Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

makadamia 09:13, 07 lis 2017

kwartet napisał(a)
Dyskusja przednia
rzeczywiście przydałoby się te tysiące obejrzeć,ale co zrobić jak ręce świerzbią
potem wysadzanko i wsadzanko murowane(i jeszcze te warunki siedliskowe nie współpracują z chciejstwami)
ja to bardziej przemyślane decyzje podejmuję w domu bo jakoś łopata tam nie daje rady
ogród podczytuję od dawien dawna,szkoda że nie spotkałyśmy się u Izy

Ja też żałuję. Dużo mnie ostatnio ominęło.

Skoro już wspomniałaś o domu - przymierzam się właśnie do zrobienia konkretnego remontu. Jak się wprowadzaliśmy, to zrobiliśmy tylko tyle, żeby dało się mieszkać. Dużą część własnymi rękami. No i dochodzę do momentu, że stara boazeria czy pokrzywione drzwi przemalowane na biało powoli robią się nie do zniesienia. Trzeba wreszcie tą chałupę ogarnąć.
A problem jest taki, że mam pomysły, ale nie umiem ich dobrze zrealizować (patrz: "szubienica"). Więc jakby ktoś mógłby polecić fajnego projektanta wnętrz w okolicach Warszawy, to bardzo proszę o namiar.
kwartet 10:43, 07 lis 2017

Ja to z tych Zoś samoś, siostra przerabiała raz jedną i pod koniec prawie powiesiła na latarni.Z projektantem trzeba się zgrać , albo trafić na takiego co bardzo szanuje wizje klienta (skoryguje raczej funkcjonalność niż estetykę),musi być dobry technicznie i mieć dużą wiedzę o dostępnych materiałach na rynku.
Mi się trafiła taka architektka przy projektowaniu domu,zrobiłam jej taki amatorski projekt, miała z niego zrobić taki do urzędu .Zaproponowała kilka poprawek w funkcjonalności i tyle.
makadamia 10:57, 07 lis 2017

Aniu, na początku to i ja byłam Zosia Samosia: sama szlifowałam, malowałam, odnawiałam, tapicerowałam. Ale po pierwsze: wtedy bezdzietna jeszcze byłam, a po drugie - z perspektywy czasu widzę, że te wszystkie amatorskie prace to jednak ograniczony termin trwałości mają. Tylko z drzwi tapicerowanych do garderoby nieustająco zadowolona jestem.

Wiem, że wybór projektanta to delikatna kwestia, dlatego szukam z polecenia
kwartet 11:48, 07 lis 2017

Ja miałam na myśli,że sama robię za projektanta dla ekipy(i tu też problem o dobrą)
masz rację trzeba na to sporo czasu i samo zaparcia(panowie czasami nie kapują że kafelek w tą stronę czy w drugą to jednak coś innego)
tak całkiem sama to stoliczki,kredensiki- odnawianko raczej
drzwi bym chętnie obejrzała,oj bardzo chętnie
makadamia 11:59, 07 lis 2017

Ooo, pamiętam doskonale jak nasz glazurnik nie mógł pojąć, że wzór płytek trzeba "pociągnąć" na drugą ścianę, a nie zaczynać od nowa.

Obawiam się, że ja będę ciężkim klientem dla ewentualnego projektanta, bo nie oczekuję od niego zrobienia swojej koncepcji, tylko zrealizowania mojej, a to jest dużo trudniejsze.
Ale nie mam już ani czasu ani sił na szukanie właściwego stołu, krzeseł, dobieranie podłogi do płytek itd. Nie znam producentów i zapewne znowu skończyłoby się na Ikei

A drzwiami bardzo chętnie się chwalę, bo to jeden z niewielu moich udanych pomysłów

Komoda też odnawiana przeze mnie, tylko w rzeczywistości ma nieco delikatniejszy, różowy odcień.
DorKa 12:18, 07 lis 2017

makadamia napisał(a)
Ooo, pamiętam doskonale jak nasz glazurnik nie mógł pojąć, że wzór płytek trzeba "pociągnąć" na drugą ścianę, a nie zaczynać od nowa.

Obawiam się, że ja będę ciężkim klientem dla ewentualnego projektanta, bo nie oczekuję od niego zrobienia swojej koncepcji, tylko zrealizowania mojej, a to jest dużo trudniejsze.
Ale nie mam już ani czasu ani sił na szukanie właściwego stołu, krzeseł, dobieranie podłogi do płytek itd. Nie znam producentów i zapewne znowu skończyłoby się na Ikei

A drzwiami bardzo chętnie się chwalę, bo to jeden z niewielu moich udanych pomysłów

Komoda też odnawiana przeze mnie, tylko w rzeczywistości ma nieco delikatniejszy, różowy odcień.

Wooow Asia piękne! Masz się czym chwalić Jestem pod ogromnym wrażeniem.
No już teraz wiadomo skąd u Ciebie takie piękne projekty powstają. Megazdolniacha z Ciebie.
DorKa 12:25, 07 lis 2017

Ja Wam właśnie chciałam pisać,że giga balony 100cm kupiłam,żeby lampy cottonballsowe zrobić ale po tym co zobaczyłam u Ciebie to się wycofuję z moimi pikusiami
benia9185 12:32, 07 lis 2017

ze az tak? ogrody,wnętrza...chapeau bas!!!...ja to chyba wolę jednak chatę urządzać
kwartet 13:01, 07 lis 2017

No kochana to ja jeszcze bardziej żałuję żeśmy się nie spotkały
twoje drzwi to mi się śniły po nocach jak śledziłam ich powstawanie,a i te monetkowe podłogi też , no i teraz wiem że robota przy boazerii to będzie wyzwanie,a tak pięknie wyglądała po zrobieniu
Lulilaj 13:09, 07 lis 2017

makadamia napisał(a)

Asia Ty jesteś mega utalentowaną kobietą
Piękne te drzwi, pełna profeska

Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł żeby zrobić zagłówek do sypialni (chcę ją troszkę odświeżyć, czytaj: totalna demolka ).
Ale bym była szczęśliwa gdyby udało mi się zrobić takie cudo i ile bym zaoszczędziła