No i trza mi bylo sie odzywac. Ja niestety mam przestoj ogrodowy, ale bardzo bym chcial w nim dzialac (no zasadzilam chyba w sumie ok 300cebul rozniastych), ale milo ze pamietacie, na telonie mam takie zdjcie z zajecia ktore zajmuje mi wieczosc czasu w ogrodzie
ale to bylo juz jakis czas temu. Co robicie z przekwitnietymi jezowkami?
Kilka mglistych widoczków. Za radą Asi Makadamii pod brzozami wsadziłam kępy zawilców Honorine Jobert. Właśnie kwitną i jedna myśl nie daje mi spokoju....przecież miały być białe.... Ciekawe, czy szkółka coś pomyliła, czy ja już widzę świat przez różowe okulary
Kawka wypita w ogrodzie, to zupełnie inna kawka...Nawet, jeśli jest to tylko zaczątek pięknego ogroduAleż u nas piękna, ciepła, gęsta mgła. Mój telefon nie daje rady z ostrością
Rozplanowanie Twojego ogrodu i jego podział na poszczególne przestrzenie przypomina mi mój ogród. Też mam warzywnik przy parkingu i derenie i brzozy na granicy. I widzę same fajne rośliny, które bardzo lubię (derenie, kaliny, lilaki).
Ania, no cudnie tam jest... Bardzo mi się Memory podoba, ale obawiam się, że u mnie takiego szału jak u Ani-k. nie zrobi. U niej słonecznie i mokro, a u mnie wiadomo... No ale spróbuję.
Co do rozplenicy, obłędna jest! Wrzucałam już to zdjęcie, ale jeszcze raz.
Odpowiedziałam juz u Ciebie. Nic bym nie zmieniała tylko z brązu zrobiła rudy tez mam go sporo w ogrodzie i wtedy wszystkie dodatki czy mebelki czy szare donice i zieleń pięknie się zgrana .
Asiu dziękuję ♡ my jeszcze siedzimy na krótkiej kawce bo ani czasu a zimnica szybko przychodzi. Ostatnio trochę roboty z liscmi jest więc kawa smakuje po robocie.Juz nic nie sadze. Tulipany wsadzilam zostało tylko kilka na nową rabate.
Asiu as ♡ zapraszam serdecznie .
Aniu to Princess Diana kupiłam go w tym roku. Marnie wyglądał a teraz proszę sama radość dla oczu . Tak toczy
Dziekuje za pierwsze głosy
Tam przed te kamienie mówisz ??? ......muszę odgarnąć kamyki i zobaczyc ,bo o ile pamietam zasypane kamyczkami stare zabetonowane obrzeże tam jest ..... a za kamieniami są 3 cisy udające stożki
Uwaga zdjęcia z bałaganem
Kamienie można poprzesuwać ,to nie problem ,ale ten beton z obrzeży nie wiem ......
Kasia - właśnie myśle czy go wogóle z tamtąd nie zabrać np .tu
Ps
Awatorek fajny.... nie to nasze oblicza na zmianę
Dziękuję za odwiedziny ......... kawusię lecę robić
1- do prędkości światła blisko ...... em mówi ,że to się nazywa koń w dowodzie .... a ja po prostu lubię robić w ogrodzie i smutno mi ,że sezon się kończy
2-lubię jak od razu jest jakiś tam efekt ..... z różnym skutkiem ...... będę rozsadzać ....pewnie
3 .-te widoki uwielbiam ..... dla nich właśnie zmieniałam dom
ten iglak w przedogródku to świerk inversa ..... miałam go w poprzednim ogrodzie i po 6 latach dalej był niewielki .....
a tak szczerze to właśnie wczoraj nad nim dumałem ,czy go stamtąd nie zabrać i nie ujednolicić bardziej tych nasadzeń ....
Tzn ..zamiast świerka ,kule buksową .... jak myślisz ? ( tylko ,gdzie tego świerka by dać ....hm )