Obiecane topole-na razie najwyższą ma trochę ponad 3 metry,najniższa ok.2.5
Tu zaraz po wsadzeniu
A tu miesiąc potem
Nie widać zbyt dużo bo i oNe nie duże. Mnie najbardziej zachwycają ich liscie-młode mają taką "skorzaną"strukturę, są nawet trochę elastyczne no i pasuje mi ich kolor
Dziś mam ciężki i zabiegany dzień, dopiero wieczorkiem albo nawet jutro się zameładuje na dłużej, ale w jakiejś przerwie na pewno na O zajrze,to faktycznie nałog.
Hortki od lata bardzo cieszą.I zawsze sa piękne.
Teraz są intensywnie nasycone barwami, kształtami.
I rochodniki ładniutkie.
Dobrze,że trochę słoneczka znowu jest.
To można obserwować na nich owadzi ruch
Wpadłam na kawkę poranną do.Ciebie pięknie masz chciałabym kiedys mieć w części tak wszystko dopasowane do siebie . śliczne te zielonosci-wyglądają tak nierzeczywiscie jakbyś je w jakimś fotoszopie stworzyla
Tutku a ścinałeś gorczycę wcześniej? Bo przy gęstym, wysokim poplonie powinno albo się ściąć i zostawić na kilka dni żeby oklapła i dopiero przyorać, albo puścić talerzówkę. Kultywator przy poplonach to nie za dobre rozwiązanie bo porozciąga tylko a nie wprowadzi do ziemi. Na trawę są dwa wyjścia- jak się już uporasz z przerobieniem kompostu to puszczasz co jakiś czas (dopóki trawa mała) kultywator albo oprysk na jednoliścienne. Ciekawe co to za trawa.... Jeśli się wysiewa to najważniejsze nie pozwolić zawiązać się nasionom.
Rudbekią to mnie nastraszyłeś... Ładna, ale mega ekspansywnych roślinek nie chce. Nie obrazisz się jak zrezygnuję z nasionek?
Szkoda, że zdjęcia nie oddają jak czysta jest woda... widoczność na 2 metry... roślinki zaczynają pracować...
Witam. Nie wiem czy temat choiny aktualny. Mam 15 choin i mialam z nimi rozne problemy obecnie juz duze i maja sie bardzo dobrze.
Choina przede wszystkim musi miec mokro jest to drzewo bagniste. Moim zdanie jest przesuszona i opadly jej igly. Zobacz czy ten suchy odrost jest zywy czy suchy, jezeli zywy to wypusci jeszcze na koncach igly jezeli suchy to trzeba go wyciac i opryskac przeciwgrzybowym dobrze by bylo opryskac go polysectem od robactwa.