Prace posuwają się naprzód - dziś rabata zyskała nową linię a żwirowy placyk powiększył się na tyle, że można tam zupełnie wygodnie siedzieć i nie trzyma się nóg w rabacie.
Skończyliśmy już po ciemku więc na razie tylko fota siedziska, z poduszkami i bez .
Dziękuję
Jak zaczęłam tu kiedyś na forum ( to i jeszcze inne ) zaglądać.zazdrościłam , tych bujnych ogrodów i wszelakiego bogactwa roślin.Kiedyś myślałam,że ogród mam już zrobiony Ale jak zaglądałam w różne miejsca i tuta. Potem założyłam wątek to notorycznie tylko dokopywałam różne rośliny, rabat przybywało i roślin przybywało i znowu rabat przybywało i tak,,, do tej pory.Jeszcze dokupuję rośliny. Dzisiaj np, kupiłam sobie jeżówkę Eccentric .
W imieniu Fiony dziękuję.To nasza kochana ulubienica rodziny.
Oto ona.Jeden kwiatek jest.Jeszcze ma 3 w pączkach
Jeżówka Eccentric - dzisiejszy zakup.No nie mogłam koło niej przejść, i zostawić ją komuś innemu.
Przecież takiej nie mam jeszcze.
Chociaż mam jeżówkę Hot Papaya.One trochę są podobne.A tą nową, jeszcze nie wiem, gdzie posadzę .Gdzieś blisko chciałabym hortek.Ale wszędzie już napchane. .
Co to za trawka... pisałaś nie raz..ale ja mam sklerozę.. super z tymi jeżówkami wygląda.. Wszytko wygląda super..
Edit .. przyszłam od Bogdzi napisać, że nachyłki które zimują u mnie to nachyłek okółkowy, ładny cały sezon, długo kwitnie a wiosną ma fajny las igiełkowy. Drugi to lancetowaty, ale trzeba mu wycinać kwiaty bo wygląda brzydko jak się go nie wyczyści..
Płot z trzech stron mamy skończony tj. bez podmurówki, ale ta będzie dorabiana sukcesywnie w miarę nabywania środków na nią
Najdłuższy odcinek wygląda tak
tak obeszliśmy jesiony w granicy
całość prezentuje się całkiem dobrze
Pozostał nam przód
tu nie będzie już tak prosto ani szybko. Czeka nas murowanie;D
Bogusiu wyjątkowo piękna hortensja.Vanilki,Limki królują na O.a tyle jest pięknych hortensji.Fajne spotkanie w pięknym mieście z Anią miałyście.Ja w Golubiu nigdy nie byłam a widać jest co zwiedzać.Zacieniona zawsze mnie zachwyca lubię klimat twojego ogrodu.Moje bukszpany też zdrowe Pozdrawiam
Dzisiaj zrobiłam nalot na pięć sklepów na literkę B...,szukałam cebul tulipanów. W pierwszym sklepie był jakiś wybór, kupiłam kilka odmian i pojechałam szukać dalej. Okazało się, że w pozostałych sklepach już wszystko wykupione, wróciłam więc do sklepu pierwszego i kupiłam wszystko to co tam było.
Jesienią będę polować na wyprzedaż w Castoramie, może uda mi się jeszcze coś dokupić w atrakcyjnej cenie.
Duże kawały betonu znalazły tymczasowe zastosowanie. Ich w żaden sposób nie da się rozwalić, a koparka nie wjedzie, za wąsko . Musimy coś wymyśleć, bo przecież nie będę rozpaczać z powodu betonu. Na początek przerobimy na ławeczkę. Już zaczęliśmy.