Witam,
przepraszam Sebek, że pozostawiłam Twoją odpowiedź bez odzewu. Nie miałam przez kilka dni dostępu do internetu.
Bardzo dziękuję, za Twoje rady.
Czytałam link, który proponujesz odnośnie projektowania ogrodów. Wiem, wiem, że na ogród trzeba spojrzec jak na całość, tylko to jest bardzo trudne dla kogoś kto nigdy ogrodu nie miał i ocenia rośliny tylko po wyglądzie (podoba się / nie podoba się). Wybranie roślin na tak małą rabatkę jest dla mnie mega trudne a co dopiero zaprojektować coś, co miałoby być w czasie realizowane... i miałoby byc dużo większe...
Poza tym boje się, że nie podołam, że braknie mi czasu na pielęgnację roślin. A szkoda sadzić za dużo, a potem patrzeć jak to marnieje.
Dlatego pomyślałam, że jak uda mi się z małą rabatką to będę powiekszać ogród...
Z tych małych ogrodów, które proponujesz najbardziej podoba mi sie ten pierwszy. Lubie wiekszość roślin kwitnących i lubie jak rabaty sprawiają wrażenie "przepełnienia". Ale to raczej nie metoda, żeby nasadzić tyle, że palca się nie wetknie
Bardzo Ci dziękuję za poświecony czas. Może potraktuje tą rabatkę jako maly tester dla mnie. Wsadze to co mi sie podoba. A jak bedzie to roslo i bedzie chec na powiekszenie ogrodu to moze odezwe sie znow do Was i poprosze o pomoc w zaprojektowaniu calosci.
Pozdrawiam, Beata