Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:27, 29 sie 2013

Do góry
Jesteś....i to godzinkę drogi ode mnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:23, 29 sie 2013

Do góry
A wiesz, że z moimi sadzonkami było tak samo Teraz jak coś rozmnażam to od razu daję do cienia - dłużej utrzymuje się wilgoć i słońce nie spala roślin
Bonsai i niwaki 21:14, 29 sie 2013

Do góry
Roślina nadal rośnie i po prostu stale ją tniesz, ale nie do stanu pierwotnego, tylko tak, żeby chmurki z każdym cięciem były większe, ale oczywiście nie ażurowe
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:12, 29 sie 2013

Do góry
Nie mogę znaleźć zdjęcia z nimi...U mnie są zestawione z rozchodnikami okazałymi, a że są dość wysokie to mi je zacieniały i nie podoba mi się w tym miejscu ta żurawka.....Rabata pójdzie do całkowitej reorganizacji...
Te żurawki niby są ładne, ale mi jakoś trudno je zestawić z inną rośliną. Wydają mi się takie ponure....Jak się je posadzi na korze to z daleka będzie wyglądać jakby dziura w rabacie była, bo one u mnie są prawie całe brązowe.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:56, 29 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Żurawki Peppermint Spice - nie chciały mi rosnąć, więc wykopałem, podzieliłem i posadziłem wyżej, bo chyba były za nisko Może się ogarną, bo ogólnie są ładne, tylko może ziemię mają jałową... Zobaczymy

O, i znalazłam

Pokaz - jak masz na zdjęciach - z czym masz zestawione te zurawki, i na jakim stanowisku rosły.
ja mam z nimi niemały bigos...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:51, 29 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Carex elata "Aurea" - pierwsze sztuki Danusia posadziła chyba już jesienią, a w tym jest ich znaaacznie więcej

dziekuję ci już szukam i o niej czytam
Eksperyment ogrodowy Beaty 20:41, 29 sie 2013

Do góry
Norwegia jest przepiękna - byłem kilka lat temu i strasznie się mi spodobało Choć wtedy nie interesowałem się zbytnio architekturą - a Norwedzy słyną z nowoczesności - co widać na fotkach
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:37, 29 sie 2013

Do góry
Nati napisał(a)
witam pani Danusiu szukałam w wątku i w necie ale nie mam pojęcia co to za trawa ta żółta nowa w większości kompozycjach.

Carex elata "Aurea" - pierwsze sztuki Danusia posadziła chyba już jesienią, a w tym jest ich znaaacznie więcej
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:18, 29 sie 2013

Do góry
Danusiu - jak zwykle się zachwycam Mnie już kusi zmienić kompozycje na jesienne, ale jeszcze trochę poczekam Na razie serdecznie Cię pozdrawiam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:34, 29 sie 2013

Do góry
Lejesz miód na me serce
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:08, 29 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Starszy bombardier Sebek zbombardował, ja przeżyłam..... ale co to za życie..... pięknie masz połączenia roślin. I piękne zdjęcia.... zastanawiałam sie ile być porobił fotek jakbyś miał mój areał????? To nie byłoby bombardowanie a prawdziwy nalot setki bombowców.
Cieszę sie , że się cieszysz A tak nie chciałeś

Jakbym mial Twoj areal to chyba by mi Danusia dawala szlaban na zdjecia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:53, 29 sie 2013

Do góry
Starszy bombardier Sebek zbombardował, ja przeżyłam..... ale co to za życie..... pięknie masz połączenia roślin. I piękne zdjęcia.... zastanawiałam sie ile być porobił fotek jakbyś miał mój areał????? To nie byłoby bombardowanie a prawdziwy nalot setki bombowców.
Cieszę sie , że się cieszysz A tak nie chciałeś
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:36, 28 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Magda - a to dziwne A sprawdzałaś dokładnie czy u Ciebie śnieg jeszcze nie leży? Może dlatego takie są

Anita - nie wiem czy to od cięcia się zagęszczają, ale fajnie wyglądają takie podusie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:21, 28 sie 2013

Do góry
Magda - a to dziwne A sprawdzałaś dokładnie czy u Ciebie śnieg jeszcze nie leży? Może dlatego takie są

Anita - nie wiem czy to od cięcia się zagęszczają, ale fajnie wyglądają takie podusie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:17, 28 sie 2013

Do góry
Ja podobnie jak Sebek, po zimie tnę bardzo nisko, bo wtedy ładnie odbijają i się zagęszczają
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:16, 28 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

To właśnie te

Tak wyglądały po zimie....Jednym słowem okropnie Niektóre obciąłem do łysa....

Tak 11 maja po posadzeniu

A tak ostatnio

Zobaczę jak w tym roku przezimują.....Bo poleci na nie duuuużo śniegu z dachu.....

Hmmm moje wyglądają jakby dalej po zimie byly....dziwne..
O....! 21:39, 28 sie 2013

Do góry
witam Was miło, no konie to zawsze fajny widok naprawdę sympatyczne zwierzęta...i coraz mniej ich...

Kasia, Agnieszka, Sebek, Borbetka, GorAna, Joaska, Debra, Basia, Zbysiu, Gabriela, Bogusiu - dzięki
Marzena, nie mają szans na dosięgnięcie...
Dajana, no miło mi, że sprawiłam Ci przyjemność, ja też Cię pamietam oczywiście ze spotkania u Alinki
Justyna, zapraszam, wracaj
Mira, tak kolejne, teraz trzecie duże, obornika od koni nie chcę ze względu na laseczki tężca, które tam bytują, a ja mam tendencję do notorycznego kaleczenia sie przy pracach w ogrodzie...
Margi - całkiem niedaleko od Tarnowa ale nie wiem czy raj, raczej często trudne warunki - ale widoki piękne, to prawda

chyba powoli kończy się lato...
ciągle rano mgły...

a po południu dymy z ognisk...

no i konie nadal się pasą...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:35, 28 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ogromna ta rozplenica - one to chyba kochają Twoją glinę Moje siewki od Alinki po roku są maleńkie, ale jak patrzę na Twoją to może to i lepiej Ale to inna odmiana też

Sebek ja kupuję w jednym miejscu i wszystkie trawy mi dobrze rosna .. sorki w dwóch miejscach... może to kwestia jakości sadzonki... na ile rozrośnięta w doniczce..

O tej rozplenicy czytam, że lubi słońce, glebę zasadową , wilgotną.... a u mnie rosła od północy pomiędzy choinkami a azalią (tymczasowo posadzone), w glebie kwaśnej.. bo na rabacie z rh...... i urosła.... w dodatku z powodu podwyższonej rabaty i sąsiedztwa choinek.. miała tak sucho, że na głębokość łopaty nie dokopałam sie nawet milimetra wilgotnej ziemi.. sucha skała.... nie dokopałam sie wilgotnej gleby..... sama sie dziwię jak żyła i nie zdechła I wybujałą do góry, ze ho, ho, ho.

Wogle dochodzę do wniosku, że rośłiny jak ludzie... maja różne gusty , różne upodobania i różną tolerancje na stres

Mam obejrzeć twoje fotki i ciągle nie mam czasu Ale obejrzę..... teraz idę się umyć po kamieniołomach...
Po prostu ogród... 21:27, 28 sie 2013

Do góry
Baraga - Ty byłaś o 17-tej , ja o 14-tej a Gabrysia o 11-tej, ale się porozmijałyśmy

Borbetka - ja też nie lubię bałaganu w domu związanego z remontami, ale efekt po zakończeniu prac to lubię

Gabrysia - szkoda że nie spotkałyśmy się w szkółce, fajnie by było.
Ja pelargonie wzięłam, bo może rozmnoże sobie na przyszły rok z niej, takiego kolorku nie miałam

Sebek - zdjęcia kompozycji? masz na myśli konkurs? jakoś nie myślałam o udziale w konkursie
Skarpa w ogrodzie 21:21, 28 sie 2013

Do góry
Wg mnie spokojnie się zmieścisz przy cięciu - Danusia też ma ciasno, a ma kilkadziesiąt topiarów do strzyżenia - i daje radę Cis o wiele lepiej wygląda cięty, nie deformuje się tak łatwo i jest gęsty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies