Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Malutki pod lasem 09:29, 16 maj 2016

Do góry
Sylwia, nie żurawki rosną tam rok lub dwa. Kiedyś były trzy inne, jasne niestety wyleciały, bo słońce je paliło, zamiast nich dałam tawuły, a w tym roku po zimie ciemne wyglądały jak suche placki, wkurzyłam się i wykopałam, zamiast są berberysy, żeby kolorystykę, która była zachować Te wyglądają, jakby zimy nie było
Na zdjęciu to akurat nie poziomki, a truskawki Ale poziomki też mam, całe kwiatkami obsypane

Mirella, gdzieś musiałam przeoczyć to zdjęcie. Zamówię, tylko jakoś tak mi schodzi, jakaś nieogarnięta jestem ostatnio

Paulina, Marta, wyślę na prv

Ewa, a po prawej jest trawnik i zaczyna się półokrągła rabata z The Fairy
Zobacz tutaj

Agatko, a gdzie kupowałaś? Stacjonarnie czy w necie?
Anita ją miała, można u niej w wątku zobaczyć.

Kamila, dobrze, że stipę w zbliżeniu zobaczyłaś, a nie chwasty Muszę koniecznie kupić korę, bo zaraz mnie zarosną
Malutki pod lasem 08:56, 16 maj 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
No i jedno z tych miejsc, których nie powinnam pokazywać, ale co mi tam... Żurawki i tawuły rekompensują, berberysów jeszcze nie widać.

A co z prawej ??
Roztoczańskie klimaty 08:53, 16 maj 2016

Do góry
Ale piękne widoki! Tawuły też uwielbiam i szare i japońskie...jednym słowem wszystkie.
Pozdrawiam i zdrówka życzę
Malutki pod lasem 22:33, 15 maj 2016

Do góry
No i jedno z tych miejsc, których nie powinnam pokazywać, ale co mi tam... Żurawki i tawuły rekompensują, berberysów jeszcze nie widać.
Mały ogród w małej gminie 22:32, 15 maj 2016

Do góry
Witaj Elu z małej gminy Wpadłam zobaczyć Twoją lawendę, ale nie mogę jej znaleźć. Ciekawe w jakie linie pójdziesz Wybór tawuły japońskiej jak najbardziej polecam. O koteczkach też już poczytałam. Ja ostatniej zimy niestety straciłam 2 ...pewnie lis, bo jest ich tu masa.
Zaznaczam sobie wątek i będę podglądać jak tam lawenda i inne roslinki u Ciebie się mają
Pozdrawiam serdecznie
No to czas zacząć... 19:43, 15 maj 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ojej, jak ja mogłam przegapić Twoje przedpłocie, dobrze, że się u mnie wpisałaś, bo pewnie nie zauważyłam powiadomienia.

Pięknie Ci wyszło!
I tawuły i żurawki rosną szybko, więc szybko będziesz mieć efekt.

Dzięki wielkie. Jestem zadowolona z efektu, ale jednocześnie czekam z niecierpliwością na możliwość zrobienia swych pierwszych kul z tawuł:
pozdrawiam
Od nowa ... na przekór wszystkim 10:36, 15 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tyle masz jeszcze tulipanów? u mnie ani jeden...
i tawuły - u mnie jakies kaprysne
tulipany po nocnej wichurze prawie leżą, chyba za wysokie są bo normalnie z cebulkami chyba je powyginało.
Z południa Polski - ogród Marzeny 23:02, 14 maj 2016

Do góry
Tawuły dosłownie rosną w oczach:

Kupiłam turzyce, trzy brązowe i trzy Amazon mist, czekają na wsadzenie:
Od nowa ... na przekór wszystkim 20:55, 14 maj 2016

Do góry
tyle masz jeszcze tulipanów? u mnie ani jeden...
i tawuły - u mnie jakies kaprysne
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:49, 14 maj 2016

Do góry
My wspominamy swoje babcie, a nasze wnuki będą nas wspominać. Taka kolej rzeczy. A ja na przykład ogród mojej mamy wspominam zawsze jak kwitną bzy i tawuły wczesne.
A babci ogród - to bieganie na bosaka po trawie w sadku właśnie.

Roztoczańskie klimaty 18:37, 14 maj 2016

Do góry
W tym rzecz, że tawuły, kosodrzewiny są mało wymagające. A w ogrodzie ziemia - piach. Ale o dziwo, posadzone rośliny nieźle dają sobie radę. Ale skarpa nie moja, wiem, że tawuły były w planach.
Ogród - Brzóstowa 18:05, 14 maj 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Olga jak często tniesz tawuły. Mnie zawsze szkoda ciąć bo te młode przyrosty takie piękne, a po przycięciu znów łyse.

Te ciemne tulipany cudne.

Tawuły tnę ok 3-4 razy w sezonie - w ten sposób często mają nowe przyrosty.

To samo robię z wierzbą hakuro - mam ją kilka lat i ciągle jest małą kulką.
Roztoczańskie klimaty 17:49, 14 maj 2016

Do góry
Myślę że tawuły i kosodrzewina nie do zdarcia
Roztoczańskie klimaty 16:19, 14 maj 2016

Do góry
asica napisał(a)
Zeta, jakie rosliny masz na skarpie? Tawuły, kosodrzewiny i co jeszcze, pokażesz mi skarpę? Mamy do obsadzenia zaprzyjaźnioną skarpę.

Tawuła von houtta ,szarā, goldmund, goldflame, pęcherznica diabolo , kosodrzewina
Roztoczańskie klimaty 13:47, 14 maj 2016

Do góry
Zeta, jakie rosliny masz na skarpie? Tawuły, kosodrzewiny i co jeszcze, pokażesz mi skarpę? Mamy do obsadzenia zaprzyjaźnioną skarpę.
No to czas zacząć... 16:39, 13 maj 2016

Do góry
Ojej, jak ja mogłam przegapić Twoje przedpłocie, dobrze, że się u mnie wpisałaś, bo pewnie nie zauważyłam powiadomienia.

Pięknie Ci wyszło!
I tawuły i żurawki rosną szybko, więc szybko będziesz mieć efekt.
Mały ogród w małej gminie 19:47, 12 maj 2016

Do góry
Elu, jeśli serce ci mów, że takie zestawienie jest dobre dla ciebie, to tak rób - krzewuszkę i marikena zastąp 3 berberysami kolumnowymi, na dole posadź tawuły japońskie.
Po drugiej stronie możesz posadzić rośliny w tej samej kolorystyce, a np. w innej kombinacji lub pokroju.
Małymi kroczkami do celu... 20:50, 11 maj 2016

Do góry
Katarzyna13 napisał(a)

Paulinko rewelacja!! Jakie piękne czosnki! Powiedz mi proszę czy pod klonem są posadzone tawuły? A przed nimi wrzosy?
Buziaki

Dziękuję Kasiu, tak pod klonem są tawuly,a przed tawulami nie wrzosy, tylko lawenda. Przycielam ja dosyć krótko i zobaczymy co pokaże w tym roku, to jej ostatnia szansa buziaczki.
Ogród z pergolą 20:25, 11 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

no ...tylko zeby jeszcze te glupie trawy chcialy zyc i byc ladne po zimie...

też mnie to wkurza w tych trawach, że po zimie jest lipa i w dodatku może się okazać że nie przeżyły
ja za turzyce włosiste ( chyba padły) wymyśliłam juz zastępstwo posadzę tawuły - szybko startują i jak dla mnie są piękne
Małymi kroczkami do celu... 20:21, 11 maj 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Paulinko rewelacja!! Jakie piękne czosnki! Powiedz mi proszę czy pod klonem są posadzone tawuły? A przed nimi wrzosy?
Buziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies