Zawsze ten płotek jasny tu byl? Tzn w poprzednim sezonie? Bardzo mi się podoba "zabudowa" - stanowi dla roślin piękne tło Piękną dawkę zdjęć ostatnio dałaś, brakowało mi Twoich fot i Twojego ogródka
Toszko, a co Ty na to, abym je posadziła przed gracilimusami, na tej nowej rabacie, obok hortensji, a w ich miejsce pociągnąć dalej hortensje polar bear lub dodać vanilie freise?
Bo tych rodków i tak teraz nie widać zza tych jeżówek i lawendy.
Taak niestety z miesiąca na miesiąc coraz słabsza... Kredy karbidem wystraszyliśmy z trawnika - przeszły do lasu, tam mniej szkód robią.
Trawnik reanimowałam po krecie i kostce, dziury klajstrowałam, teraz deszcz powinien dopełnić reszty
Kasiulka - mamy termin
Fakt, szkoda że fot nie bylo, ale ja się jej normalnie bałam i powiedziałm Oli że jej karmic nie będę!
Za to dla Ciebie dzisiejszy dzięcioł na słupie elektrycznym przy naszym domu
Ona dopiero w zeszłym roku po 3 latach zaczęła bujać z pędami że zauważyłam że to inna odmiana przy moich Magical Candle. Ale jak ją przesadziłem, to wiesz trochę zastopował się rozwój. Znów potrzebuje czasu. Podobno rośnie duża.
W Internecie pokazują przepiękne żółte kwiatostany. Czego nie robi się dla sprzedaży.
Na miejscu po ognisku posadziłam kłosowce bo nie zdążyłam dla nich przygotować miejsce za hortensjami. Wyrosły mi po same pachy wysokie i stworzyły nową jednoroczną rabatkę.
Trochę późno, bo przespałem.
Poniżej zdjęcia z dzisiaj, dzień pochmurny, więc za ciekawie nie wygląda. Jest zbliżenie też korony, gdzie widać brak cierni.
Sam jestem ciekaw dlaczego jedni mają z cierniami a inni bez
Dodaj jeszcze, że liście wypuszcza wcześnie i nie zrzuca ich aż tak szybko. Być może to faktycznie jakiś nowy, lekko udoskonalony szczep, albo co...