Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Madzenka 15:05, 30 sie 2013

Sebek napisał(a)
U mnie na słońcu bardzo dobrze sobie poradziły, nawet te delikatne - tylko podlewałem je regularnie....Gdyby nie trawnik to w ogóle u mnie w ogrodzie nie znać, że było nawet 50 stopni w godzinach szczytu

Sebciu moje mimo podlewania nie dawały rady... Chyba opuchlaki i południowa wystawa dawały im popalić... Sama nie wiem.... Wiem ,że na ichmijescu rosna teraz trawy....
Zmykam działać do ogrodu
Sebek 18:07, 30 sie 2013

Działaj Ja dzisiaj mało ogrodowy jestem - jeszcze tylko ostatnie poprawki w domu i czekam na moją ekipę

Aha !!!!!! Rano poleciałem po coś do donic i dorwałem kilka badylków Będą zdobić całą jesień, a może nawet i zimę
Pierwsza donica

I druga Właściwie identyczna

Inspiracją oczywiście były kompozycje Danusi z ogrodu z lustrem z zeszłego roku Planowałem tu bordowe, lecz jaśniejsze żurawki, ale jak te po 3 złote to przynajmniej żal nie będzie jak zmarzną
Traffki i wrzosy po 4 zł Także mam farta z tym Wadowickim jarmarkiem
ewa004 18:33, 30 sie 2013

Kompozycje doniczkowe świetne

Ja też już poluję na wrzosy do donic,moje surfinie w donicach są już tak brzydkie że nie mogę już na nie patrzeć .
Stwierdziłam że surfinią mówię już dziękuję
Syla 19:05, 30 sie 2013

Sebek napisał(a)
Działaj Ja dzisiaj mało ogrodowy jestem - jeszcze tylko ostatnie poprawki w domu i czekam na moją ekipę

Aha !!!!!! Rano poleciałem po coś do donic i dorwałem kilka badylków Będą zdobić całą jesień, a może nawet i zimę
Pierwsza donica

I druga Właściwie identyczna

Inspiracją oczywiście były kompozycje Danusi z ogrodu z lustrem z zeszłego roku Planowałem tu bordowe, lecz jaśniejsze żurawki, ale jak te po 3 złote to przynajmniej żal nie będzie jak zmarzną
Traffki i wrzosy po 4 zł Także mam farta z tym Wadowickim jarmarkiem

muszę zacząć z Tobą na zakupy jeździć ..... hmmm lub podeślij mi może tego farta cenowego na chwilunię choć za swoje wrzosy nie płaciłam aż tak dużo bo 4,40 ładniusie kompozycje ....
Madzenka 14:38, 31 sie 2013

Sebek kompozycje ekstra!!!! będę Cię kopiować A bordowa żurawka wygląda wręcz idealnie w tej kompozycji !!!
A dla Ciebie, tak jak radziłeś kulki pod klonem
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=243
Sebek 15:14, 31 sie 2013

Idę
Gardenarium 15:22, 31 sie 2013

A dopiero co pisałeś, że nie będziesz jeszcze robił nowych kompozycji... Czyżbyś pozazdrościł? leciutko?

Instagram Ogrodowiska
Agnieszka_B 15:34, 31 sie 2013

Enya73 napisał(a)

Jeśli pozwolisz to zgapię od Ciebie.Piękna kompozycja pozdrawiam

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/44/445927/original.JPG

Mnie też się bardzo podoba

A jak sie dokładnie nazywa ta "hakonka"?

pozdrawiam ciepło
Sebek 15:34, 31 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
A dopiero co pisałeś, że nie będziesz jeszcze robił nowych kompozycji... Czyżbyś pozazdrościł? leciutko?

Może Ale kffiatki w donicach też po prostu zbrzydły....I znudziły mi się A jak miałem okazję to zaleciałem - bo od września pewnie znów nieczasowy będę

Aha - dzisiaj działam ogródkowo - dom skończyłem o 3 w nocy sprzątać to mam jeszcze całe popołudnie wolne Skosiłem trawę, porobiłem kanciki, wyplewiłem trawnik z mniszków i babek lancetowatych... przynajmniej to co mi się udało
Teraz chyba jeszcze pójdę wyrównać obwódkę bukszpanową przy wejściu.....Zaryzykuję
Sebek 15:36, 31 sie 2013

Agnieszka_B napisał(a)

Mnie też się bardzo podoba

A jak sie dokładnie nazywa ta "hakonka"?

pozdrawiam ciepło

Hakonechloa macra 'Aureola'