benia
Hihi , to tak jak ja. Też się tego boję, bo niektóre rzeczy są do zostawienia i ominięcia i muszą zostać
Ale podpowiedzi mile widziane i do przemyślenia, nie trzeba zaraz robic i nikt nie ma sie na co dąsać jak się tej rady nie posłucha. Każdy widzi coś innego. Ile głów tyle pomysłów. A niektóre pomysły to naprawdę złote strzały w 10tkę i z drugiej strony czasem warto zaryzykować.
Evergolda powiadasz? Trzeba rozważyć.
Myślałam o jasnozielonym kolorze ścielącym sie pod stożkami, a na brzegu bordowe żurawki, które mam i ewentualnie na wiosne bym rozdzieliła.
Ogród mam duży i jeszcze dużo duzo do zagospodarowania, dużo roślin do rozmnożenia i podziału, ale i dużo jeszcze do kupienia.
Musze się konkretnie wziąć za sporą część ogrodu, pomyśleć co by tam posadzić, bo rabata kwiatowa odpada, jest tam za sucho.
Zrobiłam tam owalną rabate , mam tam duzo bylin i duzo cebulowych .Drzewo za płotem wypija wszystko, najgorzej jest pod jego koroną. Hortensje, floksy, prymulki, fiołki mi oklapywały pomimo, że padało w tym roku i w innych miejscach w ogrodzie było mokro.
Na foto jest to lewa strona nad płotem wzdłuż dojazdu, tak jak lulki daniki rosną.
Mam kupione od wiosny 3 ML i nie niedawno 5 rozplenic.
Trawy bym mogła posadzic ale nie pod samym drzewem.
Nie wiem co tam dac ale musiałoby byc sucholubne.
Nie wiem jak tawuła by sie tam sprawowała, czy ona da radę.