Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 21:40, 27 sie 2017

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:40, 27 sie 2017

Do góry
Justyna napisał(a)
Skojarzenie miałaś dobre Wędrowiec, tułacz
No to ciekawe jaką. Bo są dwa gatunki. Delavaya (to ta moja ulubiona) i orlikolistna (kwitnie w maju, ma takie baldachogrona). Listki duże, czy małe?

kwitnie teraz wiec nie orlikolistna. Jutro zagladne dokladniej na listkii sfoce wydaje mi sie, ze duze sa. Ale co dla mnie duze moze byc dla innych male

Kasiu narazie priorytetem jest sadzenie fotki beda pozniej.

Gosiu ladnie w tym Rammenau bylo, szkoda, ze ty 4-nie jezdzisz, bo to z 5 km od autostrady. Mysle, ze jak targow nie ma to tam jeszcze ladniej, teraz kupa ludzi byla i stoisk z wszytkim najwiecej z lnem ale i kwiatowe i ogrodowe byly.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:38, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasia ma moc niesamowitego umieszczania detali. Jestem ciekawa mojej podpowiedzi o "ognistym" ogrodzie") Ale że do nocy robiłaś, to jestem godna podziwu. Co za tempo
Ja już takiego nie mam Starzeję się chyba

Danus nie ma co się nad moim tempem zachwycać bo już na przeciwbólowych jadę, a wcale ciężkich roślin nie przesadzalam...
Twoja podpowiedx była rewelacyjna! W realu wyszło fantasycznie, lepiej widać niz na fociach. Nie zdążyłam powsadzać kan bo mi kręgosłup dał mocne ostrzeżenie, dziś nic nie robiła, dobrze że wczoraj była balanga u znajomych a dziś obiadek w Tanowie bo mnie nie kusiło... A boli jak cholera więc włączam tryb oszczędzanie...
Co do dodatków to pomalowałam jedną klateczkę na czerwono (jest w lewym górym rogu). Dosadziłam begoni - świetny miałaś z nimi pomysł, fantastycznie zgrywają sie z różami

a dziś umieściłam drugą - białą centralnie na środku większej rabaty(jutro fota) do niej włożę czerwoną doniczkę i bluszcza

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:38, 27 sie 2017

Do góry
Po przyjeździe ogród w stanie bardzo porządnym. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, ze moi domownicy mają w sercach to co ja.
Grześ - to wiadomo, ale Karolcia staje sie fajną ogrodniczką.
Synek już nie mieszka z nami, ale też swoje pomysły i prace oferuje.

A tu kilka zdjęć.

Biało różowy ogród za płotem. 21:38, 27 sie 2017

Do góry
Zdjęcie miskantów i info dla polinki.
Miskanty ML rosną tutaj 3 sezon, donica jest wymurowana z granitu, ocieplona 5cm styrodurem. Tegoroczna zima z mrozem do -30 nic im nie zrobiła, w porównaniu do łagodnej ale mokrej zimy zeszłorocznej, gdzie środki traw wygniły. Wiosną z nadmiarem wilgoci nie ma problemu bo gleba jest przepuszczalna.
W tym roku niczym nie nawożone, podlewane co łaska od siostry (czyli nie za często) bo nawadniania brak, ale mimo wszystko widać różnice we wzroście bo ta najbliżej domu zazwyczaj dostaje mniej wody z nieba. Stanowisko... patelnia
W przyszłym roku będzie trzeba je podzielić...armagedon zapewniony.

Hamelny na skarpie sadzone dokładnie rok temu... przerosły moje oczekiwania, są ogromne, a były małymi sadzonkami.

Red Baron w pełnym słońcu, a wcale mocno się nie wybarwia, mój rosnący w półcieniu ma więcej koloru.

Variegatus rośnie bardzo nierówno, ale na słońcu jest przepiękny i sztywny, chociaż nie za wysoki.

Ogród z rzeźbą 21:36, 27 sie 2017

Do góry
Pashmina mi rozkwitła

Mirkowy ogród (początki) 21:35, 27 sie 2017

Do góry
Ogród z rzeźbą 21:33, 27 sie 2017

Do góry
Kilka foteczek, jeżówki Green Jewel wśród carex Phoenix Green. Podoba mi się, ale zdecydowanie za małe mam to poletko:

Mirkowy ogród (początki) 21:32, 27 sie 2017

Do góry
Rozchodniki.

Biało różowy ogród za płotem. 21:29, 27 sie 2017

Do góry
Kilka fotek z ostatnich dni... stwierdzam, ze wyszedł mi ogród zdecydowanie późno letni, troszkę trzeba nad tym popracować w dwóch miejscach

Mirkowy ogród (początki) 21:26, 27 sie 2017

Do góry

Przetacznik z nasinek wysiewanych w lutym 2017r. jest jeden kwiatuszek .Haniu to dla Ciebie(dziękuję za nasionka)
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:21, 27 sie 2017

Do góry
Ktoś rozpozna tą roślinę?

to bylina przywieziona przez żonę kuzyna z Włoch, zimuje bez problemu w naszym klimacie i inwazyjnie rozrasta się rozłogami, kwitnie dzwonkami nie wiem w jakim kolorze.trochę przywiędła i pożółkła, ale zobaczymy

W doniczce w łąkę dałam
Wymiana okolice Koła, Konina 21:21, 27 sie 2017

Do góry
Wymienię:
nasiona
-dziwaczki (na 1 foto)
-gailardia (na 2 foto)
-goździki
-goździki kropkowane
-wydmuchrzycę piaskową
-dyni ozdobnej
-turków
-słonecznika jadalnego

sadzonki
-koleus (pokrzywka) 3kolorowy bordowozielony (w doniczkach)
-godziki pierzaste różowe
-rojniki
-rozchodniki okazałe( 1 foto), kaukaskie , kamczackie (3foto)
-floksiki
- floks wiechowaty bird eye
-bluszcz
-hosty ( funkia) w doniczkach
-irysy fiolet i żółty
-słoneczniczek szorstki
-zawciąg
-bukszpany
-bez ciemnyfiolet
-maliny
-truskawki

Mam jeszcze duże ilości
-bulwy dalii
-kłącza pacioercznika -kanna
-juki karolińskie

Kaktusy, które często u mnie kwitną -kilka razy w roku (foto4)
wszystkie te rośliny jak i kaktusy pokazuje na mojej stronie.
Mam też rośliny pokojowe- dużą Monsterę.

Ja poszukuję żurawek marmelade, glitter lub czekam na propozycje
Przyjmę trytomę, pustynniki, jeżówki zielone, trawę molinia variegata, roślin do oczka (lilie wodne, jakaś trawa-tatarak)

Mirkowy ogród (początki) 21:19, 27 sie 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
jak zawieszone w powietrzu cudne
Witaj w moim wątku Kasiu Kosmosy to super bezproblemowe kwiaty bardzo je lubię i wysiewam kazdego roku.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:18, 27 sie 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jeżówkę posadziłam z białą różą (wpisała się jakby tam rosła dawno) i obiecane krzesełko z Krakowa

Jeżówki z rózą - kurcze, nato nie wpadłam, myślałam że taki zestaw to nie bardzo a tu widze jest i to bardzo, bardzo Powiem Ci że te jeżówy bardzo szybko rosną - mnie przyrosły ponad dwukrotnie za rok

A krzesełko - bajka -oj do Kuferka trza się wybrać, że też Warszawianki trzeba żeby Krakus poznał gdzie co ma
Małymi kroczkami do celu... 21:16, 27 sie 2017

Do góry

KONIEC
Małymi kroczkami do celu... 21:15, 27 sie 2017

Do góry
Małymi kroczkami do celu... 21:14, 27 sie 2017

Do góry
Mirkowy ogród (początki) 21:13, 27 sie 2017

Do góry
Trawki do znudzenia ale co ja zrobię jak ich tyle mam To pokazać mus
Turzyce.

Pegasus

Rozplenica Black
Małymi kroczkami do celu... 21:13, 27 sie 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies