Dlatego napisałam aby dopieszczanie rabaty zostawić na wiosnę poszukać dalszych inspiracji zimą na pinterest i dopiero wiosną działać a teraz zachwycać sie z M. Z kamieniem też nie pobiegasz, więc pomyśl na spokojnie. Zima to fajny okres na myślenie
Syla jesli mi tafla szyby w ogrodzie pękła..... To i lustro może.... Jesli będą duże opady deszczu to może osiąsć konstrukcja.... Wiem że nie wytrzymasz... Najbezpieczniej wiosną... Ale jesli lustro nie będzie idealnie wpasowane w blachy tylko będzie przestrzeń i klejone na elastyczny klej to się nic nie stanie. Uprzedź wykonawce , masz obawy i musi dac gwarancję
Aniu świetny pomysł z kulkami róznej wielkości. Ze względów praktycznych i wizualnych.
Nie sadź nic więcej do nich teraz. Popoglądaj sobie zimą, wiosna i najwyżej latem dosadzisz carex ice dance na brzegu rabaty
Sylwia na razie muszę skończyć rabatę przy tarasie. Pod koniec września wkopię kulki pod brzozy i finito na ten rok. Wiosną planuję rabatę za płotem a reszta zmian będzie koncypowana zimą
Właściwie frosted curls nie trzeba przycinać, wystarczy wyczesać. Jednak poczochrane i mocn suche końcówki mnie denerwowały. Carexy rosly potem jak szalone.
Sugeruję dokupić wiosną, bo pierwszej zimy sadzone jesienią mi wymarzły. Jeśli sadzić trawy to latem aby się dobrze ukorzeniły lub wiosną.
Myślę, że Twoja sąsiadka widziała co pomyślała lepiej nie wiedzieć
Pewnie gdybym miała bardzo dużo to bym nie czesała... Ale przy moim ogrodzie to prawdziwy relaks
Dolomit zawiera wylącznie magnez i wapń więc wg mnie można go teraz stsować, gdyż nie zawiera azotu, ktory nie jest wskazany jesienią.
Moja stipa przezimowała, więc znów ją mocno przysypię korą , może tej zimy też da rade
Jedyne co robię to sypię na ok 5 cm korę na korzenie póżną jesienią i związuję trawy, zatem jeśli nie będzie minus 30 to wytrzymają. Wymarzły mi w poprzednią bardzo mroźną zimę wyłącznie carexy i rozplenice rosnące na środku ogrodu bez okrycia korą.
Oj cięcie rozplenic a szczególnie miskantów to masakra piłą teksańską....albo sobie kupię jak Irenka sektor akumulatorowy albo je piłą jak ASC będę ciąć....
A ja nadal nie....
Dziękuję Ula
Lepiej szablon do cięcia bukszpanów w kule
Jak sie bawić to się bawić, spodnie sprzedać dom zastawić zaraz pobiegnę do Ciebie obejrzeć!!!