląda
buziaczki
Działka wkoło Lubczyka :) 22:22, 30 sie 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Kasiu ahoj !
Widzę że już zaczęła się przygoda ze skarpą
Będę Ci kibicować

mam nadzieję, że skarpa to tylko początek
kibicuj, kibicuj-przyda mi się
pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies