Lubię czyste okna myję średnio raz w miesiącu - zboczenie ....wiem ......ale do kolejnych Świąt nie myję i już czyli 2 miesiące może wytrzymam hihi .....
Jakby już było ciepło ,to zajęłabym się ogrodem i dom by poszedł w odstawkę
Powoli mi sie klarują chcę ogarnąć ogród jako całość ,bo za dużo różnorodności jest .....ale na razie mam tylko kilka pomysłów ....jak wymyślę ostatecznie to się pochwałę i będę radzić
Tu będą zmiany na początek
Pierwsza próbna wersja ....ale jeszcze nie ostateczna
Chyba słabe zdjęcie z tymi napisami - jutro to od nowa cienkopisem zrobię
To na razie pomysł pierwszy - nie ostateczny
Jakby ktoś miał wizje i chęć ,chętnie skorzystam
Ogólnie to tak ::
Cisy - jako żywopłot - myślałam ,żeby tez tam dać serby i nawiązać do tej rabaty serbowej ,ale chyba za mało miejsca
Później jakieś drzewa - tylko jeszcze nie wiem jakie - może po trzy rożnego gatunku ( graby mi się marzą )
A na tym boku co trawa pociągnąć kulki bukszpanowe i trawki hakone
Nie wiem tylko jak to połączyć dalej ze skarpą z rodkami ?
Nosi mnie faktycznie chcę wiosny
Zmiana tam jest spowodowana tym ,że pies goniąc cały czas wydziera tam trawę ......poza tym na 1 metrowej rabacie są drzewa ,hortensje ,jeżówki i trawy - myśle ,że to jest zdecydowanie za dużo i gęsto ......
Ten trawnik chce zlikwidować i zrobic coś jak rabata preriowa - rośliny pomiędzy płytami i kamyczkami ;(
Na razie myślę ,jeszcze nic nie robię
Chęć zmiany wynika z jakości trawnika tam moja psica wydziera ją cały czas , są tylko krótkie okresy w lecie ,że jest w miarę
Ten cały trawnik chcę zlikwidować i po całości zrobic rabatę z kulkami bukszpanowym ( takimi jak w przedogródku )
Jeszcze mam w planie jakoś uporządkować drzewa , bo kropny misz masz mi się zrobił .....jest tam metasekwoja ,dąb ,złocień ,migdałek ,jabłoń rajska ,wiśnie 4 ( narysuję to potem na rabacie ,może mi doradzisz )
Zdjęcia jeszcze raz tego kawałka
I patrząc w drugą stronę - tam gdzie brzozowo - limkowa rabata
Zdjęcia teraz wiadomo szkaradne ,ale tak jest
Szkaradne, nie bluźnij Chciałabym ,żeby mój ogród tak szkaradnie zimą wyglądał
Wiesz co zaczynam się zastanawiać w takim razie czy piękny ogród i pies (piękny też ) w nim to w ogóle realne ?
Trudne ,ale realne moja już naprawdę dużo sama niszczy ,ale samym bieganiem rozwala kamyczki i trawę
Zrobiłam jeszcze raz plan tak jak jest teraz
A teraz będę rysować jak ja to widzę