Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:48, 31 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie mogę znaleźć zdjęcia z nimi...U mnie są zestawione z rozchodnikami okazałymi, a że są dość wysokie to mi je zacieniały i nie podoba mi się w tym miejscu ta żurawka.....Rabata pójdzie do całkowitej reorganizacji...
Te żurawki niby są ładne, ale mi jakoś trudno je zestawić z inną rośliną. Wydają mi się takie ponure....Jak się je posadzi na korze to z daleka będzie wyglądać jakby dziura w rabacie była, bo one u mnie są prawie całe brązowe.

Sebek, Peppermint Spice są zielone z ładnie żyłkowanymi liśćmi i kwitną na czerwono. Na pewno masz tą samą?
Roztoczańskie klimaty 15:56, 31 sie 2013

Do góry
Warto było zatrudnić tego ogrodnika - masz po prostu prześlicznie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:36, 31 sie 2013

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

Mnie też się bardzo podoba

A jak sie dokładnie nazywa ta "hakonka"?

pozdrawiam ciepło

Hakonechloa macra 'Aureola'
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:34, 31 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A dopiero co pisałeś, że nie będziesz jeszcze robił nowych kompozycji... Czyżbyś pozazdrościł? leciutko?

Może Ale kffiatki w donicach też po prostu zbrzydły....I znudziły mi się A jak miałem okazję to zaleciałem - bo od września pewnie znów nieczasowy będę

Aha - dzisiaj działam ogródkowo - dom skończyłem o 3 w nocy sprzątać to mam jeszcze całe popołudnie wolne Skosiłem trawę, porobiłem kanciki, wyplewiłem trawnik z mniszków i babek lancetowatych... przynajmniej to co mi się udało
Teraz chyba jeszcze pójdę wyrównać obwódkę bukszpanową przy wejściu.....Zaryzykuję
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:30, 31 sie 2013

Do góry
Kocham te metamorfozy
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:15, 31 sie 2013

Do góry
Bosko Ten żywopłot grabowy mnie prześladuje U mnie powoli rosną...Ale kiedyś będą ładne
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:14, 31 sie 2013

Do góry
Idę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:38, 31 sie 2013

Do góry
Sebek kompozycje ekstra!!!! będę Cię kopiować A bordowa żurawka wygląda wręcz idealnie w tej kompozycji !!!
A dla Ciebie, tak jak radziłeś kulki pod klonem
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=243
Zieleń to Życie 2013 12:54, 31 sie 2013

Do góry
Stoisko Szmitów mnie powaliło - postarali się i to bardzo
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:14, 30 sie 2013

Do góry
Witam,

przepraszam Sebek, że pozostawiłam Twoją odpowiedź bez odzewu. Nie miałam przez kilka dni dostępu do internetu.
Bardzo dziękuję, za Twoje rady.
Czytałam link, który proponujesz odnośnie projektowania ogrodów. Wiem, wiem, że na ogród trzeba spojrzec jak na całość, tylko to jest bardzo trudne dla kogoś kto nigdy ogrodu nie miał i ocenia rośliny tylko po wyglądzie (podoba się / nie podoba się). Wybranie roślin na tak małą rabatkę jest dla mnie mega trudne a co dopiero zaprojektować coś, co miałoby być w czasie realizowane... i miałoby byc dużo większe...
Poza tym boje się, że nie podołam, że braknie mi czasu na pielęgnację roślin. A szkoda sadzić za dużo, a potem patrzeć jak to marnieje.
Dlatego pomyślałam, że jak uda mi się z małą rabatką to będę powiekszać ogród...

Z tych małych ogrodów, które proponujesz najbardziej podoba mi sie ten pierwszy. Lubie wiekszość roślin kwitnących i lubie jak rabaty sprawiają wrażenie "przepełnienia". Ale to raczej nie metoda, żeby nasadzić tyle, że palca się nie wetknie

Bardzo Ci dziękuję za poświecony czas. Może potraktuje tą rabatkę jako maly tester dla mnie. Wsadze to co mi sie podoba. A jak bedzie to roslo i bedzie chec na powiekszenie ogrodu to moze odezwe sie znow do Was i poprosze o pomoc w zaprojektowaniu calosci.

Pozdrawiam, Beata
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:03, 30 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Śliczne zdjęcia

Sebciu dziękuję
Twoje też są zawsze niczego sobie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:05, 30 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Działaj Ja dzisiaj mało ogrodowy jestem - jeszcze tylko ostatnie poprawki w domu i czekam na moją ekipę

Aha !!!!!! Rano poleciałem po coś do donic i dorwałem kilka badylków Będą zdobić całą jesień, a może nawet i zimę
Pierwsza donica

I druga Właściwie identyczna

Inspiracją oczywiście były kompozycje Danusi z ogrodu z lustrem z zeszłego roku Planowałem tu bordowe, lecz jaśniejsze żurawki, ale jak te po 3 złote to przynajmniej żal nie będzie jak zmarzną
Traffki i wrzosy po 4 zł Także mam farta z tym Wadowickim jarmarkiem

muszę zacząć z Tobą na zakupy jeździć ..... hmmm lub podeślij mi może tego farta cenowego na chwilunię choć za swoje wrzosy nie płaciłam aż tak dużo bo 4,40 ładniusie kompozycje ....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:07, 30 sie 2013

Do góry
Działaj Ja dzisiaj mało ogrodowy jestem - jeszcze tylko ostatnie poprawki w domu i czekam na moją ekipę

Aha !!!!!! Rano poleciałem po coś do donic i dorwałem kilka badylków Będą zdobić całą jesień, a może nawet i zimę
Pierwsza donica

I druga Właściwie identyczna

Inspiracją oczywiście były kompozycje Danusi z ogrodu z lustrem z zeszłego roku Planowałem tu bordowe, lecz jaśniejsze żurawki, ale jak te po 3 złote to przynajmniej żal nie będzie jak zmarzną
Traffki i wrzosy po 4 zł Także mam farta z tym Wadowickim jarmarkiem
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:39, 30 sie 2013

Do góry
Filip - dzięki

Haniu - urośnie i taki.... jeszcze 2 latka..

Sebek - jak tak wrzucałam bez ładu i składu... to sobie Twoje bombardowanie przypomniałam... Tylko ja fotki to robię tak..cyk, pstry, cyk-pstryk... jakoś nie mam czasu poczytać co do czego w aparacie..

Agnieszka - nie podpadłaś..... dobrze zrozumiałam co piszesz i co Ci w łowie siedzi.. .. nawyliczałyśmy (i to razem) wad zebrinusa i by dziewczyny nie myślały, że on jest do duszy... to pokazuję, że jak sie dobrze go posadzi to jest fajny, a jak źle to do niczego Źle go mam przy kamieniach..... a przy ławce dobrze I co prawda kwitnie, ale pióropusze są późno i gorsze od innych miskantów .. i zdania nie zmienię.. jego sie ma dla pokroju i koloru... a inne miskanty dla pióropuszy
A u Ciebie jest perfekcyjnie i taki paskowany wysoki twór może w wielu miejscach razić.. i to bardzo mocno.. tak to jest z czymś co jest nietypowe... a zebrinus taki cudak jest...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:05, 30 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
U mnie na słońcu bardzo dobrze sobie poradziły, nawet te delikatne - tylko podlewałem je regularnie....Gdyby nie trawnik to w ogóle u mnie w ogrodzie nie znać, że było nawet 50 stopni w godzinach szczytu

Sebciu moje mimo podlewania nie dawały rady... Chyba opuchlaki i południowa wystawa dawały im popalić... Sama nie wiem.... Wiem ,że na ichmijescu rosna teraz trawy....
Zmykam działać do ogrodu
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:13, 30 sie 2013

Do góry
Bombarduj mnie jeszcze
Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:07, 30 sie 2013

Do góry
Pytam bo mam skład na którym mam też nawozy, polifoski, lubofoski, saletry itp i głowne ich przeznaczenie to jako nawozy rolniecze, a myśle jakby to na trawniku stosować, to który najlepiej.
Sebek to nie jest giga worek, giga worek u nas to 500kg hihi
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 14:06, 30 sie 2013

Do góry
Śliczne zdjęcia
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:27, 30 sie 2013

Do góry
Dziś jak Sebek... bombarduję.. ale mnie nie wywołuje sie do tablicy...

Bonice.. druga tłoczka...

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:59, 30 sie 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Już jestem ciekawa tej nowej rabaty
Tych rewolucji ogrodowych u Ciebie, Aniu, co niemiara. Sebek niech się ze swoimi schowa

Basiu... Sebka ogród to tylko kawałek mojego ...wiec proporcjonalnie do ogrodu dobierane są rewolucje.. Zdziwiłam się jak mały ogród jest u Sebka.. Mały ale bardzo ładny

Na końcu osi widokowej nowa rabata i serby.. co maja zasłonić sąsiednią architekturę drewnianą

M stwierdził, że tam też ułoży linie kropkującą ... niech szybciej rosną

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies