Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 13:26, 25 paź 2017

Do góry
Violcia smagliczka fiolet trafiła Ci się cudownie pachnie ja też mam i podobno się rozsiewa na wiosnę może będziemy miały
wiesz że jestem z Tobą kochana uściski gorące zostawiam i lecę będę później

Ogród z wilkiem zamkn. 13:21, 25 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Te po dyszce za szt ....
właśnie nie wiem czy nie za blisko .....kombinuję .....
.....ognisko robię ok 4 razy w roku maksymalnie ,wiec niezbyt często ....
Teraz tarasy będę mieć 3 hihi .....przed domem Na tarasie i przy ognisku
(Te ławy ze stołem chce tam dać przy ognisku )tu dam tylko stolik z jakimiś krzesełkami fajnymi

To taki ciężki plastik mielony może stać na deszczu ,mrozie itp - mam go z 10 lat ,albo i więcej i jedynie to wyblakł

Na pieczenie kiełbasek oczywiście zapraszam

10 zł za.sztukę cisa??? Nieźle, u nas bylejakie małe tuje kosztują 20 zł
Przyjazny ogród 13:20, 25 paź 2017

Do góry
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:16, 25 paź 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

E tam !! wszystkich...
Haniu reklamy mi nie przeszkadzają ...ale nie jakieś glupoty typu:

"pomożecie,wyzbyłam sie garderoby"

Dla Ciebie taka trawusia

Basiu, Dziękuję za piękną różyczkę. Oczywiście za trawkę też. Za dużo ich u siebie jeszcze nie mam, ale to się powoli zmieni.

Słoneczka życzę, bo jak na razie, chmury się wściekły u mnie.
Przyjazny ogród 13:16, 25 paź 2017

Do góry
Przyjazny ogród 13:12, 25 paź 2017

Do góry
Sezon 2017 u Hanusi 13:12, 25 paź 2017

Do góry
Basiu, widocznie ten sezon z wilgocią u mnie, specjalnie zamówiony przez ZUS.
Trzeba co niektórych reumatyków z laskami szybciej na wikt do Piotra wysłać, bo kasy nie ma na takich cherlaków. Na co oni komu? Pracować już nie mogą, a jeść wołają i o podwyżki żebrzą.

Ja mimo laski na łono Abrahama jeszcze się nie wybieram, a wybieram spacer wtedy kiedy przestaje kropić, i jakoś z piecholem funkcjonujemy. Co najwyżej ja zamiast 3 razy ubierać buty, to i z 6 razy je zakładam.
Bezdeszczowego Tobie życzę!

Przyjazny ogród 12:59, 25 paź 2017

Do góry
mira napisał(a)

ogród to wolność - też tak uważam

proszę napisz mi gdzie kupowałeś irysy bródkowe - pamiętam że pokazywałeś jak ładnie były opisane a na fb pokazałeś kwitnące bajeczne
pozdrawiam

Mira, irysy kupuje u kolekcjonerów i hodowców tych roślin, mogę ci dać namiary - full wypas. Mam też odmiany od Pana Stanisława, prowadzi ogród w Przeworsku. Możesz wpisać się do organizacji MEIS i rozwijać swoją kolekcję, wówczas poznasz wszystkich . Zjazdy, konwenty organizowane są każdego roku w chwili kwitnienia - warto...
http://www.euroiris.net
https://irysek.com

Przyjazny ogród 12:55, 25 paź 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Mam nadzieję Mariuszu, że dzisiejszy festiwal się udał. chociaż nie... nie nadzieję... mam pewność. Ogromnie żałuję, że nie mogłam tych cudowności zobaczyć. Ale może na majowe święto derenia i jabłoni się uda... A jak- z oczkami sie udało?

Piwonii od ciecie chyba się spodobało u mnie bo puszcza sporo nowych przyrostów. Powiedz mi proszę czy i jak trzeba je zabazpieczyć na zimę. I jak nazywa sie miskant, który dostałyśmy.

Koniczynka też rośnie... i cieszy.

Pozdrawiam serdecznie.

Festiwal udany, pełno pasjonatów, wiele ogrodniczych wrażeń, ale i dużo jedzenia radości i muzyki . Piwonii nie przekrywałbym, nigdy tego nie robię i siewki spokojnie wytrzymują zimę. Byle nie stały w doniczkach, te trzeba wkopać równo z gruntem.
Miskant dość ciekawy, w tym roku nawet zakwitł - Miscanthus sinensis 'Mysterious Maiden'.
Koniczyna, popisze się w czerwcu, jak tylko zimę przeżyje i nie będzie miała konkurencji innych roślin.

Kwiatostan 'Mysterious Maiden'

Hirutkowy raj:)) 12:54, 25 paź 2017

Do góry
Wreszcie w domu,drugi dzien nowego gipsu.

Nic nie robie,leżę,siedzę,powoli chodzę po domu i jem bo moja kochana siostra mnie pasie nadrabiam pieciodniową głodówkę ze szpitala.

pozdrawiam wszystkich zagladających

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:51, 25 paź 2017

Do góry

jesienna przewałka i mnie nie omineła, choć w skali niedużej:
Doniczki zaznaczają dosadzanki które planuję na wiosnę

Pszczelarnia 12:51, 25 paź 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ogniście Cię witam widoczkiem holenderskim:

Śliczny widoczek...eechhh Ale raj na ziemi to jest u Ciebie
Pozdrawiam rajska Ewo...
Przyjazny ogród 12:46, 25 paź 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mariusz jak sie ma u Ciebie obiedka..bo te sobie kupiłam

Całkiem ładna kępa urosła, nie wymarza - jak do tej pory - choć mam sygnały, że u niektórych po zimie nie wypuściła. W Arboretum również dobrze się trzyma, dobrych kilka lat.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:42, 25 paź 2017

Do góry
Przyjazny ogród 12:42, 25 paź 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Mariusz, napisz proszę jak najlepiej zaopiekowac sie siewkami peonii ? poki co tak na szybko wsadzilam je do malych doniczek i dobrze podlałam

No cóż, swój wątek odwiedzam raz na trzy miesiące i tworzą się zaległe tematy, po fakcie...
Jak masz je w doniczkach, to po prostu zakop na zimę te doniczki w ziemi, przykrywać nie trzeba. Dla niewtajemniczonych, dotyczy piwonii z bardzo mocnego matecznika, pamiętającego jeszcze wiek dziewiętnasty, co do siewek z współczesnych odmian, przykrywałbym je na zimę.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:33, 25 paź 2017

Do góry
Ptasi gaj 12:33, 25 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

To moje pupilki choiny kanadyjskie, to na froncie jest najładniejsza od 3 lat cięta i pięknie jest zagęszczona. Jak byłam w tym roku w szkółce podwarszawskiej to taka sama w donicy kosztowała 1700 zł

]

Elu kiedy je przycinasz?...mam 4 szt i przez trzy sezony można powiedzieć ,ze nic nie urosly...w tm roku jaby coś tam drgneły,dam im szansę jeszcze rok
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:29, 25 paź 2017

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:23, 25 paź 2017

Do góry
jesień z piątku i z przed tygodnia:

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:20, 25 paź 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pokazywałam zdjęcia tutaj.

Mam jeszcze zdjęcia z kwietnia takie

z lipca

Haniu na tej rabacie masz z traw hakone, rozplenice i ...? Bardzo mi się podoba, ale nie wiem jak się nazywa Rabata cudna jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies