Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod lasem 23:48, 26 wrz 2017

Do góry
malgol napisał(a)
Wygląda tak. W tle widać ciemna zieleń I przyrosty blizniaczki

Witam. Nie wiem czy temat choiny aktualny. Mam 15 choin i mialam z nimi rozne problemy obecnie juz duze i maja sie bardzo dobrze.
Choina przede wszystkim musi miec mokro jest to drzewo bagniste. Moim zdanie jest przesuszona i opadly jej igly. Zobacz czy ten suchy odrost jest zywy czy suchy, jezeli zywy to wypusci jeszcze na koncach igly jezeli suchy to trzeba go wyciac i opryskac przeciwgrzybowym dobrze by bylo opryskac go polysectem od robactwa.

Choina lubi cien. Podsyp go jesiennym nawozem.
Ogródek Ewy 23:47, 26 wrz 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Hortki cudnie buraczkowe u mnie jeszcze nie są takie. Też dzisiaj słonko miałam

Hortki i rozchodniki o tej porze roku mają piękny kolor.
Kolejnych słonecznych dni życzę

Ogród wśród pól i wiatrów 23:40, 26 wrz 2017

Do góry
jolka napisał(a)

Pięknie u Ciebie Piękne lato tej jesieni
dużo słoneczka dla Ciebie a dla nas dużo zdjęć
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:39, 26 wrz 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Kasiu, wygląda na to, że to on. Ze wszystkich typowań Twoje jest najbardziej celne. Dziękuję za pomoc!

Ooo to się cieszę, że się udało Piękny jest!!
Ogród Muszelki 23:38, 26 wrz 2017

Do góry
I rodzinkę 500 +

Ogród Muszelki 23:36, 26 wrz 2017

Do góry
Znalazłam w archiwum jeszcze takiego sierściucha

Ogród Muszelki 23:31, 26 wrz 2017

Do góry
Zastanawiam się, dlaczego kiedyś sięgnęłam po aparat, by zrobić zdjęcie tym sasankom... Może zachwyciłam się światłem w kontrze?

Od nowa ... na przekór wszystkim 23:19, 26 wrz 2017

Do góry
WOW ale rozchodniki Rewelacja Będę zaglądać
W kamiennym kręgu od początku 22:57, 26 wrz 2017

Do góry
GorAna napisał(a)
Zostawiam Wam wspomnienie wiosny 2016 na poprawę nastroju
Jutro będzie dobry dzień

Ech jakie widoki☺Napiszesz jakie odmiany bezproblemowe masz i jakie polecasz.Te na pierwszej fotce mi się podobają takie jak za dawnych lat.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:48, 26 wrz 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Aniu...podziwiam reorganizację rabat.Czy niskie białe już kwitną?Moje w pączkach.

No trochę się dzieje pomniejszyłam trawnik,gdzie nie fotunnie siadałyśmy na ławkę, przesadziłam tam trawy.
Biały niski kwitnie, focia z 24

kwitnie i wysoki fotka trochę nieudana
Prawie - jak ogród 22:48, 26 wrz 2017

Do góry
Na dobranoc moje ukochane kotki

i inne trawki...

Prawie - jak ogród 22:41, 26 wrz 2017

Do góry
To jest ten fragment:

Wzdłuż wjazdu mam posadzone cyprysiki, ale sięgają on tylko do części działki - wcześniej właśnie na tym poziomie kończyła się "część wizytowa". Teraz mogę się przesunąć do przerywanej linii.
I moje dylematy:
- co dosadzić wzdłuż ogrodzenia jako tło brzóz? Myslałam o wysokich miskantach, ale moze lepiej coś zimozielonego?
- wiem, ze brzozy to "pijaczki", a więc co dać im w nogi???
Obecnie w moim ogrodzie są w 80% trawy i hortensje i właśnie te dwa gatunki chciałabym dać im do towarzystwa, ale czy hortensje dadzą radę, skoro nie będzie tu nawadniania???
I jak te hortki z tymi brzozami połączyć?
Dziewczyny mają z powodzeniem w brzozach trawy, więc liczę, że i u mnie dadzą radę

A...
Właśnie dotaro do mnie, ze zniknęły linie siatki i nie ma wymiarów...
Jutro się poprawie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:35, 26 wrz 2017
Do góry
Tak na szybko, nie wiem jakie drzewa są w ogrodzie , jaka kolorystyka, więc tak nabazgrałam nawiązując do frontu z kolorem, na pewno brak mi traw
Nowocześnie z różAnką :D 22:34, 26 wrz 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Wow! Nie wiedziałam, że jednak zdecydowałaś się na realizację tych kwadratów. Będzie super a ja będę z zazdrością wzdychać To takie moje marzenie ale chyba nigdy go nie spełnię
Jakie masz rozplenice przed hortkami?
Ja totalna minimalistka jestem i obydwie strony zrobiłabym takie same tzn. drzewa i hortensje a z najniższym piętrem był kombinowała ale w taki sposób aby takie same rośliny dać na obydwu rabatach ale nie w tych samych miejscach.A z tej rabaty na wprost zrobiłabym petardę
Ale Aniu Ty nie miałaś już konkretnego planu od Lukiego??

mialam plan Lukiego oparty na tych kostkach szpalerach i Luki mi reszte doplanowal ze tak powiem bylinowo. tak więc to planowanie teraz nie przeszkadza w tamtym bo tam glownie byly pomysły na miejsca miedzy kostkowo-szpalerowo-drzewkowymi rabatami troszkę za bardzo bylinowo tam wyszło i teraz po roku od tamtej pory wiem juz ze więcej traw będzie ale wciąż powołuję sie na jego projekt bo jest poprostu dla mnie punktem wyjścia i podoba mi się poprostu.

przed limkami są rozplenice Hameln, przesadzone w upale po powrocie z urlopu w lipcu dlatego takie marne trochę... mam nadzieję że mi przezimują i ładnie wypuszczą w przyszłym roku.

mialam nie wrzucać tego planu bo mozliwe ze jutro gdy będe mierzyć pomysł Makadamii to moze wyjść trochę inaczej z tymi kostkami ale ogólny zamysł widać

Poli widzisz ze to tak symetrycznie jest więc jak zrobić "tak samo ale w różnych miejscach"?
te seledynowe miejsca to sa takie juz rabatki misz-maszowe coś w takich klimatach myślałam tylko z róznymi kompozycjami roslin. i na tych rabatkach tez mają być kostki cisowe tylko juz mniejsze

i mam mega prośbę pomóż mi z tą "petardą"

jak widzisz pomimo tego ze u mnie rozwleka się to w czasie to ja konkretną koncepcję ogrodu w głowie juz mam, widzę jak ma wygladac i trzymam sie założeń. tylko gdy przychodzi juz do konkretnych realizacji to wchodząc w szczegóły wałkuję temat kolejny raz ale uwierz mi wizja się nie zmienia
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:31, 26 wrz 2017

Do góry

Ogród, mydło i powidło. 22:31, 26 wrz 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)
Pieknosci I te i tamte i takie tam

Dzięki Kasiu

anabuko1 napisał(a)
Acha,,, rutewka.Ciekawa jak będzie moja.
Ja nie miałam szczęścia do patyczków hortensjowych.Nic mi nie wyszło.
Za tej racacie to masz taką jaśna trawę czy jukę ?Ładna
Hortensję teraz się cudnie wybawiają

O patyczkach hortensji napiszę na końcu
To Juka Color Guard,

anka_ napisał(a)
Masz rękę do patyczków. Mi nie udało się ani jednego krzaczka uzyskać...

Kasiu co to za "koperek" szykuje się o tej porze do kwitnienia?

O patyczkach dalej napiszę
To Aminek, dostałam nasionka od Jony - nie wiem kiedy normalnie kwitnie, u mnie był z opóźnieniem sadzony i teraz zaczyna .

kasja83 napisał(a)
Ale cudowny widok...dzieciaczek i psiak. Szykuje się długa przyjaźń!

Mam taką nadzieję

jolka napisał(a)

Cześć Kasia, nie pamiętam czy kiedyś u Ciebie pisałam, ale od dawna znam Twój ogród. Ale teraz musiałam napisać... z tego co widzę, mamy chyba identyczne domy Tylko nasz postawiony na pochylonym terenie, i wyrównany z południowej strony piwnicą.

Pozdrawiam poranną porą

Witaj zaraz lecę do Ciebie pooglądać. Nasz projekt domu nazywa się Natalia ale dużo jest podobnych projektów

Marga napisał(a)
Bardzo ładne te "i takie tam"
Kasiu, tawliny Sem już się pozbyłaś czy masz jeszcze?
Super, że udało Ci się rozmnożyć hortensje Parę grosza zostanie w kieszeni, a i satysfakcja duża. Moich kilka patyczków też ma listki (ze 100 chyba wsadzonych)

Dzięki .
Tawlinę wciąż mam - nie udało mi się przerobić tej rabaty - za mało czasu.
Z patyczkami odpiszę na końcu - zbiorowo .

patrycja napisał(a)

Kasiu
To jest jukka?
Kwitła już ?

Tak, sadzona w zeszłym roku nie kwitła jescze - idzie na ilość - ma dużo nowych przyrostów ale kwiatów nie ma - może za rok będą .

Dziewczyny to ja jeszcze o tych patyczkach. Od 3 lub 4 lat próbowałam z patyczkami w doniczkach, był ukorzeniacz i latałam i podlewałam i nic mi nie wyszło . W zeszłym roku nie padły mi 3 patyczki wsadzone wprost do ziemi ale chyba za dużo słońca miały i ledwo dawały radę. W tym roku nie miałam czasu a i zniechęcona trochę już byłam - nie mam jeszcze cienia w ogrodzie, więc za płotem na nieużytku u sąsiada (w cienu) przekopałam z 50cm ziemi i powtykałam bez ukorzeniacza kilkanaście patyków - wyściółkowałam grubo skoszoną trawą i w największe upały kilka razy podlewałam - no i zaskoczenie ogromne - nie dosyć że nie padły to jeszcze kwitną . Zdaje się że bardzo ważne jest żeby ziemia ani na chwilkę nie przeschła więc cień jest niezbędny - w doniczkach nie dawały rady.
W kamiennym kręgu od początku 22:28, 26 wrz 2017

Do góry
patrycja napisał(a)
Chciałabym jeszcze dopytać o tę pęcherznicę, piszesz że przycinasz po kwitnięciu to mniej więcej kiedy? I o ile ją przycinasz?
W ogrodzie mojej sąsiadki rośnie wielka pęcherznica nigdy nie przycinana, czy może ją przyciąć na wiosnę? Czy ona odbije z korzenia?

Odnośnie tulipanów kochasz je jak ja mieczyki
Ale 20 odmian przy Twoich 175 to pestka.
Szacun wielki

Patrycjo, pęcherznica to bardzo żywotny krzew. Ja swoją tnę na przełomie lipca i sierpnia.
Skracam tak, jak mi odpowiada, bo nie chcę za dużego krzewu.
Jak przycina się wiosną to słabiej kwitnie.
Tak wyglądała w lipcu

Tak teraz
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:27, 26 wrz 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:21, 26 wrz 2017

Do góry
Em dzisiaj powiedział, że się nie spodziewał, że tak szybko ta rabatę zrobimy no i chyba całkiem fajnie wyszło, jeśli rośliny przezimują

jeszcze tylko wiosną oczko skończyć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies