Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:49, 29 lis 2014

Do góry
Z cyklu co robiłam w ogrodzie? Nic nie robiłam, zebrałam liście z trawnika - 6 szt. Wydmuchaliśmy wodę z systemu nawadniającego, zakupiłam dekoracje na wianek jesienny i świąteczny, ale mam kilka wersji i zgłupiałam prawie co robić?

Podkład mchowy? gałęzie bielone? gałązki szare? Pewnie kilka zrobię i znowu będzie do wyboru albo adwent jeden, święta - drugi

Co mi się ostatnio podoba? szklane kwiaty, mam nawet srebrniki szklane i Mam świecącą bombkę

Acha, zapomniałam, sprzątnęłam kordyliny do garażu i agawę Grzesia Zdążyłam przed mrozem
Moja bajka 16:44, 29 lis 2014

Do góry
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:41, 29 lis 2014

Do góry
Kciuki pomogły Wczorajszy dzień udał się, wszystko ok z Kropką, jest po ciężkiej operacji, ale dochodzi do siebie bidulek i chodzi na sztywnych nóżkach w kubraczku pooperacyjnym. Codziennie wożę ją autostradą z prędkością światła na zastrzyki i kroplówki.
Choinka 13:37, 29 lis 2014

Do góry
Dzisiaj zakupiłam cosik na wianek i dekorację na komodzie. Mam tyle wersji w głowie, że zgłupiałam co zrobić, Zrobię więc wianek jeszcze wczesnozimowy... potem świąteczny. O choince jeszcze za wcześnie kupować, a myśleć już można.
Choroby i szkodniki świerków - ochojnik 13:35, 29 lis 2014

Do góry
Ja wiem wszystko, też je mam w starym ogrodzie, kiedyś takie się sadziło, teraz jestem bogatsza w doświadczenia i dlatego odradzam je
Bonsai - domowe 13:26, 29 lis 2014

Do góry
W pierwszej kolejności trzeba wywiercić dziurę w dnie. Musi mieć odpływ nadmiaru wody.
Choroby i szkodniki świerków - ochojnik 10:13, 29 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dlaczego ja nie lubię tych świerków? No właśnie. Potrafią zbrzydnąć w jeden sezon, a nawet tydzień.

Danusiu to były pierwsze rośliny jakie zostały posadzone na działce . Zakupione i posadzone przez rodzinkę mam do tych świeków sentyment i wtedy naprawdę niewiele wiedziałam o ogrodzie . Teraz wiem trochę więcej i to Ogrodowisko mnie uczy i pomaga w tworzeniu zielonego otoczenia domu . Dziękuję
Choroby i szkodniki świerków - ochojnik 15:23, 28 lis 2014

Do góry
Dlaczego ja nie lubię tych świerków? No właśnie. Potrafią zbrzydnąć w jeden sezon, a nawet tydzień.
Rozpoznawanie traw 15:20, 28 lis 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Widowiskowe trawy

Trzcinnik (Calamgrostis) moim zdaniem, będzie wyższa za sprawą wysmukłych kwiatostanów, które mają kolor beżowy.

Zdjęcia dla Calamagrostis
Prośba o.... trochę spokoju - strzelanie w Sylwestra 15:16, 28 lis 2014

Do góry
Ja też się podpisuję, moja Kropka panicznie boi się strzelaniny. Ale ludzie są różni, świat jest wielki, nie zatrzymamy tego, trąbią w TV, Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami, ale i tak ludziska robią swoje. Pomysł z ogniami zimnymi fajny.
Sekatory 14:52, 28 lis 2014

Do góry
Kupuj dobrą markę, nie najtańszą chińszczyznę i jest jako taka gwarancja dłuższego użycia. Żywotność narzędzi w znacznym stopniu zależy także od sposobu używania i odpowiedniej konserwacji.
Sekatory 14:51, 28 lis 2014

Do góry
Ponczoszanka napisał(a)
Witam,

Szukam dobrego sekatora na wyciąganych (wydłużających się) ramionach, do przycinania grubszych gałęzi. Czy ktoś mógł by jakiś polecić, taki który nie będzie się luzował po kilkukrotnym użyciu ?

Dzięki
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 14:48, 28 lis 2014

Do góry
Mogę poradzić, ale najpierw muszę zobaczyć zdjęcia tego trawnika. No i dojść przyczyna dlaczego u ogrodnika z pasją tak się stało?
Ogród Bogusława 11:50, 28 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Podsumowanie zrobiłeś śniegów opadłych? Kiedy najpóźniej spadły?

O ile mnie pamięć nie myli to kilka lat temu na sylwestra dosypało że chej.
Danuś nie planujesz w przyszłości wizyty w Łodzi, dojrzewam do rabatki po środku, azalie i takie inne, ale nie mam konkretnego pomysła.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:29, 27 lis 2014

Do góry
Jukki nie zawsze chcą dac się przesadzić z powodu korzenia palowego, przesadź, najwyżej padnie, mała szkoda, ja akurat ich nie lubię.

Krzewuszkę w rabatę wsadź, podsadź żurawkami- burgundowo-różowymi.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:40, 27 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rozbielone też mi się podoba, jakbym miała wybrać to zbudowałabym kilka domów i każdy urządziła w ulubionym stylu Miałabym wszystko.

Takie marzenie da się spełnić - ale może najpierw niech się spełni to o różnych ogrodach? Jednak życzę Ci spełnienia jednego i drugiego
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:03, 27 lis 2014

Do góry
Rozbielone też mi się podoba, jakbym miała wybrać to zbudowałabym kilka domów i każdy urządziła w ulubionym stylu Miałabym wszystko.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:58, 27 lis 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Danusia Tobie nie tylko kolejka po książkę należy ale medal za to że jesteś, za to że możemy być z Tobą /tu tzymam kciuki za dobry dzień/.stanąć w takiej kolejce po książkę to sama radocha ----co czynię i aby do wiosny

Rozwaliłaś mnie na łopatki tym wpisem, to najlepsza otucha na teraz Jest dobrze.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:57, 27 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wcale nie wstyd, wszystko jest potrzebne. Wstyd to wiesz co...kraść. Pokazuj, uwielbiam takie surowe klimaty, u mnie nie pasują, ale do Twoich wnętrz - bardzo. Ja muszę mieć glamour

Glamour powiadasz? Ja poszedłem w sumie w minimalizm, ale teraz kręci mnie landelijk Bielone drewno mam już w przedpokoju i kuchni, a dodatki zawsze można zażyczyć sobie pod choinkę Albo kupić na wyprzedażach

Glamour na święta jest w sam raz - dziś bardzo kusiły mnie różowe bombki, ale oparłem się pokusie Wziąłem tylko złote Akurat ten kolor u Ciebie jak najbardziej się sprawdza
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:32, 27 lis 2014

Do góry
Ludwika napisał(a)
Witam,

moje pytania może wydadzą się Wam trochę głupawe, ale dopiero zaczynam ogrodowanie a do ogarnięcia mam dość trudny teren, bo już obsadzony (niezbyt trafnie, niestety) a nie mogę wszystkiego wywalić i zacząć od tabula rasa. Choć chyba bym nawet nie chciała, bo szkoda by mi było kilku fajnych roślin. Dlatego kombinuję i przesadzam co się tylko da Mam na przykład w beznadziejnym miejscu - za ogromną tują -krzewuszkę na pniu. I tu właśnie moje pytanie - czy i ew. kiedy można przesadzić taką krzewuszkę i czy będzie dobrze wyglądała np. jako soliter na trawniku a jeśli tak, to co ew. dać jej pod nóżki? (wystawa północna)

Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie sugestie.

Pokazuj zdjęcia, dlatego nikt nie chce pomóc, teksty się mniej widzi niż zdjęcia, ja nie widziałam tego posta.

Krzewuszkę możesz przesadzić wiosną, teraz bym nie ryzykowała, bo mrozy idą. Może zmarznąć. Jako soliter na trawniku? nie, zbyt mało dekoracyjna i nieciekawy pokrój. Wystawa północna niedobra, przesadź na słoneczko. Pod nóżki powiem co, jak powiesz jaka to krzewuszka, ma zielone liście? czy bordowe, jakie ma kwiaty? bo krzewuszka krzewuszce nierówna

Aby precyzyjnie i idealnie doradzić potrzebuję mieć istotne informacje, na takie pytania mało precyzyjne nie odpowiadam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies