Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 14:48, 28 lis 2014

Do góry
Mogę poradzić, ale najpierw muszę zobaczyć zdjęcia tego trawnika. No i dojść przyczyna dlaczego u ogrodnika z pasją tak się stało?
Ogród Bogusława 11:50, 28 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Podsumowanie zrobiłeś śniegów opadłych? Kiedy najpóźniej spadły?

O ile mnie pamięć nie myli to kilka lat temu na sylwestra dosypało że chej.
Danuś nie planujesz w przyszłości wizyty w Łodzi, dojrzewam do rabatki po środku, azalie i takie inne, ale nie mam konkretnego pomysła.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:29, 27 lis 2014

Do góry
Jukki nie zawsze chcą dac się przesadzić z powodu korzenia palowego, przesadź, najwyżej padnie, mała szkoda, ja akurat ich nie lubię.

Krzewuszkę w rabatę wsadź, podsadź żurawkami- burgundowo-różowymi.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:40, 27 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rozbielone też mi się podoba, jakbym miała wybrać to zbudowałabym kilka domów i każdy urządziła w ulubionym stylu Miałabym wszystko.

Takie marzenie da się spełnić - ale może najpierw niech się spełni to o różnych ogrodach? Jednak życzę Ci spełnienia jednego i drugiego
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:03, 27 lis 2014

Do góry
Rozbielone też mi się podoba, jakbym miała wybrać to zbudowałabym kilka domów i każdy urządziła w ulubionym stylu Miałabym wszystko.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:58, 27 lis 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Danusia Tobie nie tylko kolejka po książkę należy ale medal za to że jesteś, za to że możemy być z Tobą /tu tzymam kciuki za dobry dzień/.stanąć w takiej kolejce po książkę to sama radocha ----co czynię i aby do wiosny

Rozwaliłaś mnie na łopatki tym wpisem, to najlepsza otucha na teraz Jest dobrze.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:57, 27 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wcale nie wstyd, wszystko jest potrzebne. Wstyd to wiesz co...kraść. Pokazuj, uwielbiam takie surowe klimaty, u mnie nie pasują, ale do Twoich wnętrz - bardzo. Ja muszę mieć glamour

Glamour powiadasz? Ja poszedłem w sumie w minimalizm, ale teraz kręci mnie landelijk Bielone drewno mam już w przedpokoju i kuchni, a dodatki zawsze można zażyczyć sobie pod choinkę Albo kupić na wyprzedażach

Glamour na święta jest w sam raz - dziś bardzo kusiły mnie różowe bombki, ale oparłem się pokusie Wziąłem tylko złote Akurat ten kolor u Ciebie jak najbardziej się sprawdza
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:32, 27 lis 2014

Do góry
Ludwika napisał(a)
Witam,

moje pytania może wydadzą się Wam trochę głupawe, ale dopiero zaczynam ogrodowanie a do ogarnięcia mam dość trudny teren, bo już obsadzony (niezbyt trafnie, niestety) a nie mogę wszystkiego wywalić i zacząć od tabula rasa. Choć chyba bym nawet nie chciała, bo szkoda by mi było kilku fajnych roślin. Dlatego kombinuję i przesadzam co się tylko da Mam na przykład w beznadziejnym miejscu - za ogromną tują -krzewuszkę na pniu. I tu właśnie moje pytanie - czy i ew. kiedy można przesadzić taką krzewuszkę i czy będzie dobrze wyglądała np. jako soliter na trawniku a jeśli tak, to co ew. dać jej pod nóżki? (wystawa północna)

Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie sugestie.

Pokazuj zdjęcia, dlatego nikt nie chce pomóc, teksty się mniej widzi niż zdjęcia, ja nie widziałam tego posta.

Krzewuszkę możesz przesadzić wiosną, teraz bym nie ryzykowała, bo mrozy idą. Może zmarznąć. Jako soliter na trawniku? nie, zbyt mało dekoracyjna i nieciekawy pokrój. Wystawa północna niedobra, przesadź na słoneczko. Pod nóżki powiem co, jak powiesz jaka to krzewuszka, ma zielone liście? czy bordowe, jakie ma kwiaty? bo krzewuszka krzewuszce nierówna

Aby precyzyjnie i idealnie doradzić potrzebuję mieć istotne informacje, na takie pytania mało precyzyjne nie odpowiadam

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:31, 27 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale faktycznie przejeżdżasz pod moją bramą? Dzisiaj mam nerwówkę, bo czekam na wiadomość prywatną, czas się dłuży Otucha mi potrzebna Z tego oczekiwania przesmażyłam słoninkę z cebulką i jabłkiem na smalczyk-smarowidło, przyda się na zimny czas. Witek lubi a Michał jeszcze bardziej.

Faktycznie dwa razy przejeżdżałam, trzymam kciuki za dobre wieści.
Czy taka otucha krakowska będzie ok? usunę zaraz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:24, 27 lis 2014

Do góry
Olili napisał(a)

mogę jeden? lubię ciacho..

a Mirelli zazdroszczę,że mogła kuknąć na żywo na Twój ogród ,
pozdrawiam serdecznie

Pewnie że możesz, Witek powiedział wczoraj że jest niesamowite w smaku i poprosił o drugi kawałek, nie ściemniam..naprawdę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:22, 27 lis 2014

Do góry
Wcale nie wstyd, wszystko jest potrzebne. Wstyd to wiesz co...kraść. Pokazuj, uwielbiam takie surowe klimaty, u mnie nie pasują, ale do Twoich wnętrz - bardzo. Ja muszę mieć glamour
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:17, 27 lis 2014

Do góry
Ale faktycznie przejeżdżasz pod moją bramą? Dzisiaj mam nerwówkę, bo czekam na wiadomość prywatną, czas się dłuży Otucha mi potrzebna Z tego oczekiwania przesmażyłam słoninkę z cebulką i jabłkiem na smalczyk-smarowidło, przyda się na zimny czas. Witek lubi a Michał jeszcze bardziej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:15, 27 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mam 2 kawałki ciasta "pijana wiśnia"

mogę jeden? lubię ciacho..

a Mirelli zazdroszczę,że mogła kuknąć na żywo na Twój ogród ,
pozdrawiam serdecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:15, 27 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dawaj i dzwoń Czekam w domu. Co do fotek to masz rację, głupio przez płot i niegrzecznie by było

Danusiu kilkanaście razy w roku jestem w Wa-wie( rodzina i przyjaciele)
ostatnio( koniec października)odwiedziłam B-sze kupiłam dwie trawki i myślami byłam z Tobą.
Teraz jestem w Krakowie, może się ośmielę następnym razem, dziękuję i pozdrawiam
Ogród Bogusława 14:14, 27 lis 2014

Do góry
Podsumowanie zrobiłeś śniegów opadłych? Kiedy najpóźniej spadły?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:12, 27 lis 2014

Do góry
Szkoda, czekam i nie mam z kim wypić kawy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:04, 27 lis 2014

Do góry
Mam 2 kawałki ciasta "pijana wiśnia"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:02, 27 lis 2014

Do góry
Dawaj i dzwoń Czekam w domu. Co do fotek to masz rację, głupio przez płot i niegrzecznie by było
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:00, 27 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ewoluujesz w dobrą stronę, wspominam dawne wianki, daleko im do tych

Chyba tamte poprzednie usuń, bo wstyd na to patrzeć Mam teraz manię wiankową, no nawet na stoliku mam se świecami - może nawet go pokażę? Choć na forum już był
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:54, 27 lis 2014

Do góry
Sebek napisał(a)

I o to chodzi Kochamy wersję soute Choć rabaty w takiej wersji potrafią wkurzać, ale radzimy sobie z tym

Ewoluujesz w dobrą stronę, wspominam dawne wianki, daleko im do tych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies