Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 22:02, 25 mar 2014

dziś dotarła paczka z berberysami admiration i nie pamiętam z czym jeszcze i wiecie co nie mam już siły aby to rozpakować jutro zobaczę i wstawię fotki.
Luckaa 22:10, 25 mar 2014

Ja uwielbiam paczki z roslinkami
Gardener27 22:20, 25 mar 2014

Mnie to by chyba skręciło Maszeruj do tej paczki i oglądaj te berberysiki i inne cuda Zdjęcia obowiązkowo muszą być
renatamama3 07:53, 26 mar 2014

Ewa4 napisał(a)
Renatko moja skarpa jest pomieszana najpierw jakieś niskie skalniaki póżniej 4 tawułki odm.nie znam ,róże rabatowe ,trawa rozplenica i na samym dole mam kostrzewę .Skalniaki mam dlatego że wcześniej są same kwiaty kwitnące po drugiej stronie skarpy .Narazie nie chce mi się tego zmieniać bo za dużo tego jedynie muszę dołożyć kamieni większych i w puste mniejsca rozsypać żwirek to zielsko nie będzie rosło .Teraz wiem ,że tam nic nie pasuje a nawet nie wiem czy róże się przyjeły muszę je podejrzeć.No ale ja projektować nie umiem .

Ewuś ,skalniaki zostaw ,trochę kwitnących nie zaszkodzi .Szkoda ,że tam dałaś róże rabatowe a nie okrywowe ,rabatowe są dość wysokie ,a okrywowe mak 60 cm .To może ,zostaw tak jak jest poczekaj ,aż się rozrośnie ,rozsadź tylko te tuje ,co są najbliżej tej rabaty z ciuradełkiem ,i dosadź z 2 kosodrzewiny ,i z 2 kosodrzewiny na skarpie tam gdzie ciuradełko .Na tą skarpę z ciuradełkiem trawy ,żurawki i klonik palmowy ,przeglądając twój wątek widziałam ,że w tamtym roku kupiłaś .Do roboty.
Ewa4 07:55, 26 mar 2014

Luckaa napisał(a)
Ja uwielbiam paczki z roslinkami
Lucynko ja tez lubię ale jak kurier dzwonił nie było mnie w domu odebrała kolezanka i przywiozła o 21 dopiero.
Tusiala 08:48, 26 mar 2014

Dzięki za info
Wow ależ ciurkadełko Kiedy zakładasz? Już sama nie mogę się doczekać kiedy je ujrzę
Ewa4 08:53, 26 mar 2014

renatamama3 napisał(a)

Ewuś ,skalniaki zostaw ,trochę kwitnących nie zaszkodzi .Szkoda ,że tam dałaś róże rabatowe a nie okrywowe ,rabatowe są dość wysokie ,a okrywowe mak 60 cm .To może ,zostaw tak jak jest poczekaj ,aż się rozrośnie ,rozsadź tylko te tuje ,co są najbliżej tej rabaty z ciuradełkiem ,i dosadź z 2 kosodrzewiny ,i z 2 kosodrzewiny na skarpie tam gdzie ciuradełko .Na tą skarpę z ciuradełkiem trawy ,żurawki i klonik palmowy ,przeglądając twój wątek widziałam ,że w tamtym roku kupiłaś .Do roboty.

Renatko ale ja gapa jestem no pewnie że posadziłam okrywowe bo one idą prawie po ziemi a co mi się ubzdurało z rabatową to nie wiem przepraszam ,że Cię w błąd wprowadziłam no to klonika przesadzę i zrobię tak jak piszesz..Dzięki
Ewa4 08:54, 26 mar 2014

Gardener27 napisał(a)
Mnie to by chyba skręciło Maszeruj do tej paczki i oglądaj te berberysiki i inne cuda Zdjęcia obowiązkowo muszą być

Fotki będą oczywiście .
Ewa4 08:57, 26 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Dzięki za info
Wow ależ ciurkadełko Kiedy zakładasz? Już sama nie mogę się doczekać kiedy je ujrzę

Przeprowadzę roślinki ktore tam rosną i będę przygotowywać wszystko pod ciurkadełko tylko jeszcze M musi mi prąd tam doprowadzić no trochę pewnie mi to zajmie
Tusiala 09:10, 26 mar 2014

Ale będzie czekanie na coś takiego też jest fajne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies