Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 22:01, 12 wrz 2017

Do góry
bogumila napisał(a)

Aminek wyrósł Ci bardzo? Mój chyba już sięga nieba...
Było dzisiaj pięknie,ale wyjeżdżałam do domu,bo musiałam iść po lekarstwa.U nas nadal tylko kurkowo.Len widocznie bardzo leniwy,skoro tylko pokazał dwa nasionka...a tak właściwie jak je wypatrzyłaś?
Mam racuchy drożdżowe z jabłuszkami...skusisz się?
Racuchy pychota ale czy łakomstwo mi nie zaszkodzi?
Te nasionka lnu wcale nie takie małe, łatwo je wypatrzyć, zebrałam i czekam na następne
Ogród Cioci cz. 3 21:56, 12 wrz 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
A tu na garażu zawisło lustro

I lustrzane odbicia

Teraz częściej będziemy Cię widywać moc !
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:53, 12 wrz 2017

Do góry

Słoneczny Ogród 21:52, 12 wrz 2017

Do góry
Moje niby palmy zaczynają się przebarwiać, póki co jedna gałązka ale zrobią się pomarańczowo- czerwone.
Cukinię rozdaję jak mogę, mam 4 roślinki i rodzą jak szalone.
Teraz pełno i za dużo a zimą będzie brakowało.

Dalia "Czarny kot" kwitnie bardzo obficie i nieprzerwanie od lipca, a były tylko dwie kartofelki .
W cieniu - zacieniona 21:52, 12 wrz 2017

Do góry
Przygotowałam następną partię tulipanów...jutro wysadzanie.

Przy okazji zakupu ziemi do donic{czas zadołować lilie}wpadła mi w ręce taka mikroskopijna doniczka...dlatego,że ma dwa owocki...dla mnie i dla m.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:49, 12 wrz 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Co to za roślina o bordowych liściach?

Domek piękny. Co będzie w ostatnim module? Ja czaję się na kilka domków w najbliższym roku, koniecznie coś dla trzmieli i motyli.

No, syn to ma pecha. Nowy rok szkolny ,jednak życzę by szybko i bez komplikacji wyszedł z tego.
Ogród z łezką II 21:49, 12 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Może teraz ktoś będzie wiedział co to za hortka...

Kasiu czy to nie jest megical fire. Mam podobną to jest jakaś odnoga wanilek. Jak na złość nie mam foty, ale zrobię.

Pójdę jutro do ogrodnika obok i zobaczę bo ma dużo kwitnących i taka widziałam ale mnie zależy na pełnych kwiatach.
W cieniu - zacieniona 21:47, 12 wrz 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U mnie powoli zapełnia się kompostownik. Niektóre rośliny skończyły swoje życie. Przed zimą większość bylin będzie ścięta.
Twoja zacieniona teraz przeżywa swoje piękno! A to dzięki białym kwiatom! Lubię tu zaglądać.

Też nie czekam i ścinam przekwitłe rośliny.Teraz jest ciepło więc można jeszcze trochę popracować,po co później marznąć.Lubię ten hortensjowy czas na Z.Wieczorem biel daje po oczach...
W cieniu - zacieniona 21:43, 12 wrz 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu coś mi się wydaje że późno wysiany animek zakwitnie, ale nasion pewnie mieć nie będzie
Czerwony len do tej pory wydał 2- słownie: dwa nasionka
Miałaś dziś słonko? bo u nas cały dzionek był słoneczny, wyruszyliśmy do lasu na grzyby, nawet udało się trochę zebrać. Fotek nie robiłam, nie lubię robić komórką

Aminek wyrósł Ci bardzo? Mój chyba już sięga nieba...
Było dzisiaj pięknie,ale wyjeżdżałam do domu,bo musiałam iść po lekarstwa.U nas nadal tylko kurkowo.Len widocznie bardzo leniwy,skoro tylko pokazał dwa nasionka...a tak właściwie jak je wypatrzyłaś?
Mam racuchy drożdżowe z jabłuszkami...skusisz się?
Słoneczny Ogród 21:41, 12 wrz 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Hortensje przyciągają wzrok. Pięknie kwitną i wyglądają i cieszą
Rizchodniki też już śliczne.
Na pewno też masz mnóstwo owadów ba nich.
Fajne takie widoki.

Roślinki i widoki dziękują za uznanie
Hortensje przyciągają wzrok, a nawet oczu nie można od ich oderwać.
Sama jestem w głębokim szoku haha
Maja tyle obwodu co ja w pasie
Za rozchodniki nie mogę się zabrać, chciałam dosadzić do tego rzędu rozchodników co juz mam posadzone przy hortensjach z lewej strony( przedłużenie) ale trawnik znów musiałam skosić , buraki wykopane czekają na słoikowanie, a i słonecznik sie prosi o ścięcie i wysuszenie na zime dla ptaków. Parę sztuk słonecznika scięłam ale to może z 8szt.
Owadów na rozchodnikach pełno, ze 2-3 str do tyłu je obfociłam z tej okazji

Moja działka na Dębowym Lesie 21:38, 12 wrz 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zazdroszczę pięknej pogody. U mnie poprzedni cały tydzień padał deszcz i było bardzo zimno do 10'C. Dopiero wczoraj i dziś pojawiło się słońce, ale jakieś zamglone.
Pokazuj kwiaty My nigdy nie znudzimy się takim widokiem

Lato miałam całe piękne, gorące i suche.
I te ostanie dni, gorące, letnie.Dziś popołudniu temperatura spadła na kilkanaście z dwudziestu 26 .Może popada, deszcz przydałby się,Sucho.Coraz podlewam, co ważniejsze.Ale tak źle ,że tylko 10 stopni, to nie ma.Chyba ,że przyjdzie.Po pracy w sweterku wracałam.Trochę wiatr był,Ale całkiem znośnie i przyjemnie jeszcze.
Wedle życzenia.U mnie dużo jest jeszcze kwitnących

Dzisiaj kupiłam nową,kwitnącą, ale bez nazwy.
Może jutro jej cyknę zdjęcie.Kwiaty wpączkach właściwie.Ale i tak już widzę i ,że takiej nie mam .
Jeżówka Eccentric

Hibiskus syryjski Blue Chiffon

Hibiscus Midnight Marvel

Ptasi gaj 21:34, 12 wrz 2017

Do góry
Chciałam pokazać trawy na osiedlu za płotem duży klomb.

A następna fota to dla Kindzi odnośnie cisów taki mały żywopłocik na tym samym osiedlu wys. ok. 90 cm. Posadzony 2 lata temu. W tym roku bardzo wyrósł zresztą widać nowe przyrosty.

Podwórkowa rehabilitacja 21:26, 12 wrz 2017

Do góry
Hej Jolu, byłam dziś u Ciebie po cichutku Dziękuję

Moja działka na Dębowym Lesie 21:25, 12 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Śliczna ta Bobo,ja mam jeszcze małe i nie pokazały w tym roku swej urody. Teraz już brązowe kwiatki się zrobiły i tyle. Liczę,że w przyszłym sezonie będą już ładne.

Hortensja Bobo to jedna ( jak dla mnie ) z piękniejszych hortek.Przycinam ją co roku .I jak widać szybko zbudowała ładny zwarty krzaczek.
Także i ty doczekasz się swoje jak ci wypięknieje i będzie bardzo cieszyć.Tylko na wiosnę ją przytnij.
Hortensja Magical Fire‎

Hortensja Limelight

hortensja Bobo -( posadzona w 2014) na tle trawki, którą bardzo lubię.Ale nazwy nie znam.

Hortensja Sundae Fraise
Słoneczny Ogród 21:20, 12 wrz 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Darus bardzo dziękuję za szczepkę kaktusa. Dzisiaj przyszła i narazie wsadzilam do kubeczka z wodą. Do jakiej ziemi mam go wsadzic?

Basieńko witaj
Ale fajny nowy awatarek masz
Słuchaj kochana pomieszaj czarną ziemię z piaskiem i będzie dobrze.
Ja właśnie dzisiaj wsadziłam do doniczek 9szt . Mieszałam czarnoziem z białym piaskiem.
Te co mi kwitną mają ciasno w doniczkach ale tak im dobrze, jak będą miały za dużo ziemi to będą rosły duże a nie będą kwitły.
Wczoraj znów miałam kwiat jednego dnia
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:19, 12 wrz 2017

Do góry
Sylwia byłem i widziałem (Dąb szypułkowy 'Facrist)

Ogród Małej Mi 2017 21:18, 12 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
I zrobiłam błęda mówiąc R., że już mam nazwę tych cisów...właśnie zaczął wywozić tłuczeń spod drugiej bramy...przecież wiosną miałam robić tam rabatę...

Dzięki Aniu za nazwę. Tę samosiewną rabatkę widziałam na własne oczy, wygląda jakby tam miała być...

Ogród Małej Mi 2017 21:16, 12 wrz 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

wrzosy wywaliłaś? szkoda bo odbiją za rok

paproć wygląda jak moja narecznica czerwonozawijkowa

wczoraj w ogrodzie bardzo mocno pachniała zemsta ogrodowiska

Chyba to ta paroć. Może mam koło niej kartkę muszę sprawdzić, ale od kilku dni nie zaglądam do ogrodu.. bo i czasu brak i pogody i nastroju.

Są takie momenty, że i ogród nie cieszy..
Ogród z wilkiem zamkn. 21:15, 12 wrz 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
Dokupiłam buksy ,kopane z gruntu , muszę iść je wkopać .........pada

Prawie skończyłam pergole ,nie zdążyłam pomalować i przesadzić winogron ,pada

Magda, szalejesz, ale za to jak cudnie u Ciebie się zrobiło
Te pergole bardzo w moim stylu, tylko eM niestety ma inne gust i musze na kompromis iść trochę

Czy Twoja psiunia nie wchodzi na rabatki?
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:11, 12 wrz 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziękuję tyle pochwał od Ciebie, że aż się rumienię.
Drugą rurę skończyłam wyklejać.Tylko nasadzenia w doniczce muszę jakieś zrobić.

Dorcia muszę zacytować te foty . Cudnie wyszły Ci te rury i jakie fajne wzorki wymyśliłaś. Dekoracje to Twoje powołanie. Powinnaś na tym zarabiać, już Ci to kiedyś mówiłam. Nie widziałam drugiej tak cudnie udekorowanej altanki. Masz do tego smykałkę. Wesela, chrzciny, imprezy okolicznościowe - Dorota, konkurencję zmiotłabyś w pył .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies