Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Urszulla 16:10, 30 sie 2013

asc napisał(a)

Basiu... Sebka ogród to tylko kawałek mojego ...wiec proporcjonalnie do ogrodu dobierane są rewolucje.. Zdziwiłam się jak mały ogród jest u Sebka.. Mały ale bardzo ładny

Na końcu osi widokowej nowa rabata i serby.. co maja zasłonić sąsiednią architekturę drewnianą

M stwierdził, że tam też ułoży linie kropkującą ... niech szybciej rosną

Teraz widzę cel tej rabaty
super horti na wejściu dałaś, po prostu przemyślane.
A Ty ciągle piszesz że masz nieład

Jeszcze Pastella dalej mi wpadła w oko, biała z brudnym różem może być
Mala_Mi 16:18, 30 sie 2013

kachat napisał(a)
Aniu, możesz napisać, ile Bonic tu wsadziłaś? I jak długo rosły do takich rozmiarów

Rośnie 4szt. co 80cm.. Sadziłam w zeszłym roku na wiosnę.. łagodna zima była, wiec ich nie przycinałam.. i dlatego takie wysokie.....

Posadziłam dokładnie 14 kwietnia 2012 roku.. nie miałam czasu zrobić rabaty wiec posadziłam w dołki..... nawet trawy nie zdjęłam z całej rabaty tylko małe kółeczka

kachat 16:26, 30 sie 2013

Dzięki, tak właśnie się do czterech tam doliczyłam Ale to przez rok piękne urosły Ja mam 3 kupione i właśnie się zastanawiałam, jak je posadzić... No to już wiem
Mala_Mi 16:39, 30 sie 2013

Filip - dzięki

Haniu - urośnie i taki.... jeszcze 2 latka..

Sebek - jak tak wrzucałam bez ładu i składu... to sobie Twoje bombardowanie przypomniałam... Tylko ja fotki to robię tak..cyk, pstry, cyk-pstryk... jakoś nie mam czasu poczytać co do czego w aparacie..

Agnieszka - nie podpadłaś..... dobrze zrozumiałam co piszesz i co Ci w łowie siedzi.. .. nawyliczałyśmy (i to razem) wad zebrinusa i by dziewczyny nie myślały, że on jest do duszy... to pokazuję, że jak sie dobrze go posadzi to jest fajny, a jak źle to do niczego Źle go mam przy kamieniach..... a przy ławce dobrze I co prawda kwitnie, ale pióropusze są późno i gorsze od innych miskantów .. i zdania nie zmienię.. jego sie ma dla pokroju i koloru... a inne miskanty dla pióropuszy
A u Ciebie jest perfekcyjnie i taki paskowany wysoki twór może w wielu miejscach razić.. i to bardzo mocno.. tak to jest z czymś co jest nietypowe... a zebrinus taki cudak jest...
Mala_Mi 16:42, 30 sie 2013

kachat napisał(a)
Dzięki, tak właśnie się do czterech tam doliczyłam Ale to przez rok piękne urosły Ja mam 3 kupione i właśnie się zastanawiałam, jak je posadzić... No to już wiem

O takie coś posadziłam I urosło.. bonice to chociaż niskie, a z takich patyczków urosły te 2 metrowe też.. w tylnym rzędzie..... i to był szok

Mala_Mi 17:01, 30 sie 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Jak Ty to robisz, że wrzosy rosną obok lawendy??? .

Bo je tak posadziłam Wyboru nie mają... albo tak, albo eksmisja
Wyrzucałam moje zdechłe lawendy spod katalpy (bo je tak głupio posadziłam i jak drzewo było małe to rosły, chociaż 1/3 wymarzała), a potem już nie chciały).
Nie miałam gdzie posadzić, a akurat moje wrzosy musiałam przenieść w nowe miejsce bo powiększaliśmy skalniak z powodu oczka.. to miejsce było... ale prawie obok wrzosów..... (przedzielone drobnymi roślinkami typu jałowiec, berberys i wielki poziomy kamień), bo to wrzosowisko było....
Namieszałam potłuczonych skorupek od jajek... posadziłam (miało być tymczasowo) i rosną.... wiec się już tak zostały ... Tymczasowo miałam tam też krwawnik, ale go przeniosłam.. i dosadziłam lawendę ..... bo mi się w tym miejscu podoba.... a jeszcze bardziej lawendzie sie tam podoba...
I jakoś tak niechcący przy moich ruchach wojsk i przemarszu z lewa na prawo wyszło.. Ja nie histeryzuję jak coś źle posadzę, bo przecież mam łopaty..... i lubię coś robić w ogrodzie.. teraz ubolewam tylko nad brakiem miejsca. Wcześniej zawsze mogłam coś przenieść na nową rabatę która gdzieś będzie..... i nawet jak coś kupiłam i nie pasowało, to mówiłam, że to na nową rabatę... Argumenty za bezmyślnym kupowaniem się skończyły.. i pupa blada
Mala_Mi 17:03, 30 sie 2013

Urszulla napisał(a)

Teraz widzę cel tej rabaty
super horti na wejściu dałaś, po prostu przemyślane.
A Ty ciągle piszesz że masz nieład

Jeszcze Pastella dalej mi wpadła w oko, biała z brudnym różem może być

Ula.. ja mam dużo i wszystkiego.... dużo do poprawki..bo jak pisałam wyżej.. moje manewry wojskowe.... polegają często na opchnięciu czegoś tymczasowo.... i wrzosy są z lawendą..... czekałam kiedy to ktoś wyłapie.... bo to takie kuriozum
agniecha973 17:08, 30 sie 2013

Też przyuważyłam, ale myślę sobie - takie rzeczy to tylko u Anki A Ty tu tajemnicę zdradziłaś - skorupki od jaj w glebie i nie ma problemu.
malkul 17:18, 30 sie 2013

czekajcie bpo nie nadrobie tyle na co te skorupki?
agniecha973 17:30, 30 sie 2013

Lawenda lubi ziemię zasadową, wrzosy - kwaśną. Razem = konflikt interesów. A u Ani rośnie razem.