Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 21:54, 15 wrz 2017

Do góry
babka napisał(a)
Madziu rozumiem Twój niepokój, powrotu do zdrowia dla Mamy życzę a Tobie spokoju :*

Przy warzywniku jeśli chcesz dać wzdłuż rabatkę to nie wiem czy ze ścieżką z krawężników nie byłoby już za dużo wszystkiego ? Obawiam się, ze tak.
Buksy posadzone ? Ja dziś nic właściwie nie zrobiłam chociaż ładnie się wypogodziło po południu

Buksy nadal nie .....ale rozwaliłam ochydny kompostownik ,spaliłam dechy ,przy okazji ugotowałam na ogniu zupę ,przesadziłam jeżynę i winogrona , pomalowałam 2 kratki pergoli z drugiej strony i musiałam zbierać się na nockę do pracy

Tu trochę widać brak kompostownika zrobię go gdzieś bardziej schowany ....może przy drzewie do kominka

Moja działka na Dębowym Lesie 21:54, 15 wrz 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Śliczne migawki ogrodowe Hortensja obsypana kwieciem i deszcz jej nie straszny - w ogóle się po nim nie pokłada - super

Dziękuję ci za miłe słowa.Kilka hortek jest już ładnych w krzaczkach i ukwieconych.A kilka jeszcze młodych i mizernych. Ale to nic, co roku będą piękniejsze
Mam jedną co własnie się pokłada, i bez deszczu,ale nie wiem co to za jedna dama.

Róża Deep Impression

Gipsówka , kilka lat temu kupiona jako mała sadzonka. Dobrze rośnie i zimuje.Ale odmiany nie znam.
Przycięta po kwitnieniu też kwitnie ponownie.Mniej .ale kwiatuszki delikatne, koronkowe, piękne
Wśród brzóz i dębów 21:52, 15 wrz 2017

Do góry
Aniu, wiosną wsadzam do małych doniczek nasiona (są dość duże), a kiedy wyrosną, po majowych przymrozkach wysadzam do gruntu. I już. W przyszłym roku posadzę fioletowe, kupiłam już.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:47, 15 wrz 2017

Do góry
marba napisał(a)
Jak kolorowo u Ciebie! Śliczny domek, barwny ogród, a ten widok na jezioro-przecudny! Daleko macie do tego jeziora?

Basiu, witaj!
I bardzo ci dziękuję za te pochlebne słowa.
chyba ze 200 metrów mam do wody.Gdyby nie lasek, to widok z pięterka miałabym na kawałek zalewu i zachody słońca.A tak muszę na około chodzić alejką .
LO
Moja działka na Dębowym Lesie 21:43, 15 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
A u mnie dziś zimno. W polarku chodzę z kapturem na głowie bo wieje. W nocy padało.

Asiu, to ja nie miałam tak źle .W sweterku rano do pracy i popołudni, wieczorem wręcz w rozpiętym szłam do domu.Ale już nie rześkie powietrze było i przyjemne

Szałwia w ponownym kwitnieniu,Już dużo mniejszym niż letnim

Leonardo da Vinci
Moja działka na Dębowym Lesie 21:37, 15 wrz 2017

Do góry
kerii napisał(a)
Widoczek z tarasu masz super jak i cały ogród

U mnie pogoda zmienna przedwczoraj zimno jak diabli i deszcz, wczoraj upał za to w nocy lało jak z cebra i wiatr był okrutny z balkonu musiałam ewakuować leżak i konewki bo fruwało wszystko spadnięta doniczka połamała mi pelargonie Jedyny pożytek z tego taki, że podlewać nie trzeba.
A dzisiaj, że tak powiem rześko,słonko świeci i wieje, pogoda zwariowana jeden dzień jesiennie listopadowo drugi środek lata

A u mnie wczoraj upał.Rano widziałam deko zroszony chodnik.Ale i słońce od rana.I zaraz jakiekolwiek namiastki deszczu zniknęły.Ale dziś już chłodniej było,Bez upałów,Ale nie zimno.W sweterku do pracy i pracy tak samo w rozpiętym szłam.Przyjemnie .
Ja już naprawdę nie pamiętam , kiedy u mnie lało .
Oj to trochę zamieszania miałaś z tym deszczem. Chciałąbym,żeby jutro pogoda była znośna.Bo sporo mam do zrobienia na działce.

Nie pamiętam co to za trawka.Siana w ubiegłym roku z nasion.
W tym roku podzieliłam ja na dwie części i posadziłam w dwa rożne miejsca .

Hortensja bukietowa Limelight - szybko rośnie przyrasta.chyba każdy ją lubi , prawda ??
Ogród zapracowanej mamuśki 21:35, 15 wrz 2017

Do góry
Trochę różanych zdjęć tutaj miały być China Girl, ale ich nie było , kiedy kupowałam różyczki
to wzięłam co mieli
widok ogólny na rabatę

i zbliżenie Lion Rose

Schlos.... coś tam {nie chce mi się szukać)
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:33, 15 wrz 2017

Do góry
Z kolei u mrokasi dziś czytałam o wyższości bluszczu tróklapowego nad pięcioklapowym. Zdecydowanie odradzam ten drugi. Od wielu lat staramy się wyrugować go do końca i wciąż to nam się nie udaje. Wciąż odrasta to tu to tam.
Takie kłębowisko usuwaliśmy w 2009r

przy okazji odzyskaliśmy kilka skarbów

Rok wcześniej na chwilę przed wielką demolką ściana bluszczu prezentowała się tak

Ogród niby nowoczesny ale... 21:31, 15 wrz 2017

Do góry
Konieczki napisał(a)
No i oto chodzilo, Madzia nie mam ci pokazywac, same chwasty i postepu prac brak. Wole u Was poogladac.
Pieknie jak zwykle

u mnie postępu pracy też brak...nastawiam się na jutro...moze się uda
buziaki!

Moje małe wielkie marzenie 21:31, 15 wrz 2017

Do góry
Toszka, rabata begoniowa jest od frontu, ta przerabiana z tyłu domu- po przeciwnej stronie.
Wkleję fotke całej działki z ,,lotu ptaka"
Tam gdzie ta krecha żółta tam jest ta rabatka.

Cis mniejszy ma 55 cm wysokości do podstawy kulki i śr kulki ok 35 cm, można pieniek wyżej poprowadzić.
Pieniek większego ma 65 cm i ok 48 cm średnicy kula.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:28, 15 wrz 2017

Do góry
Tawułki posadzone koło wiatraka i oczywiście każda od razu podzielona na dwa

i okazyjnie taki świerczek szczepiony kupiony

tu został posadzony

zauważyliście ptaszki???

Gożdzikowa - wiejski ogród 21:27, 15 wrz 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Wpadam ze zdjęciami z końca sierpnia bo o mnie zapomnicie

nowych nie ma bo ...aparat zepsuty a komórkę utopiłam w kiblu...komputer też raczej na złom jak sie zawieszal tak się zawiesza,naprawa nie pomogła ...trzeba jechać po laptopa..korzystam z lapka "sąsiadów".z gory

Basiu piękne widoki ogrodowe aż zazdroszczę u mnie nawałnica hortensje połamała nie ma na czym oka zawiesić u Ciebie za to cudnie
Ogród niby nowoczesny ale... 21:24, 15 wrz 2017

Do góry

i przycieta lawenda...dziś juz zielona

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:24, 15 wrz 2017

Do góry
Dzisiejsze łupy

Ogród zapracowanej mamuśki 21:23, 15 wrz 2017

Do góry
O tej paczce mężowi nie powiedziałam, bo to taka mini paczka 7 roślinek
3x jeżówka Delicious Candy
3x jeżówka Mini Belle
1x Gracilimus

Dzisiaj poszły pod nóż Jeżówki Delicious Candy poszły do hortensji Limelight

tak wyglądały korzonki jeżówki Delicious Candy jedne super drugie nie..

Moje małe wielkie marzenie 21:19, 15 wrz 2017

Do góry
No i w końcu weekend

Rabata ma takie wymiary, buuuu, chyba za mało miejsca:/

Nowocześnie z różAnką :D 21:15, 15 wrz 2017

Do góry
Jankosia w sumie to nic rozplenicom nie dałam. posadzone w ziemie kiedyś przygotowywaną pod róże może dlatego tak bujły..? na tej rabacie koło tarasu wogole bardzo szybko przybierają trawy
Ogród niby nowoczesny ale... 21:13, 15 wrz 2017

Do góry

Nowocześnie z różAnką :D 21:11, 15 wrz 2017

Do góry
aktualnie kwitnące
Nowocześnie z różAnką :D 21:09, 15 wrz 2017

Do góry
Jestem, jestem tylko jak zwykle wole u Was niż u siebie
dziś pierwszy wieczór przy kominku

i aktualne foto idealnej rosliny domowej dla.. zapracowanych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies