Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

eVka 15:42, 20 lis 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Słuchajcie , załatwiłam sobie zupełnie przypadkiem i za free taka szpulę, zrobie z niej stolik ogrodowy, gdzieś jakis kącil musze stworzyc w przyszłym roku. A stolik wyszlifować i pomalowac , myslałam o białym kolorze.

Rewelka, ja bym pomalowała tak żeby przeświywały te napisy, tylko bejcą. Nie wiem czy lubisz taki styl vintage ale wyglądałoby oldschoolowo.
Lulilaj 17:43, 20 lis 2017

No, szpula świetna proszę Pani
Na pewno zrobisz z niej cudeńko
A ciekawe czy dało by się pomalować ją na biało ale żeby te napisy były widoczne? Jest taka bejca?
SlonecznyOgrod 13:15, 21 lis 2017

Magleska napisał(a)
Szpula świetna ...... na pewno po Twoich działaniach każda z nas będzie się zachwycać i zazdrościć

Działasz na moją ambicję
SlonecznyOgrod 13:20, 21 lis 2017

effka napisał(a)

Rewelka, ja bym pomalowała tak żeby przeświywały te napisy, tylko bejcą. Nie wiem czy lubisz taki styl vintage ale wyglądałoby oldschoolowo.

Tak właśnie myślałam żeby prześwitywało to co jest nadrukowane.
Takie też zostawiaja w oryginale, delikatnie bielone.
Lubię vintage i lubię schabby chic.
SlonecznyOgrod 13:25, 21 lis 2017

Lulilaj napisał(a)
No, szpula świetna proszę Pani
Na pewno zrobisz z niej cudeńko
A ciekawe czy dało by się pomalować ją na biało ale żeby te napisy były widoczne? Jest taka bejca?

Jest taki drewnochron biały, bo kiedyś miałam pomalowaną pergolę przed domem, malowała i malowałam bo chciałam krytą biel ale ciągle prześlitywało. Na pewno gdzieś na moich pierwszych zdjęciach było widać białą z ławką przed domem, tam gdzie mam wiciokrzew. Marzyła mi się biała pergola z czerwoną różą pnącą w stylu angielskim. Potem róża padła, druga też, przemalowałam pergolę na brąz tak samo jak druga była, przy której rośnie róża, w takim kolorze też były płoty przy tarasie.
anabuko1 17:42, 21 lis 2017

Szpula świetna. Ja też jestem za zostawieniem tych napisów. Zeszlifowac tylko te ciemne miejsca. A na środek jakich motyw kwiatowy i polakierowac dobrze preparatami do drzewa
SlonecznyOgrod 11:44, 24 lis 2017

anabuko1 napisał(a)
Szpula świetna. Ja też jestem za zostawieniem tych napisów. Zeszlifowac tylko te ciemne miejsca. A na środek jakich motyw kwiatowy i polakierowac dobrze preparatami do drzewa

Pewnie dopiero na wiosne się za niego zabiorę.
SlonecznyOgrod 12:19, 04 gru 2017

Witajcie
Nie było mnie tu trochę, ale już się tłumaczę, jestem zarobiona ozdobami świątecznymi, duże zamówienia już kończę a z mniejszymi dam radę w kilka dni.
Duże to dla mnie np. 40 bombek każdą robi się 1,5 godz + czas na domawianie materiału, kompletowanie , dobieranie wstążek, pakowanie i ogólnie różne kombinacje.
Ale zrobione już jedno, kolejne prawie zrobione, inne zaczęte, a następne jeszcze nie ruszone
No to pokażę , te na zamówienie robiłamw różnych kolorach 40szt.
W realu jednak ładniejsze i kolory i błysk

SlonecznyOgrod 12:24, 04 gru 2017

A w ogrodzie zimy nie widać, dwa razy widziałam śnieg, ale to tylko tyle, żeby pomiędzy trawą sie zatrzymał.

Ale ogólnie to jest tak jak poniżej na zdjęciach, bo to fotki z ostatnich dni z końca listopada. A trawnik soczyście zielony, francol nawet wiosną taki nie był

SlonecznyOgrod 12:28, 04 gru 2017