Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Księżycowy... 10:40, 01 gru 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
U mnie tradycyjnie, zakupy nasionkowe pod koniec roku. Zestaw kwiatów jednorocznych na bukiety ( nowy projekt - więcej kwiatów do wazonu) i kilka bylin na ognistą. Heliotrop bardzo spodobał mi się na różance, więc powtórzę go i w przyszłym roku.

Nie byłoby mojego ogrodu bez warzyw. Dokupiłam więc nasiona, które już mi się skończyły lub wiem, że mam ich za mało. Nauczona dwuletnim doświadczeniem, że z pikowaniem korzeniowych u mnie na bakier, zaopatrzyłam się w marchew i pietruszkę na taśmach.

Do zakupienia pozostały nasiona pomidorów. Mam kilku faworytów, reszta znowu będzie eksperyment.

Aga masz sprawdzoną fasolkę na suche ziarno? Widzę że przekrój przez warzywa olbrzymi, ja nawet nie zabrała się za plany na przyszły rok....
Jakich masz faworytów jeśli chodzi o pomidory? U mnie malinowy kapturek się sprawdził w tym roku...
...uDany ogród 10:29, 01 gru 2017

Do góry
dana1s napisał(a)

Gosiu kocham wszelkie kudłate stworzenia, tulisz się do takiego futra jak do podusi. To szczególnie miłe w takie wieczory jak dzisiejszy

Mam tak samo , a do tego lubię formy zwisłe( płaczące drzew)
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:27, 01 gru 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

Mam takiego cyprysika /Choć nie wiem czy to na pewno cyprysik?/ lekko mi brązowieje ,czy to choroba????

Ja mam podobną tylko u mnie to thuja golden tuffet, zobacz sobie bo wydaje mi się, że to jest to, ale nie jestem pewna i u tej thuji, którą mam takie brązowienie to jest normalne, ona ma takie przebarwienia po prostu, no chyba że to jednak coś innego, to nie wiem niestety...
pozdrawiam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:18, 01 gru 2017

Do góry

Pogięta piękność zrzuciła szatę
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:17, 01 gru 2017

Do góry

Mam takiego cyprysika /Choć nie wiem czy to na pewno cyprysik?/ lekko mi brązowieje ,czy to choroba????
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:59, 01 gru 2017

Do góry
Wczoraj korzystając z faktu, że musiałam syna na 7.15 do szkoły zawieść to wyskoczyłam na giełdę kwiatową, bo jak jedziemy na 8 to zanim dojadę to wszyscy się już zbierają. Bo choć syna zawożę do Krakowa to giełda jest na drugim koniecu miasta i muszę przebić się przez cały Kraków, a korki niemiłosierne. Trochę śniegu a wszystko zwalnia.
Kupiłam kilka wianków, styropianowe stożki, mech, wstążki, sznurki, drut. Teraz muszę w weekend iść na szabry do ogrodu i poza ogród i trochę jakiś gałązek znaleźć.

Natomiast po pracy byłam na wywiadówce u syna. Dzieci ze szkoły robią ozdoby, kartki ... i sprzedają na kiermaszu świątecznym - zbierają pieniądze dla hospicjum dla dzieci. Wiem, że część z tych rzeczy można zrobić samemu, ale można też kupić i wesprzeć hospicjum.
Była spóźniona i do dopiero po zebraniu zeszłam i wszystko było przebrane, ale kupiłam szyszki zamocowane na sznurkach jutowych.
W tym roku będzie naturalnie

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:44, 01 gru 2017

Do góry
Leszczyna w wiosenno - zimowym wydaniu.

Zaskakują mnie moje hortensje ogrodowe wsadzone w kwietniu w donicach przy garażu.
Te bukietowe w ogrodzie dawno już zaschnięte i bez liści, a te oczywiście już troszkę odczuły skutki zimy, ale i tak wyglądają nieźle. A już planuje dekoracje zimowe

...uDany ogród 09:41, 01 gru 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Danuś piękne zimowe krajobrazy zasypało nas na całego buziaki zostawiam

Moniu od jakiegoś czasu bardzo lubię zimę, kiedyś nie specjalnie za nią przepadałam, a teraz podziwiam świat w białej szacie. Cudnie jest!
Buziaki!

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:38, 01 gru 2017

Do góry
Jeszcze miniaturowy świerk utonął w śnieżnej, dachowej zaspie. Tak, tak w tej po lewej stronie, choć go nawet nie widać

Więcej nie chodziłam dookoła domu, żebym też się w taka zaspę nie zamienić , bo jeszcze nie wszędzie śnieg zsunął się z dachu.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 09:33, 01 gru 2017

Do góry
Lubię zimową scenerię w ogrodzie, ale wiem też, że to jest zapowiedziom niemiłych niespodzianek w ogrodzie
Taki śnieg, szczególnie jak ten mokry może narobić dużo szkód w ogrodzie. Ja wczoraj wyjechał z domu o 6.30,a wróciłam o 21. Nie miałam już siły na otrząsanie śniegu. Ale mój M z synem odśnieżali i nie wiem co ich olśniło, żeby trochę śniegu z roślinek pootrząsać. Ale nie ze wszystkich.
Dzisiaj rano odwoziłam syna do szkoły i wróciłam po 8. Mokry śnieg zrobił już swoje.
Część roślinek leży przygniecione mokrym śniegiem.

U mnie i tak najgorsze straty robi spadający śnieg z dachu, szczególnie, gdy trochę się roztopi lub popada deszcze i przekształci się w lód. Gdy w dzień temperatura trochę się podniesie i słoneczko podgrzeje to zsuwają się całe tafle lodu. Masakra.
Zaplanowałam ścieżkę, tak aby śnieg spadał na nią, ale nie zawsze trafia na nią . Dzisiaj rozplaszczył jedną kulkę. To i tak niewiele.

...uDany ogród 09:21, 01 gru 2017

Do góry
i jeszcze

A teraz zapraszam Was na herbatkę z sokiem malinowym i cytryną!
Miłego dnia!!
...uDany ogród 09:18, 01 gru 2017

Do góry
cd. zimowych widoczków

...uDany ogród 09:16, 01 gru 2017

Do góry
Witajcie w piękny zimowy dzień
U nas rozgościła się na dobre, działka zasypana po kolana. Wygląda zjawiskowo, chciałabym bardzo mieć te widoki na wyciągnięcie ręki i podziwiać je z okien mojego domu.
Sami zobaczcie jak tu nie kochać zimy

Księżycowy... 08:55, 01 gru 2017

Do góry
U mnie tradycyjnie, zakupy nasionkowe pod koniec roku. Zestaw kwiatów jednorocznych na bukiety ( nowy projekt - więcej kwiatów do wazonu) i kilka bylin na ognistą. Heliotrop bardzo spodobał mi się na różance, więc powtórzę go i w przyszłym roku.

Nie byłoby mojego ogrodu bez warzyw. Dokupiłam więc nasiona, które już mi się skończyły lub wiem, że mam ich za mało. Nauczona dwuletnim doświadczeniem, że z przerywaniem korzeniowych u mnie na bakier, zaopatrzyłam się w marchew i pietruszkę na taśmach.

Do zakupienia pozostały nasiona pomidorów. Mam kilku faworytów, reszta znowu będzie eksperyment.

Podmiejski ogródek 08:10, 01 gru 2017

Do góry
Asia obiecane wymiary :

Tak jak pisałam robiłam niezgodnie z zalecanymi wymiarami i dziś , gdybym miała robić ponownie nie zmieniłabym nic Ja akurat gotuje na wyspie a po drugiej stronie mam zlew więc dla mnie te odległości są idealne.
Szafki otwierają się z obu stron jednocześnie całe. Część mam normalnie otwieranych a część wysuwanych frontów. Jak będziesz potrzebować więcej praktycznych inf to chętnie pomogę.

Miłego weekendu
Droga do spełnienia 08:06, 01 gru 2017

Do góry
dzięi za podpowiedzi molinia ładnie by się w tym miejscy przebarwiała bo dużo słonka tu jest
ale jest tez wietrznie i nie wiem czy by się nie łamała
pomysł do rozważenia

w sumie zawilce przekwitną i na jesień nic nie ma
a molinia i jesienią ładnie wygląda
molinia variegata ładnie by wyglądała z ciemnym cisem

ogólnei to meijsce wygląda teraz nieciekawie
hameln sianowata ale i tak ją lubie takim stanie
szaro buro i ponuro

nie przestraszcie się zdjeć

tak to sobie wymysliłam
stożek - w tym miejscu rośnie już mały cis formowany na stożek
ekran - rośnie od 2 lat
no i kulki
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:06, 01 gru 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:06, 01 gru 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:05, 01 gru 2017

Do góry
Niebo przybrało cudowny różowawy kolor
w ogóle nie wiało, panował taki spokój i miękka cisza
cudownie!!!!!!

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:03, 01 gru 2017

Do góry
Wszystkie trawy leżą powyginane w cudaczne łuczki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies