Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój "Ogród" 13:07, 22 paź 2017

Do góry
...a jednak nie! Trochę inaczej ostatecznie wsadziłam

po środku pendula, a po bokach "zwykłe"

Blaski i cienie nowego życia 13:06, 22 paź 2017

Do góry
Wszystkiego naj naj naj i dużo siły do spełniania ogrodowych marzeń
Hortensjada 13:03, 22 paź 2017

Do góry
Hortensja napisał(a)
Pani Bożenko,
Kupiłam przez internet kilka sztuk hortensji bukietowych Bobo, Bombshell I Sweet Summer. Nie spodziewałam się cudów za 12zł ale że będzie tak marnie, też nie (nieskromnie przyznam że moje ukorzenione w tym roku patyki hortensji dużo lepiej się prezentują)
Co zrobić że podratować te bidule?
Wsadzić od razu w ogrodzie i liczyć że sobie poradzą czy przesadzić do większych donic (poobcinać uschnięte kwiatostany) i przeczekać z nimi zimę w garażu?
Zimą straszą srogą, o ile to prawda, nie wiem czy te sieroty sobie poradzą. Liście mają suche, pożółknięte, gołe korzenie wystają z zza małych doniczek. Bida aż piszczy

Ania już odpowiedziała po mojej myśli, mizeroty są ale bym się nie zrażała, niektóre pędy widać, że zamarłe, porządek zrobisz wiosną, od razu do gruntu, żadnego cackania się w donicy, to nie są hortensje ogrodowe
Hortensjada 12:58, 22 paź 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Bożenko ja też z prośbą o radę. Potrzebuję niskich hortensji na skarpę. Miałam w planie zakup Bobo ale były takie miernoty że zdecydowałam się na Little Lime. Co o nich sądzisz?

Uważam, że trafny wybór, Bobo są jednak bardzo kapryśne, świetnie się czują na stanowisku słonecznym i najlepiej jak nie mają sąsiedztwa, co ja z nimi nie wyprawiałam żeby im dogodzić i tak zawsze znajdzie się krzaczek, który albo nie zakwitnie albo zrobi to dużo później niż sąsiadki ( zwłaszcza denerwujące jest to w szpalerze)

U mnie w tym roku najładniej kwitła forma pienna ( nie była wyprowadzona przeze mnie, dostałam w gratisie przy zakupie dereni w zeszłym roku), rośnie na razie w donicy bo tak jakoś sceptycznie do niej na początku podeszłam, jak widać na fotce poniżej- niesłusznie

Hortensjada 12:48, 22 paź 2017

Do góry
MalgorzataGrazyna napisał(a)
Witam i prosze opomoc.Kupiłam cztery hortensje Limelight i dosadziłam do szpaleru starsszych,ale coś mi podpadają.Te dosadzone mają ogonki liściowe czerwone i łodygi też takie ciemniejsze i niewiem czy to dlatego,że są młodsze czy pomylone etykiety.Może mi coś podpowiesz?

Ogonki liściowe o tej porze roku raczej nic nie znaczą natomiast inna barwa pędów( porównujemy te najokazalsze) świadczy raczej o innej odmianie

No ale zawsze to 4 hortensje więcej w ogrodzie, coś wymyślisz

Hortensjada 12:43, 22 paź 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Bożenko zapadłaś się pod ziemię ???
hop hop

Na szczęście jeszcze mnie nie zakopali Miałam inne rzeczy na głowie i ogród zszedł wyraźnie na plan drugi, poza tym chyba miałam jakiś moment przesytu
"mocy" nabrałam po ostatnim huraganie, który wymusił prace porządkowe a ja chyba jestem uzależniona od zmian i natychmiast głowa pełna pomysłów ( tylko mogłoby nie padać jeszcze ze 2 tygodnie bo przed zimą chciałabym skończyć a wszędzie narobiłam wtórnego bałaganu, na dodatek zamierzam jeszcze jesienią wyraźnie podciąć korony klonów, ucięłam jedną gałąź- nie płaczą a wiosną się z nich leje, jarzębiny zostawię na wiosnę ( kupiłam nawet w tym celu piłę spalinową- taką oczywiście dla amatora, bo jednak drzewa podrosły i można się zarobić na śmierć mając tylko ręczną. Kilka fotek z mijającego, słonecznego tygodnia, hortki brązowieją z dnia na dzień , dobrze, że nierówno

Ogród Małej Mi 2017 12:30, 22 paź 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Przy okazji sprawdzania kiedy sadziłam tulianowca

To samo miesce tylko z dwuch róznych ujęć.. 7 lat..

Niesamowity widok Tylko i Aż 7 lat. Wszystko urosło jak na drożdżach bosko
Ogród Małej Mi 2017 12:29, 22 paź 2017

Do góry
I tyle ze znaleźnych fotek.

Ogród Małej Mi 2017 12:28, 22 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)

Coś jakbyś ogród miała większy

Jestem... ogród rozumie sytuację i wbrew wszystkiemu wygląda dobrze, a w jesiennych barwach piękny po prostu, oby jesień złota trwała jak najdłużej

Złota jesień sie skończyła..
A ogród zarosnięty sprawia wrażenie małego ..

Ogród Małej Mi 2017 12:27, 22 paź 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Siedem lat dla ogrodu to jednak kawał czasu. Pięknie wszystko urosło i dojrzało
Buziak Anuś:

Lecimy całuśnie.. buziak..
Ogród Małej Mi 2017 12:26, 22 paź 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Aniu ale zmiana
piekne widoki u Ciebie dziekuje za kazda fotke z osobna
cmok cmok i uciekam

Cmok, cmok

Ogród Małej Mi 2017 12:25, 22 paź 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Jesień daje nam popatrzeć na przepiękne kolory

Powoli liści coraz mniej... a miejscami już wszytko na ziemi..

Ogród Małej Mi 2017 12:24, 22 paź 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Fakt. Muminki mogę oglądać na okrągło, tak jak i ogród Anusi. A co się nie zrobi w nim jesienią, dokończy wiosną.

Ja muszę zostawić względny porządek, bo u mnie w ogrodzie jeszcze komuna rządzi. Komisje, kwalifikacje, posiedzenia, narady. Regulamin regulaminem pogania.

Zamykają dopływ wody od 1 listopada.
Trzymaj się ciepło, Aniu, i życzę śniegu na te nartki.

I jeszcze trochę zdrowia i kasy by sie przydało.. sam śnieg to za mało Ale jakby nie patrzeć to już 33% potrzebnych składników do nartkowania by było .. tak patrząc optymistycznie

I obrazki znaleźne na telefonie..

Ogród Małej Mi 2017 12:21, 22 paź 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
pierwszy śnieg ma sie pojawić lada dzień...tak prognozują miejmy nadzieję ,że nie stałe tylko przelotnie

Zdecydowanie wolę śnieg w święta Bożego Narodzenia.. teraz on mnie wogle nie cieszy.

Ogród Małej Mi 2017 12:19, 22 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Coś w tym Haniu może być bo liście drzewom u mnie mimo, że wiało lecą pod korony. Fajnie jest mieć zajęcie na zimę, szybciej do zielonego zleci. Ja nie mam to się nudzę jak bóbr. Na szczęście Katka mnie dokarmianiem i foceniem skrzydlatych gości zaraziła to już teraz nie jest tak źleNo i super móc oglądać narciarskie wyczyny Małej Mi z rodzinką, zawsze mi się pyjor do Nich wtedy śmieje

Miejmy nadzieję, że będzie mi dane pouczyć Muminki jazdy na tych nartkach

Realia raczej będą takie, że zostanie się fotografownie ptaków.. tylko mi już się to trochę oklepało .. nic lepszego nie zrobię niż zrobiłam.

Znalazłam kilka fotek na telefonie..

Ptasi gaj 11:52, 22 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Piękny zakątek .
Ten krzew bez liści po prawej stronie to dereń?
Ogródkowe perypetie:) 11:50, 22 paź 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Wybaczcie, ale choruję..
Ogród leży odłogiem, nawet w soboty.

Obiecane foty, co mi się udało, reszta na wiosnę.. może.

Urzekły mnie nasiona .. właśnie, kto zgadnie będzie nagroda

Trojeść bulwiasta.
Zdrówka życzę
Sezon 2017 u Hanusi 11:42, 22 paź 2017

Do góry
W ten dociekliwy sposób dowiedziałam się ciekawych rzeczy o mojej marchewce.
Co jej zawsze dolegało. A topoli u nas pełno! Wszystkie aleje na nowych osiedlach od 40 lat obsadzało się topolami włoskimi. Bo wysokie i szybko rosną!

Moje różyczki w ogródku też wysokie, jak im odpowiednie zdjęcie zrobię.

Ogródkowe perypetie:) 11:37, 22 paź 2017

Do góry
pozdrawiamy ciepło zaglądających

Ogródkowe perypetie:) 11:35, 22 paź 2017

Do góry
jeśli ktoś dotrwał do końca to czas na oczko, wersja mocno robocza, do dopracowania na wiosnę. Nie wiem co z roslinami na zimę?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies