Moje niby palmy zaczynają się przebarwiać, póki co jedna gałązka ale zrobią się pomarańczowo- czerwone.
Cukinię rozdaję jak mogę, mam 4 roślinki i rodzą jak szalone.
Teraz pełno i za dużo a zimą będzie brakowało.
Dalia "Czarny kot" kwitnie bardzo obficie i nieprzerwanie od lipca, a były tylko dwie kartofelki .
Przygotowałam następną partię tulipanów...jutro wysadzanie.
Przy okazji zakupu ziemi do donic{czas zadołować lilie}wpadła mi w ręce taka mikroskopijna doniczka...dlatego,że ma dwa owocki...dla mnie i dla m.
Też nie czekam i ścinam przekwitłe rośliny.Teraz jest ciepło więc można jeszcze trochę popracować,po co później marznąć.Lubię ten hortensjowy czas na Z.Wieczorem biel daje po oczach...
Aminek wyrósł Ci bardzo? Mój chyba już sięga nieba...
Było dzisiaj pięknie,ale wyjeżdżałam do domu,bo musiałam iść po lekarstwa.U nas nadal tylko kurkowo.Len widocznie bardzo leniwy,skoro tylko pokazał dwa nasionka...a tak właściwie jak je wypatrzyłaś?
Mam racuchy drożdżowe z jabłuszkami...skusisz się?
Roślinki i widoki dziękują za uznanie
Hortensje przyciągają wzrok, a nawet oczu nie można od ich oderwać.
Sama jestem w głębokim szoku haha
Maja tyle obwodu co ja w pasie
Za rozchodniki nie mogę się zabrać, chciałam dosadzić do tego rzędu rozchodników co juz mam posadzone przy hortensjach z lewej strony( przedłużenie) ale trawnik znów musiałam skosić , buraki wykopane czekają na słoikowanie, a i słonecznik sie prosi o ścięcie i wysuszenie na zime dla ptaków. Parę sztuk słonecznika scięłam ale to może z 8szt.
Owadów na rozchodnikach pełno, ze 2-3 str do tyłu je obfociłam z tej okazji
Lato miałam całe piękne, gorące i suche.
I te ostanie dni, gorące, letnie.Dziś popołudniu temperatura spadła na kilkanaście z dwudziestu 26 .Może popada, deszcz przydałby się,Sucho.Coraz podlewam, co ważniejsze.Ale tak źle ,że tylko 10 stopni, to nie ma.Chyba ,że przyjdzie.Po pracy w sweterku wracałam.Trochę wiatr był,Ale całkiem znośnie i przyjemnie jeszcze.
Wedle życzenia.U mnie dużo jest jeszcze kwitnących
Dzisiaj kupiłam nową,kwitnącą, ale bez nazwy.
Może jutro jej cyknę zdjęcie.Kwiaty wpączkach właściwie.Ale i tak już widzę i ,że takiej nie mam .
Jeżówka Eccentric
Hibiskus syryjski Blue Chiffon
Hibiscus Midnight Marvel
Chciałam pokazać trawy na osiedlu za płotem duży klomb.
A następna fota to dla Kindzi odnośnie cisów taki mały żywopłocik na tym samym osiedlu wys. ok. 90 cm. Posadzony 2 lata temu. W tym roku bardzo wyrósł zresztą widać nowe przyrosty.
Hortensja Bobo to jedna ( jak dla mnie ) z piękniejszych hortek.Przycinam ją co roku .I jak widać szybko zbudowała ładny zwarty krzaczek.
Także i ty doczekasz się swoje jak ci wypięknieje i będzie bardzo cieszyć.Tylko na wiosnę ją przytnij.
Hortensja Magical Fire
Hortensja Limelight
hortensja Bobo -( posadzona w 2014) na tle trawki, którą bardzo lubię.Ale nazwy nie znam.
Hortensja Sundae Fraise
Basieńko witaj
Ale fajny nowy awatarek masz
Słuchaj kochana pomieszaj czarną ziemię z piaskiem i będzie dobrze.
Ja właśnie dzisiaj wsadziłam do doniczek 9szt . Mieszałam czarnoziem z białym piaskiem.
Te co mi kwitną mają ciasno w doniczkach ale tak im dobrze, jak będą miały za dużo ziemi to będą rosły duże a nie będą kwitły.
Wczoraj znów miałam kwiat jednego dnia
Magda, szalejesz, ale za to jak cudnie u Ciebie się zrobiło
Te pergole bardzo w moim stylu, tylko eM niestety ma inne gust i musze na kompromis iść trochę
Dorcia muszę zacytować te foty . Cudnie wyszły Ci te rury i jakie fajne wzorki wymyśliłaś. Dekoracje to Twoje powołanie. Powinnaś na tym zarabiać, już Ci to kiedyś mówiłam. Nie widziałam drugiej tak cudnie udekorowanej altanki. Masz do tego smykałkę. Wesela, chrzciny, imprezy okolicznościowe - Dorota, konkurencję zmiotłabyś w pył .