No sama nie wiem czy konieczna ta ścieżka do tarasu, właściwie można po trawie chodzić. Chciałam zrobić dużą rabatę przy jadalni (cała długość domu po lewej aż do tarasu) i zakończyć ją właśnie ścieżką, ale sama nie wiem. Bez ścieżki będzie taniej
Danusiu, dziękuję za wizytę. Ta nawierzchnia już jest zrobiona tak jak na rysunku - brązowy kolor. Chcę tylko poszerzyć podjazd i dorobić chodnik do bramki (jeszcze nie ma, mogę chodnik zrobić w dowolnym miejscu). Mój problem jest taki, że myślałam o innym materiale, żeby jakoś umiejętnie połączyć w całość. Jednak wszyscy mi odradzają, więc sama nie wiem co robić. Pewnie nie uda mi się dokupić kostki w identycznym kolorze jak ta, która już leży.
Za pomysł nasadzeń dziękuję, podoba mi się.
Staw w bylinowym ogrodzie, inspirowanym naturą, brzegi stawu są łagodne, aby zwierzęta mogły się wydostać, wysypane piaskiem. Ogród porastają byliny jakby rodem z natury, jednak odmiany hodowlane jeśli chodzi o niektóre gatunki.
Postawić kamień przed rabatą albo kilka (większe kamienie), albo wbić grube kołki do "podlewania". Będą bardziej przyjemne niż rośliny. Posadzić kilka berberysów na froncie rabat.
Ewentualnie przeciągnąć "niewidoczny" drut, na dwóch poziomach, dla małych i większych psów. Drut na wysokości wzroku psa skutecznie broni przed wchodzeniem, a jest prawie niewidoczny, a jeśli kołki są estetyczne a drut ładnie i prosto rozciągnięty.
Załóż czujki zewnętrzne, które spowodują włączenia alarmu w chwili gdy złodziej płot przeskoczy. Zapłacisz grosze za ochronę, ale będziesz pewna, że nic nie zginie.
No i oczywiście rób ogród. Marzenia są najważniejsze. Ja nie mając domu, już robiłam ogród. Do tej pory nie mam skończonej kuchni, ale ogród na miarę moich marzeńTo mi daje więcej szczęścia niż kuchnia.
Druga wersja lepsza, ale moim zdaniem te chodniki jakoś za ciężko i przytłaczająco wyglądają, czy są potrzebne? Ni A pod wykuszem porobić rabaty>?e można po lewej chodzić po trawie?
Tutaj brakuje większego drzewka, najchętniej purpurowego. Wyciepałabym te miotełki na pniu, nie zdobią. Paw nie pasuje, nie ma należytego szacunku Trzeba go wyeksponować gdzieś specjalnie a tutaj ginie
Trzmielina leci prosto, natomiast kostrzewa zakręca.. tak nie powinno być, ale ta rabata jest taka. Narysuj ją w rzucie z góry a nie zdjęcie.
Ustawić w zacisznym miejscu w grupie, jedno drzewo przy drugim, żeby bryły się stykały, obłożyć workami z ziemią lub korą, przysypać korą dokoła. Ziemia chroni najlepiej. Albo maty słomiane.