Witam może ktoś wie co się dzieje z moja Tują dostałem ją od teścia posadzona kilka miesięcy temu wszystko było ok i nagle zaczyna brązowieć gałązki zaczynają odpadać. Podlewam ją od czasu do czasu przy posadzeniu zastosowałem ziemie do iglaków jedynie co to opryskiwałem na ochojniki ale to w lipcu/sierpniu.
Jezu! Czemu ty chcesz tę kostkę zlikwidować?
Ja jestem właśnie na etapie, kiedy zastanawiam się, czemu szerszej ścieżki nie zrobiłam, bo rabaty mi włażą do domu
Dzięki dziewczyny.
Poprzesuwałam, zerknijcie.
Czy bierzecie pod uwagę wymiary rabaty? Wąska jest, może porywam się z motyką na słońce? Nie wiem jaki system korzeniowy ma cis, czy tutaj da radę? Czy nie za ciasno będzie z innymi roślinami?
Może Toszka jeszcze zajrzy i się wypowie.
Sylwia na 100% był bordowy, tylko rósł w nie ciekawym miejscu zduszony przez magnolię. Na wiosnę przesadziłam z myślą, przeżyje to fajnie nie to trudno.
Mam nadzieję, że to szok po przesadzeniu i na wiosnę wypuści nowe ładne listki. Ma przestrzeń i słoneczne miejsce.
A tu drugie miejsce różane - na pewno Artemis pod ogrodzenie (lewa doniczka) po prawej w głębi doniczka, gdzie myślę dać jakaś smukła wysoka u raczej ciemną różę - dla kontrastu z New dawn z pergoli
W końcu udało mi się wgrać zdjęcie ufff
Myślałam zlikwidować kostkę, powiększyć nieco trawnik z lewej i w miejsce trawnika po prawo wysypać żwirek lub właśnie ten kliniec ...
Cyklameny ogrodowe
Klonik ierwszy zaczął się przebarwiać - to już jesień na pewno nadchodzi nieodwołalnie...
Wrzosy w donicach
Oźanka wciąż kwitnie - to cudna roślina wypełnia rabaty i zakwita ze trzy razy w sezonie, po każdym cięciu przekwitłych kwiatostanów szybko odżywa
Ostatnie jeżówki i róż niewiele w porównaniu z ubiegłorocznym wrześniem
Hortensje Vanilki
I Phantomy - młodziaki
A pod nimi Hakaone i proso ale generalnie to miejsce jest do zmiany wiosną