O tak, Vanilki są piękne.Też mam dwie.Z tym ,że jedna miała być Silver Dolar.
Ale niestety okazałą się pomyłką.
Ale jeszcze Bobo uwielbiam
Dziękuję za miłe słowa pod adresem mojej fotografii
Cieszę się,że tą jeżówkę kupiłam .Piękna jest.
A to jeszcze inne takie kwitnące
Tutaj mam problem.To jest rabatka pod świerkiem srebrnym( widać jego pień przy czerwonym klocku) obok jest bez czerwony.Posadziłam tam rozchodniki 3 karminowe i po 1 białym i różowym, są jeszcze hostki i pierwiosnki, między pierwiosnkami wczoraj sadziłam tulipany.
Teraz się martwię czy te rosliny tam dadzą radę, głównie chodzi mi o rozchodniki.
Basiu, rudbekie , malwy, goździki kamienne wysiej jeszcze teraz do gruntu.Tylko oznacz miejsce.
Inne już na wiosnę też do gruntu.Żadnych doniczek w domu nie trzeba.
Oj, mi też tego czasu brakuje.
Kosmosy, mam tylko takie
I rozchodników muszę dokupić.Bo mam tylko jeden ten jedyny ;(
Ale to już na wiosnę.
A już myślałam,że zakończyłam kupowanie roślin do ogrodu
Tojad mordownik Teraz przeczytałam, że ma takie określenie, jeszcze hortki zamorduje i nie będziesz musiała przesadzać A tak na serio widzę,że masz srebrne świerki. Tnij je na wiosnę bo szybko robią się z nich krzaczory. Ja przegapiłam temat, kilka lat nic nie robiłam, fajnie wyglądały i nagle zrobiły się brzydkie. Jeśli już teraz będziesz im przycinać przyrosty będą na prawdę fajne. Najgorsze jak rosną i zaczynają gubić igły w środku. Ta przestrzeń tak szybko się powiększa, że nieprzycinany i niezagęszczany wierzch nie jest w stanie ukryć tego strasznego wnętrza. Ależ horrorowaty wpis mi wyszedł
Dziś J skosi trawnik - dalej pożyczamy kosiarkę od sąsiada
naszą łaskawie po 1,5 miesiąca otworzyli i teraz kolejne 2 tygodnie czekają na części - masakra jakaś - i może wreszcie zrobię jakieś ogólne zdjęcia