Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:50, 08 paź 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

Prawa str wygląda taki i jej nie ruszę

Szmaragdy podsypię nawozem zimowym ale one ładny mają kolor to zdjęcie przekłamało .Są one lekko obolała bo prawie wszystkie miały podwójne pniaczki to je uciachałm tak żeby były pojedyńcze ale tym się nie martwię bo na wiosnę ruszą z kopyta ,dobre korzenie i jeden piniak będą szybko ładniejsze

Wśród tych traw to twojega fajnego pawia ledwo widać
Mała Eleczka 21:46, 08 paź 2017

Do góry
Padła mi ta sosna negishi na prawo od lampy. Była bardzo droga i piękna. Myślałam że się rozpłaczę

Umarła również karagana ( ale mi się nie podobała ), wiśnia umbra przed domem. Część żurawek się poskładało, w sezonie kilka razy dosadzałam.
Chyba jałowiec płożący mi pada ale to raczej przez dzieci.
No i pierisy prawie wszystkie - tu wina gleby i dzieci

Dużo nowych roślin dosadziłam, żeby zagęścić rabaty mam nadzieję, że się zmieszczą

Hakone w sezonie letnim codziennie podlewałam. Gdy nie było upałów, sprawdzałam podłoże. Gdy było sucho to podlewałam. Ale generalnie susza im nie szkodziła
Ogród w mieście-ogrodzie 21:45, 08 paź 2017

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 21:45, 08 paź 2017

Do góry
Ogród w mieście-ogrodzie 21:44, 08 paź 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Twój ogród jak zwykle przepiękny
Dzięki Mireczko

Dwa ogrody 21:42, 08 paź 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
U mnie też doły do zasypania czekają. I góra kompostu do rozplantowania na rabaty.

Twoje piękne widoki... Że o rękodziele nie wspomnę.

Wiosną miałam przyczepę kompostu, śladu po nim nie ma, a doły są następne kompostowniki czekają na przewiezienie, bo obiecałam sobie, że porządek z gliną zrobię wreszcie
Z ulgą pożegnam jesień i prace w ogrodzie. Będzie czas na robótki

w wazonie, bo przesadzona
Ogród Muszelki 21:40, 08 paź 2017

Do góry

Moja działka na Dębowym Lesie 21:32, 08 paź 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Jak będziecie ten czas kupować to nie zapomnijcie o mnie
Dzisiaj widzę u Ciebie pogodnie

To jeszcze trochę założymy klub
A z pogodą to róznie.Większość chmur.Tylko przebłyski były

Hortensja Kyushu w jesiennych barwach

i taki widoczek z tarasu dla relaksu
Ogród Ani :) 21:29, 08 paź 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Silver Dollar

Pewnie się skuszę na "dolary" w ogrodzie ich nigdy nie za dużo hihiih

Pozdrawiam
Ogród z widokiem na jezioro 21:27, 08 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)
A ja znowu na wyjeździe, tym razem nie ogrodowo

Jolu fajna wyprawa do Kazimierza,Wawoz Korzeniowy cudny byłam ostatnio w 2013 z M.
Tu narazie jest ściernisko... 21:25, 08 paź 2017

Do góry
I jeszcze kilka innych:

Tu narazie jest ściernisko... 21:21, 08 paź 2017

Do góry
A to przepiękne rośliny i dekoracje przy pewnym pubie w Pradze. To tylko dowodzi że mała przestrzeń nie jest problemem.
Tu narazie jest ściernisko... 21:19, 08 paź 2017

Do góry
Tu narazie jest ściernisko... 21:17, 08 paź 2017

Do góry
Witajcie Kochani Takiego weekendu pełnego wrażeń to ja dawno nie miałam. Pewnie już wiecie że przez Zieloną Górę i okolice w czwartek przeszedł orkan Ksawery i są ogromne zniszczenia. Wiatr łamał drzewa jak zapałki. Są miejscowości które od czwartku nie mają prądu ani wody. U mnie na szczęście nie ma większych strat.
W tym czasie kiedy szedł orkan razem z kumpelasiami jechałyśmy w Góry Stołowe. Zamiast jak zwykle 4 godzin jechałyśmy ponad 7 bo w kilku miejscach czekałyśmy aż strażacy usuną powalone drzewa. Na szczęście jechałyśmy już po orkanie a nie w trakcie ale i tak kilka gałęzi spadło nam przed nosem. Prawie pod samym Karłowem najechałyśmy jednak na jakiś pieniek czy co i jak się rano okazało przebiłyśmy bak paliwa. Zamiast iść w góry uśmiechałyśmy się promiennie do mechanika żeby chociaż prowizorycznie załatał bak żeby się obyło bez lawety. Niestety przez cały pobyt była masakryczna pogoda. Ale za to znowu byłyśmy w Pradze. W załączeniu przesyłam kilka fotek ogrodów przy Hradczanach.
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:12, 08 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Czytam o trudnej glebie, ale wysiłki nie idą na marne, efekt jest, masz piękny ogród i ręce, które tworzą cuda, podoba mi się
Miło mi że podoba Ci się u mnie.

Ogród Ani :) 21:09, 08 paź 2017

Do góry
Silver Dollar posadziłam na froncie, pod Umbrami. Przemarzły jednak na wiosnę i tylko jedna zakwitła, stąd wiem jaki ma kwiat - bardzo ładna według mnie
Mam jeszcze Anabelle (zapomniałam napisać ) ale małe krzaczki, w tym roku nie zakwitły

Silver Dollar

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:07, 08 paź 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Gosiek, kiedy posiałam trawę na przedpłociu, ci sąsiedzi, którzy mają działki po tej samej stronie, też wysiali trawę. Ci po drugiej stronie działają Roundupem. I co im zrobisz?
Nie wyczuwam zapachu berberysów. Bukszpanów tak. I ten mi jakoś nie podchodzi.
Jesienna odsłona ogrodu jest świetną odtrutka dla panoszącej się po niebie szarugi.
Ogród codziennie wygląda inaczej. Bardzo dynamicznie jest. Jak wiosną, kiedy każdy dzień przynosi nowe zmiany.

Na rabatę zachodnią najczęściej patrzę o tej porze roku. Ostatnie wichury potaragały niektóre miskanty.

Przepiękna jesień , obrazki cud, miód, malina
Ogrodowe kreacje 21:05, 08 paź 2017

Do góry
Młodziutki perukowiec:

Wędrująca Wisteria po naturalnej podporze:
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:04, 08 paź 2017

Do góry
marba napisał(a)
Dorotko, ochy i achy zostawiam.
Dziękuję Basiu.

Dwa ogrody 21:04, 08 paź 2017

Do góry
Wszystkie cebulowe posadziłam, a oprócz tego wykopałam kilka róż, pecherznic, irysów, przesadziłam astry, itd. ruszę jedno, kolejne do zmiany
Przedogródek. Do tej mokrej gliny dodaję żwir, popiół, kompost i sadzę. Zejdzie do wiosny

podzieliłam rozchodniki, białe róże wykopane, upchnięte cebulowe, oczyszczony placyk z trwki zmytej przez ulewę, poskubane wzdłuż rabatki z hortkami, przynajmniej na wejściu mam porządekbo w wielu miejscach doły po wykopkach do zasypania kompostem

jeszcze Jasmina jesienna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies