Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:20, 25 paź 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pokazywałam zdjęcia tutaj.

Mam jeszcze zdjęcia z kwietnia takie

z lipca

Haniu na tej rabacie masz z traw hakone, rozplenice i ...? Bardzo mi się podoba, ale nie wiem jak się nazywa Rabata cudna jest
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:15, 25 paź 2017

Do góry
Sylwio mam zupełnie inne odczucia... wszystkie drzewa liściaste śmiecą mnie najbardziej denerwują brzozy i te drobne listki które są wszędzie
na skladzie chemicznym liści się nie znam...ale tak jak napisalam nie zauważylam złego wpływu na roślinność...wiele lat miałam przy orzechu rabaty i wszystko miało się dobrze a jest naprawdę wielki parasol czteropniowy

Podwórkowa rehabilitacja 12:04, 25 paź 2017

Do góry
Wycięłam już hosty z przedogródka, bo liście zaczynały
gnić. Nadal jest ładnie jak dla mnie. Dużo tu zimozielonych
roślin cieniolubnych.

Ale leje a na dziś zaplanowałam dalszy ciąg porządków w warzywniaku, sadzenie czosnku i tulipanów w donicach.
Podwórkowa rehabilitacja 11:56, 25 paź 2017

Do góry
Sierpień, ciągnęli w linii chodnika ciepłociąg, zasypali piachem i tak do października sobie było.

10 październik, coś zaczyna się dziać.

I wczoraj posadziliśmy 6 jałowców rozesłanych Nana i 250 krokusów mix kolorów z wyprzedaży.

Julia
Jak feniks z popiołów 11:31, 25 paź 2017

Do góry
wiklasia napisał(a)
Pogoda jaka jest każdy widzi,
Pissardi jakie są - też widzicie

Rabata jeszcze do przeróbki, ale z tym czekam na wiosnę.

Pissardi bardzo ładne, ja moje tnę ze trzy razy w sezonie i pięknie się zagęszczają.Polecam zwłaszcza na początku, wtedy ładne korony im się robią. Swoje wyhodowałam z patyka i po czterech latach naprawdę cieszą oko. Mają też jeszcze jedną wielką zaletę - bardzo długo trzymają liście. Moje jeszcze nie zaczęły nawet trochę sypać więc dobrze zdają egzamin jako przysłona.
Co się stało kwiatom ... 11:26, 25 paź 2017

Do góry
Wczoraj byłam w A...i przygarnęłam doniczkę,ktoś gdzieś napisał że na "doła" najlepsza jest doniczka i napój na myszach kupiłam jedno i drugie lecz doniczka bardziej cieszy,cebule też wskoczyły do koszyka, przecena -50%.

Tajemniczy Ogród 11:24, 25 paź 2017

Do góry
Słuchajcie dziewczyny, a co Wy myślicie, żebym tą moją New Dawn posadziła przy południowej ścianie domu? Już od jakiegoś czasu chodzi za mną, żeby tam coś posadzić, myślałam o czymś zimozielonym, np. bluszcz, ale tam lampa cały dzień, więc mam obawy. Co prawda tam chłopaki pomykają na tych wszystkich swoich deskach i ta kolczasta róża...hm...
Jeśli nie tam, to pozostaje miejsce przy furtce, mam tam pod ogrodzeniem rząd Boniki, może by jedną wysadzić, a na jej miejsce dać pienną...Co myślicie??
To te dwa miejsca:
przy furtce patrząc z ganku domu:
I przy południowej ścianie, idąc od frontu wygląda to tak (myślę o tym miejscu, gdzie na razie stoi biedny Smaragd w donicy

To samo miejsce patrząc od strony tarasu ku frontowej części:

Trzeba będzie wtym miejscu zdjąć kostkę, tam nadają się tylko rośliny kochające słońce, bo tam lampa cały dzień..
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:23, 25 paź 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja zazwyczaj omijam takie wrzuty. I nawet się powstrzymałam, żeby bardziej nie dołożyć. Ale cóż, każdy chce żyć. Miałabym biznes, też chwytałabym się sposobów na pozyskanie klienta

E tam !! wszystkich...
Haniu reklamy mi nie przeszkadzają ...ale nie jakieś glupoty typu:

"pomożecie,wyzbyłam sie garderoby"

Dla Ciebie taka trawusia
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 11:19, 25 paź 2017

Do góry
Przywołam takie stare zdjęcie - jak mniej więcej to wygląda, choć widzę że złe proporcje trochę w nim zachowałam
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:17, 25 paź 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Miło się czyta...pozdrawiam.

dziękuję za odwiedziny

na rozjaśnienie nieba ...bo u mnie pada

Kłopoty - problemy z trawnikiem 11:17, 25 paź 2017

Do góry
Dzień dobry,
chciałbym zasięgnąć porady w sprawie trawnika, a w szczególności tego co na nim się pojawia od jakiś paru tygodni. Pojawiający się biały nalot z czasem zmienia się w ciemny brunatny kolor i po jakimś czasie tego nie widać (albo mi się tak wydaje, że nie widać). Trawnik z rolki, ułożony w czerwcu. Dwa razy był oprysk (siarczan miedzi) ze względu na grzybki w koniec sierpnia i początek września + oprysk (amistar) 2 tygodnie temu. Dodatkowo pojawiają się kopczyki z ziemi, drobne grudki aczkolwiek wyczuwalne przy chodzeniu (podobno sprawka komarnicy błotniarki - diagnoza firmy zakładającej trawnik).

Sezon 2017 u Hanusi 11:09, 25 paź 2017

Do góry
Dziś, pies nawet za drzwi w całości nie chciał się posunąć. Do brze, że 2 godziny później przestało lać, to wyszliśmy na dłuższą przebieżkę.
No i zaczęła się mokrość! Ale do niej ja już przywyknięta od wiosny, to nic mi.

Pozdrawiam wszystkich spod parasola! Co prawda dziurawy, ale zawsze jakiś jest!

Zielony zielonym pogania :) 11:03, 25 paź 2017

Do góry

W między czasie moja córcia weszła w całkiem poważny wiek
Zielony zielonym pogania :) 11:00, 25 paź 2017

Do góry

Moje bramy. Podobają mi się
Zielony zielonym pogania :) 10:55, 25 paź 2017

Do góry

Na chwasty nie patrzymy.Kora jeszcze przede mną.Teraz zaczynają ni brazowiec nie wiem dlaczego
Ogród z wilkiem zamkn. 10:54, 25 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Powiem Ci ,że też mi się moja brzozowa podoba .....to chyba najwiecej zmnieniana rabata
Dzięki za głos z cisami na razie więc zadołuje ,bo nie mam na nie pomysłu
Moja mordeczka kochana dole Ciebie .... a w tle brzozowa przed zmianami

Brzozowa cudna, znowu powtórzę kolejny raz, dla mnie brzozy w ogrodzie= tajemniczość i pewnego rodzaju romantyzm, tak jakoś mam

Śliczna mordeczka <3
Zielony zielonym pogania :) 10:51, 25 paź 2017

Do góry

Murek oczywiscie jest prosty. Próbowałam zrobić zdjęcie panoramiczne...
Zielony zielonym pogania :) 10:49, 25 paź 2017

Do góry
Moje bukszpany
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:46, 25 paź 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mam jeszcze zdjęcia z kwietnia takie

z lipca

nie do poznania lubię tak
Ogród z wilkiem zamkn. 10:17, 25 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

nie wiem ,czy mam odwagę po prostu eksperymentuję ..... a co wyjdzie i jak bedzie rosło przyszły sezon pokaże u mnie mokro ,w szczególności na dole działki ,myślę ,że brzozom będzie tam dobrze ....
cała brzozowa z dalsza

Brzozowa piękna!! Jak tam już kolory jesiennie pięknie grają!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies