Toszko, Polinko, mam taki pasek do zagospodarowania przed cisami, w najwężym miejscu ma 55 cm od cisów, do 85 cm . Teraz mamy 15 i słonce jeszcze jest myslę, że po 16 bedzie juz to miejsce cieniste. Myślałam, żeby w tym miejscu posadzić red barona. Od cisów powiedzmy 25 cm wsadziłabym blachę. Posadziła RB i masę tulipanów. Czy pasowałoby? nie mam pomysłu na tak wąską rabatkę.
Do wykorzystania mam 6,5 metra, ale RB mógłby byc tylko na części.
Tu mój RB, którego muszę przesadzić, bo po pierwsze się rozpanoszył, a po drugie w ogóle się nie przebarwił, bo rośnie w cieniu.
Jezu jak pięknie tutaj. Człowiek wygląda przez okno, patrzy na swój ogród i myśli...ale cudo ale się napracowałem...a tu takie cudne widoki u Ciebie troche pozazdroszcze, a pozniej zabiore się do pracy i będę dosadzać....
No to decyzja podjęta i na posadzkę i na murek będzie jasna i tu pojawia się problem, bo jasne tylko na zamówienie...wszędzie dostępne są szare, a bezowych nie ma, jedynie właśnie takie jak dałam zdjęcie wyżej, ale ona do końca beżowa to nie jest.
A powiedz mi proszę czym Wy fugowaliscie? U nas dostępne są trzy warianty :
1. Klej zmieszany z piaskiem i cementem do tego dodany pigment ( ponoć nie do ruszenia),
2. Fuga klinkierowa ( ponoć ciężko się nią fuguje, ale polecają do fugowania, cena przystępna 27 zł worek),
3. Specjalna fuga do kamienia Sopran, czy jakoś tak ( dosyć droga 137 zł za worek)
Jak sobie tak przyłożyłam te malutkie zdjecia do siebie to mi ta czarna kropka najlepiej by leżała, jeżeli chcesz chłodny odcień. Jeżeli ciepły, to ta po prawej. Na murek i taras.
O to teraz mnie zaskoczyłas a wydawało mi się,że jasna będzie dramat w takim razie na murek zostaje jasna, a na posadzkę taka? Nie patrz na kamień, bo jest inny, tylko na fuge taka mają dostępna u nas od ręki