Witam.
Udało mi sie w końcu zasiać trawę, wybrałam Barenbrug Sport czyli 40% życica trwała, 20% wiechlina łąkowa, 40% kostrzewa czerwona. Wysiew był 06.09. Po ilu dniach należałoby się spodziewac pierwszych siewek? Teren słoneczny, podlewanie 2 razy dziennie, nasiona przykryte przesianą ziemią kompostowa i zwałowane.
Dziękuję
Tu w trakcie przykrywania ziemią:
Hehe bobki to werbena Trawka to rozplenica Black.Iwonka ja też miałam problem czy matrona czy nie.Kasya oceniła że wyglada jak Matrona.
Zobacz moja jest taka(o ile to ona)Zakwita jako pierwszy z rozchodników u mnie.
Tu przed rozkwitem kwiatów.
Były by to pasy schodowo schodzące coraz niżej w kierunku tarasu, pomiędzy nimi puściłabym trawnik...no i mogłabym dosadzic drzew (niekoniecznie parocję jak na zdjęciu?)
Dziękuję za miłe słowa.
Kombinuje w tym ogrodzie ciągle coś i stale zmieniam, to co chciałam i planowałam jakoś słabo rośnie, to co nie planowałam zaskoczyło mnie ogromnie. Zrobiłam np. szpaler hortensji na miejscu drogi, której jeszcze w tym roku nie miałam zamiaru likwidować i widać efekt po mimo ,że zrobiłam to 3 miesiące temu.
Skalniak - też jestem z niego zadowolona, zimą go zaplanowałam.
Moja duża brunera, którą dostałam jako pojedynczą sadzonkę juz ma ze 3szt przy sobie ale jako kępka rośnie z korzenia. Na siewki też muszę patrzeć.
Georgini mam dużo a miałam o wiele więcej ale po co mi aż tyle i rozdałam.
Winogrona warto ciąć, owoce są wtedy dorodne i słodsze.
No tak przeważnie mówimy turki, aksamitki juz rzadziej. Śmierdziuchy - wcale