Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Tarnowie 17:10, 22 paź 2017

Do góry
Barwy jesieni.

Działeczka Asi :) 17:08, 22 paź 2017

Do góry
Kochani, pogoda ani wczoraj, ani dzisiaj mi nie sprzyjała Ale musiałam iść na działkę wsadzić róże, które moczyły się w wodzie od poniedziałku
Wczoraj i dzisiaj cały czas siąpił deszcz.
Wsadziłam róże, poutykałam cebule kwiatów. Wyjdzie z tego niezły misz - masz
W przyszłym roku postaram się we wrześniu wszystko zakończyć na działce. W taką pogodę beznadziejnie się pracuje. Sami zobaczcie na moje kaloszki działkowe
Tak było i wczoraj i dzisiaj

Ogród zapracowanej mamuśki 16:46, 22 paź 2017

Do góry
mamuska1980 napisał(a)
Kopiłam dzisiaj kulki bukszpanu (6 szt.);
zadołowałam tymczasowo z doniczkami na rabacie (wiosną pójdą w inne miejsce - do gabionowej).
Tylko się zastanawiam czy mogę je tak z doniczkami w ziemi przez zimę trzymać, może lepiej wyjąć je z doniczek????
Tymczasowo prezentują się tak:

Nic im się w doniczkach nie tanie, a wyjmując pobudziłabyś je do życia, spokojnie przezimują do wiosny
Ogród zapracowanej mamuśki 16:46, 22 paź 2017

Do góry
Na narożnej rabacie na razie ustalam zarys i takie "schody" mi teraz wyszły.

Istniejące krzewy pewnie zostawię, ale nie wiem czy jednak coś nie zniknie. Aaaa bukszpan zniknie ...
Po lewej stronie zastanawiam się czy jakiegoś iglaka nie wsadzić np. jodłę koreańską ?
Kiedyś będzie kolorowo... 16:42, 22 paź 2017

Do góry
Mam pytanie co tam w ten róg posadzić.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 16:41, 22 paź 2017

Do góry
Niedzielne popołudnie nostalgicznie...

Ogród zapracowanej mamuśki 16:27, 22 paź 2017

Do góry
Część kulek pójdzie na rabatę gabionową, byliny w żwirku nie sprawdziły się u mnie (szałwie ścięłam bo już strasznie wyglądała, jeżówki wiosną też przesadzę gdzie indziej)
Brzydactwo teraz jest

Na gabionową dojdą kulki i trawy, na razie sobie porzucałam je tak, ale przez zimę jeszcze przemyślę ustawienia

Ogród zapracowanej mamuśki 16:19, 22 paź 2017

Do góry
Kopiłam dzisiaj kulki bukszpanu (6 szt.);
zadołowałam tymczasowo z doniczkami na rabacie (wiosną pójdą w inne miejsce - do gabionowej).
Tylko się zastanawiam czy mogę je tak z doniczkami w ziemi przez zimę trzymać, może lepiej wyjąć je z doniczek????
Tymczasowo prezentują się tak:

Mój zakątek - początki 15:41, 22 paź 2017

Do góry
Są takie zwierzęta za którymi nie przepadam, ale są też takie co ogarnia mnie na ich widok paraliż.
I jedne z nich postanowiły podnieść mi z rana ciśnienie. Poczułam się jak w jakimś strasznym mrocznym ogrodzie a wszystko potęgowala mgła.

Zielonym do góry... :) 15:34, 22 paź 2017

Do góry
Konieczki napisał(a)
No i trza mi bylo sie odzywac. Ja niestety mam przestoj ogrodowy, ale bardzo bym chcial w nim dzialac (no zasadzilam chyba w sumie ok 300cebul rozniastych), ale milo ze pamietacie, na telonie mam takie zdjcie z zajecia ktore zajmuje mi wieczosc czasu w ogrodzie

ale to bylo juz jakis czas temu. Co robicie z przekwitnietymi jezowkami?

ale pięknie! kolor jeżóweczek taki pięknie intensywny! super się prezentują z rozplenicami
Blaski i cienie nowego życia 15:22, 22 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Wszystkiego naj naj naj i dużo siły do spełniania ogrodowych marzeń

Dzięki za różyczkę też
Rozpoznawanie chorób i szkodników 15:16, 22 paź 2017

Do góry
laranja napisał(a)
Na drzewie liściastym (nie znam gatunku) pojawiło się coś takiego (po kliknięciu w zdjęcie otworzy się nieco większy rozmiar):

Chciałbym zapytać co to może być?

Może gruzełek cynobrowy?
Liliowo i kolorowo:) 15:03, 22 paź 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale kolory!!! Danuś, pięknie!!!
U mnie już po kwiatach praktycznie, za wyjątkiem róż, jeżówek, marcinków i złocieni wycięłam i wykopałam. Zimnicę zapowiadają

Cieszę się, że jesteś Kasiu, u mnie jeszcze troche pracy zostało, no i teraz tylko coraz więcej śmieci będzie bo liście od sąsiadki z leszczyn i dębów.
Byłam Kasiu u Kapiasów zdj, mam na 601,602 i 604 no i dwie róże mam nowe i nie umie teraz tych zdjęc tabliczek znalezc. Ale zdjęcia pokaże.

Ogrodowe kreacje 15:01, 22 paź 2017

Do góry
Z dzisiejszych odkryć - zakwitła trójsklepka dobrze, że chociaż jeden kwiatek pokazała przed mrozami
Liliowo i kolorowo:) 14:56, 22 paź 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Znowu się czegoś dowiedziałam o zasadowosci popiołu.

Kolor masz w ogrodzie do pozazdroszczenia kalina i liście ma pieknevi kwiaty . To oaza można przy kawce odpoczywać '";;;;;

Oj tak, tydzień temu jeszcze kawkę piliśmy ale już nadeszła ponura jesień

Liliowo i kolorowo:) 14:48, 22 paź 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Popiół wsypuję do kompostownika. Liście chyba cały sezon min będą potrzebowały.normalnie też szły do kompostownika w tym roku robię kompost liściowy

Fajne masz kolorki

Dobrze wiedzieć Ula. No i teraz już mamy prawdziwą ponurą jesień a takiej to już nie lubie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:45, 22 paź 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
u mnie dzies raz pada, raz nie ale ogolnie mowiac brzydko jest

ta tak jak i u mnie...nawet nie chce się nosa za drzwi wystawić...buuu

Ładne bordowe drzewko
Liliowo i kolorowo:) 14:45, 22 paź 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne widoki weekendowe, lubię takie klimaty.

Ciesze się bardzo, że się podoba to też moje ulubione klimaty, mamy takie widoki po sasiędniej stronie ale blisko bo ok.50-60km, mieliśmy jeszcze plany na ten weekend no ale niestety już nie ta pogoda więc było kino
Ogród bacowej 14:44, 22 paź 2017

Do góry
A tym czasem w ogrodzie jesień.

Moje małe królestwo 14:42, 22 paź 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Tydzień pracowity i to bardzo.Ogarnęłam ogród cały rabaty wyczyszczony.Niektóre rośliny się przeprowadziły a niektóre zmieniły ogród.Nie myślałam,że kiedyś dojdę do takiego stadium,że bez żalu wydam to co mi nie pasuje.Tulipany posadzone,trawa skoszona aż miło popatrzeć na taki ogród.Wczoraj też zakończyła się budowa wiaty więc i drewno wreszcie będzie można ułożyć i kącik na narzędzia tam będzie i wiele innych rzeczy,których nie chcę mieć na widoku.
Chwila z aparatem
Graham Thomas

Maria Theresia

fotki prawie jak letnie a nie jesienne...super ogrod
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies