Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielony AZYL 11:04, 20 paź 2017

Do góry
Trochę jesieni

Zielonym do góry... :) 10:52, 20 paź 2017

Do góry
No i trza mi bylo sie odzywac. Ja niestety mam przestoj ogrodowy, ale bardzo bym chcial w nim dzialac (no zasadzilam chyba w sumie ok 300cebul rozniastych), ale milo ze pamietacie, na telonie mam takie zdjcie z zajecia ktore zajmuje mi wieczosc czasu w ogrodzie

ale to bylo juz jakis czas temu. Co robicie z przekwitnietymi jezowkami?
Tajemniczy Ogród 10:36, 20 paź 2017

Do góry
Kilka mglistych widoczków. Za radą Asi Makadamii pod brzozami wsadziłam kępy zawilców Honorine Jobert. Właśnie kwitną i jedna myśl nie daje mi spokoju....przecież miały być białe.... Ciekawe, czy szkółka coś pomyliła, czy ja już widzę świat przez różowe okulary
Kawka wypita w ogrodzie, to zupełnie inna kawka...Nawet, jeśli jest to tylko zaczątek pięknego ogroduAleż u nas piękna, ciepła, gęsta mgła. Mój telefon nie daje rady z ostrością

Rododendronowy ogród II. 10:30, 20 paź 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Uwielbiam, uwielbiam , uwielbiam
Duże pole do popisu 10:19, 20 paź 2017

Do góry
kasia1 napisał(a)
To, co już jest:

skala 1:200, nie wiem, czy to widać na mapce

te gwiazdki dookoła to świerki, które już rosną, po prawej stronie planuję żywopłot grabowy (strona wschodnio-południowa) do wysokości siatki

Witaj!

Rozplanowanie Twojego ogrodu i jego podział na poszczególne przestrzenie przypomina mi mój ogród. Też mam warzywnik przy parkingu i derenie i brzozy na granicy. I widzę same fajne rośliny, które bardzo lubię (derenie, kaliny, lilaki).
Co się stało kwiatom ... 10:05, 20 paź 2017

Do góry

Ogród pod lasem 10:02, 20 paź 2017

Do góry
Hania, Gosia, dziękuję Wam bardzo, dziewczyny!

Ania, no cudnie tam jest... Bardzo mi się Memory podoba, ale obawiam się, że u mnie takiego szału jak u Ani-k. nie zrobi. U niej słonecznie i mokro, a u mnie wiadomo... No ale spróbuję.
Co do rozplenicy, obłędna jest! Wrzucałam już to zdjęcie, ale jeszcze raz.

Lawendowy zawrót głowy 09:49, 20 paź 2017

Do góry
Dubelek

Lawendowy zawrót głowy 09:49, 20 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Jestem zachwycona Twoimi trawami i kolorem popielu, to mój ulubiony kolor, mam go w domu, teraz czas żeby go zaprosić do ogrodu. Kombinuję jak zmienić kolor brązowej altanki, może wiesz jak?

Odpowiedziałam juz u Ciebie. Nic bym nie zmieniała tylko z brązu zrobiła rudy tez mam go sporo w ogrodzie i wtedy wszystkie dodatki czy mebelki czy szare donice i zieleń pięknie się zgrana .

Tutaj widac te rudosci

Lawendowy zawrót głowy 09:44, 20 paź 2017

Do góry
Asiu dziękuję ♡ my jeszcze siedzimy na krótkiej kawce bo ani czasu a zimnica szybko przychodzi. Ostatnio trochę roboty z liscmi jest więc kawa smakuje po robocie.Juz nic nie sadze. Tulipany wsadzilam zostało tylko kilka na nową rabate.

Asiu as ♡ zapraszam serdecznie .

Aniu to Princess Diana kupiłam go w tym roku. Marnie wyglądał a teraz proszę sama radość dla oczu . Tak toczy
Na Łowieckiej 09:07, 20 paź 2017

Do góry
inag napisał(a)
[img

Ilonko Wiesz, że wzdycham do tej rabaty Cuuuudo!!!
Rododendronowy ogród II. 09:02, 20 paź 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Bogdziu co do klonów rozumiem o czym mówisz, bo sama straciłam swoje dwa wiosną. Teraz byłyby dwie, cudne czerwone pochodnie. No, ale trudno. Tak to z tym naszym ogrodniczkowaniem jest choć nie raz serce boli. Jesień masz zjawiskową, z klonami, czy bez . Buziak wieli i moja sikoreczka dla Ciebie

Kasiu widzę ze ptaszki wciągnęły Cie bardzo co mnie ogromnie cieszy. Widziałam u Ciebie zdjecia. Buziaki.
Na zielonej... trawce :) 08:40, 20 paź 2017

Do góry
[
No obrzydliwie PIĘKNIE.. Co to za miskant z takimi bielutkimi pióropuszami?
Witaj w domu.
Ogród z wilkiem zamkn. 08:29, 20 paź 2017

Do góry
Johanka Kasiolaaaa

Dziekuje za pierwsze głosy
Tam przed te kamienie mówisz ??? ......muszę odgarnąć kamyki i zobaczyc ,bo o ile pamietam zasypane kamyczkami stare zabetonowane obrzeże tam jest ..... a za kamieniami są 3 cisy udające stożki
Uwaga zdjęcia z bałaganem

Kamienie można poprzesuwać ,to nie problem ,ale ten beton z obrzeży nie wiem ......
Kasia - właśnie myśle czy go wogóle z tamtąd nie zabrać np .tu

Ps
Awatorek fajny.... nie to nasze oblicza na zmianę
Na Łowieckiej 07:25, 20 paź 2017

Do góry
inag napisał(a)

świetne połączenie traw ! jaką masz tutaj molinie ?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:41, 20 paź 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:40, 20 paź 2017

Do góry
Wiśnie tez już pomalutku zsypują listki, klon w rogu zbrązowiał i też się sypie

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:38, 20 paź 2017

Do góry
Aktualnych fotek niestety będzie teraz już coraz mniej
Codziennie wycinam po mału byliny, wczoraj też wywiozłam 4 taczki i bylin i liści.........

ostatnie fotki astrów z już przebarwionymi i przerzedzonymi listkami dereni

Ogród z wilkiem zamkn. 05:38, 20 paź 2017

Do góry
wiklasia napisał(a)
Lektura wątku zaliczona
Moja pierwsza refleksja - jesteś pędziwiatrem Działasz z prędkością światła. Ogród zagospodarujesz raz-dwa.
Druga refleksja (na podstawie frontowej) - lubisz bliskość tzn. gęsto sadzić .
Trzecia refleksja - cudne widoki masz .

Nad jednym nasadzeniem się zastanawiam takim z początku wątku. Jeśli mnie pamięć nie zwodzi na manowce, to w narożniku domu, gdzieś tam w towarzystwie kosodrzewinek miałaś jakiegoś iglaka o zwisłym pokroju. Jak urośnie (nie wiem na ile go stać w kwestii wzrostu) nie będzie Ci "właził" w okap? A może mi się coś ubzdurało z tym iglakiem? Już sama nie jestem pewna.
Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję za odwiedziny ......... kawusię lecę robić
1- do prędkości światła blisko ...... em mówi ,że to się nazywa koń w dowodzie .... a ja po prostu lubię robić w ogrodzie i smutno mi ,że sezon się kończy
2-lubię jak od razu jest jakiś tam efekt ..... z różnym skutkiem ...... będę rozsadzać ....pewnie
3 .-te widoki uwielbiam ..... dla nich właśnie zmieniałam dom

ten iglak w przedogródku to świerk inversa ..... miałam go w poprzednim ogrodzie i po 6 latach dalej był niewielki .....
a tak szczerze to właśnie wczoraj nad nim dumałem ,czy go stamtąd nie zabrać i nie ujednolicić bardziej tych nasadzeń ....
Tzn ..zamiast świerka ,kule buksową .... jak myślisz ? ( tylko ,gdzie tego świerka by dać ....hm )

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:36, 20 paź 2017

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies