Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:04, 26 wrz 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Miałam problem, jak połączyć kostkę na podjazdach ze żwirem i ostatecznie wyszło mi coś takiego:

Ścieżka z kostki idzie do linii koła (pomarańczowy kolor). Nawet mogłaby zostać tak, jak jest obecnie, ale jeśli chcesz bardziej ukryć podjazd, to trzeba by ją trochę przesunąć, żeby podchodziła do koła bardziej z boku.

Na połowie kole żwirek z roślinami, podobnie jak przed ścianką wodną, a na drugiej - trawnik.
Reszta chyba nie wymaga wyjaśnień

Asiu
Dziękuję Ci bardzo, że mi pomagasz
Chyba wolę bez tej ścieżki ... najwyżej może coś się wymyśli w żwirku ... kostka w żwirku? ... chociaż nie widziałam takiej inspiracji ...
Ale jednak wolałabym nie robić tej kostki na końcach (kolor pomarańczowy)... Jeszcze kilka tygodni temu myślalam o takim układzie:

ciemna zieleń - rabaty
szary - żwirek
biały - hortensje
beżowy - stipa
żółty szałwia+AM
grafit - ewentualnie ławeczka
Prawie - jak ogród 21:56, 26 wrz 2017

Do góry
Mam miejsce, w którym wcześniej było szambo, teraz zbiorniki zostały wykopane i przedłużyła mi się "część wizytowa". Chcę tam stworzyć zakątek brzozowy.
Tak to mniej więcej wygląda na planie:

Moja działka jest bardzo nieustawna - przejazd mam przez całe podwórko, aż do końca I niestety tak musi zostać.
Brzozy na planie zaznaczyłam znakiem zapytania - są dokładnie na przeciwko wjazdu. Wcześniej tę część zamykał jałowiec hortsmann, teraz został przesadzony. Teraz ostał się tam dereń i hortensje. Wszystko mogę przesadzić...

Tak to wygląda na zdjęciu.

Przejazd za kostką będzie wyłożony kratownica - zakupiona, nabiera "mocy"...
Ogrodowe kreacje 21:54, 26 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
To będzie naleweczka

O la la co to ? to pigwa? ale cudne owoce brawo koleżanko
Moja działka na Dębowym Lesie 21:49, 26 wrz 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Hehehe... dla chcącego nic trudnego

Nom,
A, co ?Nie mów ,że ty tego nie znasz ?
Dzielżan

Trojeść bulwiasta
Moj skrawek ziemi 21:45, 26 wrz 2017

Do góry
`Wymienię szeflerę na storczyka; okolice Krakowa :-) 21:45, 26 wrz 2017

Do góry
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:30, 26 wrz 2017

Do góry
Witam,proszę o pomoc. Na początku sierpnia, wykorzystując gałązki hortensji bukietowej ułamane przez psa, zrobiłam sadzonki. Gdzie powinnam je przezimowac? Na razie rosną w doniczkach na parapecie. Będę wdzięczna za odpowiedź.

Ogród, mydło i powidło. 21:26, 26 wrz 2017

Do góry
katel napisał(a)

i takie tam

Kasiu
To jest jukka?
Kwitła już ?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:25, 26 wrz 2017

Do góry
roma2 napisał(a)
Kolorki przednie! Ja niestety Haniu, mam jak zwykle opóźnienie i dopiero teraz zabrałam się za szykowanie miejsca pod żywopłot od strony sąsiada. Dlatego tyle czasu mi zajmuje odchwaszczanie, a przede wszystkim wyciąganie perzu. Nic to, działam sobie weekendowo. Zeszła sobota stracona, bo lało non stop, więc czekam na tę która nadchodzi. Zimą muszę zagrzebać w dawnych stronach Twojego wątku, bo chcemy podjazd zrobić. A Twój mi pasi!

Romuś, w swoim folderze budowlanym mam sporo szczegółowych zdjęć z budowy podjazdu. Dasz znać, to podeślę na maila.
odchwaszczanie ugoru to faktycznie mordercza praca. Wciąż ją czuję w kościach.

Zaczęłam w lutym, a kończyłam na początku maja. Codziennie.

Ogrodowe kreacje 21:22, 26 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Przedwczoraj porobiłam sporo w ogrodzie wklejam trochę zdjęć z tej działalności
Wszystkie kupione w tym roku tulipany wysadzone na bylinówkę, żeby wiosną pustkami nie wiało z niej Powtykałam sobie etykiety z napisami co gdzie posadziłam, bo jeszcze najdzie mnie w pażdzierniku na dosadzenie czegoś to żebym przypadkiem nie nasadziła na poprzednie :

Fajna ta rabata.
Ja też tulipanki powciskałam w rożne miejsca.
Ja nieraz wkopując nowe cebule, uszkadzałam poprzednie.Będzie pigwówka.
Ponoć jedna z najlepszych nalewek
Ja nastawiłam w tym roku z czarnej, czerwonej porzeczki, wielo owocowa, z derenia, mniszka i miętówka
Mi jeszcze się marzy taki , prawdziwy ziołownik.Oddzielny z wieloma ziołam w jednym miejscu.Ale póki co nie mam miejsca
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:16, 26 wrz 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
a ten rozchodnik to może byc Mr. Goodbud? Pamiętam jak się kiedyś gdzieś w jakims wątku natknęłam na rozchodnika w intensywnym kolorze i bardzo mnie wtedy zainteresował. I to właśnie Mr. Goodbud był

Kasiu, wygląda na to, że to on. Ze wszystkich typowań Twoje jest najbardziej celne. Dziękuję za pomoc!

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:15, 26 wrz 2017

Do góry
Jakieś zawilce próbowałam dziś obfocić i resztki róż zmałatanych przez deszcze ale za późno już jest jak docieram do domu i słabo te fotki wychodzą z niedoboru światła. Ale z kronikarskiego obowiązku zamieszczę

Ogrodowe kreacje 21:13, 26 wrz 2017

Do góry
Leżaczek już pora chować, bo jesień idzie, ale aż szkoda, że już po lecie i zimno idzie..... dobrze, że ten tydzień nas jeszcze trochę ciepełkiem rozpieści
Ogrodowe kreacje 21:12, 26 wrz 2017

Do góry
Na koniec ładny kwiatuszek

Osiedlowy ogródek 21:11, 26 wrz 2017

Do góry
Kokesz napisał(a)
Lawenda w Botaniku, przycięta prawie do starego drewna...i zdjęcie z lipca, w pełni kwitnienia...
Zastanawia mnie to mocne cięcie, no ale skoro tak kwitnie, to chyba jest ok?

Reniu, to zdjęcie aktualne, czyli z końca września?
Ogrodowe kreacje 21:10, 26 wrz 2017

Do góry
Po kolei na rabacie :
floks, przyatakowany już jakąś cholerą... dlatego też został usunięty:
rozchodnik:

Jezówki:
Ogród z widokiem na jezioro 21:09, 26 wrz 2017

Do góry
yolka napisał(a)

Obłędnie
Ogrodowe kreacje 21:06, 26 wrz 2017

Do góry
za domem miałam ziołownik, ale doszliśmy z mamą do wniosku, że trzeba go przenieść, bo raz, że zarósł miętą... zdominowała kłączami wszystkie zioła a dwa niestety od strony sąsiada jest ogromny orzech, który rzuca cień przez większość dnia, a wiadomo, że zioła kochają ciepło i słońce Stowrzyłam tymczasową rabatę, w sumie przetrwalnik na rośliny, które wyleciały z rabat i nie wiem gdzie je upchać
na obwódce są dwa rodzaje macierzanki :
Moja działka na Dębowym Lesie 21:02, 26 wrz 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Dalie piękne, ja już nie mam miejsca

Pewnie,że dalie łądniutkie.
Ja też nie mamm miejsca.
Ale coroku jakoś je wciskam.I jest ok.
Cynie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies