Turkusy uwielbiam...cały czas szukam fajnych rozwiązań
Mało śniegu, ale jest zima...bombki w turkusie na koreance zawieszam już drugi rok, asekurował mnie rok temu syn, w tym roku eM...mam fantastycznych facetów
Iwonka pierniczki piekłam, bo wcześniej w dekoracje się zaopatrzyłam i ten zapach w całym domu w świąteczny nastrój wprowadziły pozostałych zapracowanych domowników, eM i syn sami udekorowali po 5 pierniczków
Bombek nawet nie zaczęłam, serwetek uzbierałam setki, ale klej i szyszki wygrały
Powstał wianek z szyszek bukowych i wygrała wyprzepaż dekoracji świątecznych w Eurofiranach z braku czasu
Gosiu dziękuję bardzo!
Dzisiaj musiałam pojechać na działkę, bo już się stęskniłam za ogrodem.
Zima wygląda tam bajkowo. Aż się popłakałam, bardzo chciałabym wreszcie móc podziwiać mój raj z okien domku.
Takie też mam życzenie noworoczne, nawet nie wybudować co mieć nadzieję
Kocham tam przebywać, tam jest spokój i ukojenie. To moje miejsce na ziemi
Witam, jestem nowa, ale obserwuję Pani ogród i jestem pod wrażeniem,jest Pani dla mnie ogromną inspiracją, próbuję tworzyć podobnie..nie mogę tylko zdobyć tego żółtego prosa. Może jakiś namiar gdzie mogę go kupić? Pozdrawiam serdecznie
dziś z racji mrozu zabezpieczyłam porządnie hortensje ogrodowe, zmarzłam ja diabli. sadzenie ich nie było mądrym pomysłem w moim rejonie, często przemarzają i nie kwitną obficie, tylko mam ich tak wiele że szkoda wyrzucić ciągle się łudzę, że w kolejnym sezonie zakwitną tak jakbym sobie życzyła.
Wczoraj wsadziła w donice 300 cebul tulipanów, dziś je zadołowałam. Zakupiłam na allegro. okazało się , że sprzedawca dorzucał do każdej paczki po 5 lub 4 tulipany gratis miał być 300 wyszło 380. Cebule dorodne, zadowolona jestem
Od rana dzis lekki mróz i pełne słońce
wszystko pieknie przypudrowane.
I pierwsze zdjecie przedogródka w takim kadrze zza drogi. Powierzchnia jego tak około 900m2. Wszystko widać jak na dłoni hihi.
Kochani, nie zdążyłam z życzeniami Świątecznymi, ale wraz z zapachem domowego chleba, przesyłam Wszystkim życzenia szczęśliwego Nowego Roku.
Nieporadnie z telefonu, ale najszczerzej!
To zdjęcia z dzisiejszego dnia tj. 30 grudnia. Śniegu nie ma trawa zielona jak w kwietniu ciekawa jestem co będzie w kwietniu. Może metr śniegu i -5stopni.