Sylwuś ja tylko wdrażam swój plan na ogród w życie
Jeszcze sporo pracy przed nami, ale każdy krok w przód cieszy, i to bardzo
Dziękuję za uznanie, spod pióra największej czarodziejki na forum to wielki zaszczyt!
Ewciu miło mi bardzo
Jak przyszliśmy na działkę pierwszy raz to był istny busz. Trwało prawie 3 lata żeby trochę ją wyczyścić, uporządkować i nadać kształt. Mam nadzieję,że udało mi się wkomponować moje pomysły w istniejący starodrzew . To było dość trudne zadanie, bo drzewa mamy ogromne.
Reniu dziękuję
W 2015 zaczynaliśmy porządkowanie ogrodu, powiedzmy bardzo naturalistycznego
Uwielbiam robić zdjęcia, chociaż ostatnio robię znacznie mniej i aparat coś mi szwankuje
Danusiu, z produkcją bratków jest kłopot polegający na właściwym czasie wysiewu. W zeszłym roku, rośliny wysiane w lipcu zakwitły dopiero na początku kwietnia (kwiaty zaczęły wiązać wiosną). W tym roku wysiałem je wcześniej, bo w czerwcu. Kwiaty zawiązały już teraz, więc mam nadzieję, że rozwiną je w połowie marca. Myślę, że sterowanie kwitnieniem trzeba jednak zostawić profesjonalistom.
Mirko, dziękuję za komplement. To są wysiewy zeszłoroczne. Poniższe zdjęcie pokazuje tegoroczne bratki. W tym roku wysiałem różne odmiany. Zawsze znajdą się chętni wśród rodziny i znajomych. Jak zauważyłaś różne odmiany pojawiają się w różnym czasie. Ciekawe artykuły na temat uprawy bratków prezentuje Hasło Ogrodnicze.
Piękna i nazwa jak dla mnie wyjątkowa bo pochodzi od założyciela ogrodu Nymans /byłam/ ponoć on ją wyselekcjonował. Nie mam magnolii ale ta by mi się podobała.
Kolorowe derenie pięknie dają teraz kolor.
Oglądałam dziś ciemiernika cuchnącego który kupiłam bo mnie namówiłaś - piękne ma liście teraz - na razie mały.
Hanusia życzę wszystkiego co może być najlepsze i tego wymarzonego i niespełnionego by się ziściło i twoim było !!! buziaków moc urodzinowych dla Ciebie kochana Haniu
Dziękuję kochani, że o mnie pamiętacie Ogólnie latam po Waszych kominkach codziennie, ale swój wątek jak i ogród całkowicie zaniedbałem... A pierwszy wolny dzień od nie pamiętam kiedy mam 26.11. Nawet 11.11 pracowałem i to ostro Jednak nie narzekam ani trochę, bo pokochałem swoją nową pracę i poświęcam jej mnóstwo czasu i jeszcze więcej wysiłku A że doba ma tylko 24 godziny to staram się ją wykorzystać jak najlepiej Ale pochwalę się Wam czymś, bo jeszcze w życiu nie widziałem tak cudnie przebarwionych miskantów. A że na własnej piersi wyhodowane to już w ogóle dumny jestem Mają piękny pomaranczowo - różowy kolor, trudno to uchwycić aparatem...
Magnolia Leonard Messel? Bedzie pani z niej zadowolona To rozowa piekna chmura kwiatow, przez koneserow uznawana za jedna z ladniejszych z rodziny magnolii.
W tamtym roku, kupowalam sznurek do robienia bombek w sklepie dekoratorskim lub i w sklepie z firankami, tani nie byl, ba, rzeklabym nawet, i drogi taki troche Dzisiaj mnie olsnilo ( dopiero ) i kupilam sznurek, powiem wam ze nawet 40 metrow,( 2 razy po 20) w sklepie ...Budowlanym Rany ...ile tam pieknych rzeczy bylo...ile pieknych dekoracji moge z tego zrobic...
Z tego beda stojace anioly
Cudny jest
I kolejne bombki, w tamtym roku tak je robilam.