Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Pszczelarnia 21:42, 10 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ewo ja tak pocichutku, ale cały czas ogromnie zachwycam się Twoimi bylinowymi rabatami, są przepiękne nawet nie wiem co wyróźnić bo wszystko zachwyca
Nie sprzedawaj tak pięknego ogrodu

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:14, 10 sie 2016

Do góry
Bogusiu kiespski ten sezon jedne rośliny kwitną za szybko inne za późno inne tak choćby wcale, co zrobić wpływu wielkiego na to nie mamy

Elu u mnie dopiero po 18 przestało padać i jutro ma być troszkę cieplej, oby się sprawdziło bo taka pogoda jak dzisiaj to porażka.

Edyto jak wrzesień będzie ładny to o hortensje się nie martwię, ale w innym przypadku to nawet człowiek się nie nacieszy.
Świecznice mam co pół metra bo u mnie dość wąsko rosną, ale dotykają się razem, jak chcesz bardziej osobno wyeksponować kępy to tak co 60-70cm powinno być ok
Ogród w skali mikro cz.II 21:12, 10 sie 2016

Do góry
No tą pierwszą wersją pojechałaś i powiem, że znakomicie by to wyglądało, nie będzie to jakimś utrudnieniem w użytkowaniu ogrodu, bo jeżeli nie to warto taki pomysł rozpatrzyć
Bo jeżeli nie to coś w deseń drugiej wersji jak najbardziej mogłoby być
Moja codzienność - ogród Oli 20:47, 10 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja to z zapłonem starego malucha przychodzę i w sumie to nei wiem co powiedzieć bo słownik w głowie mi się zamknął, chyba czas zainwestować w słownik wyrazó bliskoznacznych pięknie po prostu.
Z pytankiem przychodzę co ile masz posadzoną tą molinie od tego Karla, tylko nie Lagerfelda, a tego Forestera bo muszę miejsce w podjeździe zaplanować na przyszłość.
U mnie jej nie będzie bo w grupie ma efekt, ale za płotem przed domem powinna się sprawdzić idealnie... przekonałem się u malkul, że zadbane są bardzo ładne bo widziałem w zieleni miejskiej podsuszone i już zrezygnowany byłem

u siostry planujesz ? pasuje bardzo
u mnie w dwóch rzędach naprzemiennie co 55cm ale spokojnie możesz posadzić rzadziej
Typografia ogrodu 19:58, 10 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Wiesz ja widziałem jak przerasta przez betonowy chodnik
chyba bym sie nie zdziwila
Ogród w skali mikro cz.II 19:06, 10 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Luki się projektowo spełnia Dzięki Ci Luki Może Gierczusię też natchniesz Ogrodowo oczywiście...

Nooooo kto wie Kindziu wszystko przed nami teraz widzę ,że Łukasza zbiornik ruszył zobaczymy co z tego będzie
Szmaragdowy Zakątek 19:04, 10 sie 2016

Do góry
Monka – Monia, spróbuję pomóc…a wiesz jakie to odmiany?

Krys – Krysiu, najlepiej hosty dzieli się wczesną wiosną jak jeszcze nie mają liści, bo wtedy szybko się regenerują, ale tak naprawdę można je dzielić przez cały sezon. Rozmnażając teraz możesz się liczyć z tym, że liście mogą sobie trochę klapnąć i będą wyglądały blee… Wszystko zależy jak bardzo chcesz podzielić bryłę korzeniową. Jeśli dzielisz hostę na pół to nic nie powinno się dziać …no może klapną 2-3 listki. Lecz jeśli chcesz z jednej, średniej wielkości hosty zrobić kilka/kilkanaście nowych sadzonek to lepiej poczekaj do wiosny, bo teraz nie będą za piękne a i zimą mogą być bardziej narażone na przemarzanie.

ren133 – no cóż zrobić…przykre ale prawdziwe

anna_t - wykreśliłam hosty o powolnym wzroście. Bardzo szybko rośnie tylko Abba Daba Do. Pozostałe na liście średnio/zadowalająco przyrastają:
Abiqua Drinking Gourd
Blue Mammoth
Francee
Fried Green tomatoes
Gucamole
Inniswood
Krossa Regal
Love Pat
Olive Bailey Langdon
Sagae
Samurai
Split Milk

Aniu jak hosta urośnie i jest już duża i śliczna to bierzesz szpadel ciachasz ją na pół i dzielisz się piękną sadzonką z koleżankami z forum…ha ha. A tak na serio to hosty się nie starzeją, bo na zimę tracą liście, a od wiosny znowu są śliczniutkie.

Lukijuż cię kocham !!! Tylko jak my się teraz stykniemy…nie jedziesz czasem gdzieś na wakacje w kierunku na Łódź? Chyba, że wyślesz pocztą/ kurierem.
Ogród w skali mikro cz.II 18:52, 10 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No patrz, ale masz wymagania kolorystyczne co do róż na pewno nie doradzę, ale lilie możesz sobie nawet posadzić w innych miejscach, jak Ci nie podpasują to ciach do wazonu i zapach w domu. Ja miałem w tym roku kupione Bormidy, tak pięknej lili tom jeszcze nie widział, obecnie nie ma jej w ofercie, ale to była czysta perfekcyjna purpura, kwiat ogromy.
Co do twojego ciurkadełka to ja bym osobiście je całkowicie przebudował w ładny niewielki, wymurowany, kwadratowy, zbiorniczek wodny

Zaraz kuknę na tå Twoja lilię bom ciekwa łoookrutnie

Ale co masz na myśli mówiac : kwadratowy zbiorniczek ??? patrzzzz, jak Ci ładnie rozrysowałam .. no chyba ,że wariant nr 4.. bo żaden z podanych 3 wariantów Cię nie zadowoli to w paski to zarys tarasu, to bez niczego to zarys ogólny działki..rabat nie uwzględniłam.....to czerwone to proponowany kształt zbiornika...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:17, 10 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Wczoraj pokropiło, więc z nadzieją wyszłam popielić na granicy rabat i trawy- a tam skała- nawet na cm nie było wilgotnej ziemi. Dzisiaj tylko pochmurno, bez deszczu.

Gosiekw zeszłym roku bez był marny, opanowały go mszyce. W tym roku pięknie przyrósł.

Agatkow tym roku nie było jabłek, za to gruszek trochę jest.

Ewo Mary Rose podczas drugiego kwitnienia mocno strzela w górę.

Pochmurna środa

po kolei bo się pogubię, a na dodatek net mi ucieknie

1. rewelacyjne zestawienie, co to za trawa? Teraz potrzebuję kupić kilka doniczek by wypełnić luki, coś kępowego do 100-120 cm, dalia pod hortką pięknie uzupełnia obraz

2. piękne połączenie różnych czerwieni

3. opisz mi łopatologicznie stanowisko na którym rośnie ta brzózka, nabyłam wiosną taką youngi ale nadal nie znalazłam dla niej stanowiska. Jest zadołowana ale to na dłuższą metę źle się dla niej skończy
Szmaragdowy Zakątek 15:55, 10 sie 2016

Do góry
Mam dla Ciebie hostę
Typografia ogrodu 15:34, 10 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
moj w razie czego ma mur w ziemi by sie nie rozpanoszyl zanadto

Wiesz ja widziałem jak przerasta przez betonowy chodnik
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:30, 10 sie 2016

Do góry
Kasiu ja też bym jeszcze poszalał bo to jednak tak na szybko było a najgorszy ten ból gdy widzi się tyle roślinek i brak miejsca na nie.

Asiu u mnie leje od wczorajszego popołudnia, ale wieczorem jeszcze w przeriw deszczowej miskanty posadziłem.

Kamcia za kulką jest miskant Morning Light. Red baron łądnie u mnie rośnie i wysoki jest, chciałbym go troszkę więcej mieć i może się uda, ale to kiedyś

Donia za floksami jest przekwitnięta pysznogłówka Kardinal, w zeszłym roku kwitła dwa razy, w tym chyba nie da rady przez mączniaka, ale przekwitnięta też ciekawie wygląda

Asiu no widzisz, a u mnie dopiero ledwo zaczynają, Vanilki to chyba na września będą...

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:22, 10 sie 2016

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:18, 10 sie 2016

Do góry
Ta dziadyga fotogeniczna jest bo na żywo to ja widzę tylko ciągłą robotę przy niej

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:16, 10 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)

super u ciebie też RB sztywny ładny jak u Polinki a u mnie jakiś taki lelawy
Typografia ogrodu 15:16, 10 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja też nie rozumiem nagonki na giganteusa, mam od 5 lat w jednym miejscu i jestem nim zachwycony, na tył dużej rabaty jest idealny, a u mnie i tak nic przed nim nie ma, a wygląda dobrze
moj w razie czego ma mur w ziemi by sie nie rozpanoszyl zanadto
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:12, 10 sie 2016

Do góry

Tu było by pięknie gdyby dwie jęóżwy nie padły i Morning Lighty też byłe przynajmniej takie jak w zeszłym roku, hortensje też się ociągają.
Na drugim zdjęciu jest miejsce gdzie miałą by powstać rabata, ale ciężko będzie to wyegzekwować bo to jedyne przejście do drugiej części ogrodu, zostałby tylko chodnik dla mnie to wystarczające, ale nie dla wszystkich

Jeżówki tylko jako statystki, miały iśc do przedogródka, ale zostawię je sobie do innego zestawienia.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:04, 10 sie 2016

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:04, 10 sie 2016

Do góry
Luki napisał(a)

jaki miskant rośnie za "kulką na patyku"

ślicznie masz
u mnie leje dzisiaj okrutnie i zimnooooooooooo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:01, 10 sie 2016

Do góry
To by niedzielne zdjęcia się nie zmarnowały zostawiam troszkę słońca, którego dzisiaj brakuje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies