Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z południa Polski - ogród Marzeny 09:38, 20 sie 2017

Do góry

A u mnie leje jak z cebra od wczoraj.
Nasz przydomowy ogródek 09:37, 20 sie 2017

Do góry
A tu dla Halinki Zawitki : Jeszcze raz Halinko dziękuję. Miskanty mają się dobrze i rosną. Na wiosnę dostaną towarzystwo innych roślin bo w tym miejscu rósł miskant cukrowy. Ludzie! nie sadźcie tej rośliny bo zarośnie Wam całą rabatkę , korzenie ma do piekła. Cztery razy widłami szukałem korzeni i odrostów a i tak pewnie coś zostało. Na wiosnę się przekonam.

Gracilimus

Morning Light
Ogród bacowej 09:35, 20 sie 2017

Do góry
Po nawałnicy część Anabelek leży.

Nasz przydomowy ogródek 09:28, 20 sie 2017

Do góry
Kilka aktualnych migawek.

Ogród bacowej 09:26, 20 sie 2017

Do góry
Trochę jeżowek też kwitnie.

Nasz przydomowy ogródek 09:24, 20 sie 2017

Do góry
Mirelko no i dobrze. Rzeczywistość koryguje nasze plany i zamiary. Wczoraj pomimo wielkiego upału, wyrzuciłem kilka lawend bo zagłuszały inne rośliny. Też zrobiło się bardziej przejrzyście.

O tu - przed niebieską trawą a pomiędzy żurawkami rosły jeszcze lawendy, które dokładnie przykryły pozostałe rośliny.

Ketmia w promieniach zachodzącego słońca.

Ogród bacowej 09:11, 20 sie 2017

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 09:08, 20 sie 2017

Do góry
Jolu dziękuję. Ten olbrzym to orzech włoski. 25 lat temu wrony "posadziły" tego orzecha na grządkach wśród marchwi i buraków. Wykopałem to maleństwo i przeniosłem do ogrodu. Efekt widać na fotce. Wszystkie boczne konary obciąłem i zostały 2 główne pędy.

Haniu - biała zaczyna kwitnienie i zaraz pokażę. Dziękuję za odzew na Twoim wątku i piękny bukiet.

Aniu bo u Ciebie pewnie zimy są bardziej mroźne. Nie usuwaj ketmii bo kilka lat trwa adaptacja do naszych warunków. Teraz mojej dużej żaden mróz nie straszny a biała też swoje oberwała ale zawsze się odbudowała. Przecież to rośliny z ciepłych krajów he he he. Pozdrowienia również.

Mirelko też miałem budleję kilkanaście lat temu i poszła precz. Wielkie krzaczysko rośnie a ja wiem czy takie znowu piękne?

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:08, 20 sie 2017

Do góry

Jezówki .Tu po lewej siedzą białe nie wiem jak to się stało bo kupiłam 2 doniczkę a mam 2 rodzaje kwiatu i muszę przesadzić kwitnące .A raz kozie śmierć ,jutro przesadzam co będzie to będzie
Handmade by Elka 09:03, 20 sie 2017

Do góry
A teraz mój poczekalnik. Szykują się dwie nowe rabatki. Zobaczymy.
Czekają kolorowe krwawniki. Hortensje sweet summer love. Budleje dawida króowa nocy i kuklik o pełnych kwiatach.
Ogród bacowej 09:00, 20 sie 2017

Do góry
Trawy zaczęły rządzić na rabatach.

Ogród Małej Mi 2017 08:49, 20 sie 2017

Do góry
Na tel. Zagladam dlatego za bardzo sie nie rozpisuje...na tel mam foto stołu przed renowacja... na aparacie po renowacji. Pokazuje jak Tercia mi zrobila fajnie nowy stół..nic tylko firme renowacujna zakladac.

i edit dokładam po renowacji

I uciekam, bo nie da sie zagladac na kompa..
Coś jeszcze, coś więcej... 08:47, 20 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

Aga - odkąd zainwestowałem w dobre nożyce to ze sprzątaniem i rozkładaniem szmat w jakieś 40 minut się uwinąłem z tymi 10 topiarami. A pierwszy raz sprzątałem co do listka w środku jak i pod roślinami - ledwie wiaderko podniosłem

Firletka smółk to była - kwitnie raczej maj-czerwiec
Ją idzie łatwo upchnąć, średnica kępy to jakieś 10 cm

Pochwal się jakie nożyce masz
a czas 40 min na 10 topiarów imponujący!!!!

dziękowac za nazwę firletki - już wrzuciłam dwie do koszyka

slicznie ta werbena się wkomponowała
ja też dosadziłam do donicy z bukszpanami pod oknem kuchni
ale tutaj mi się sama nie rozsiewa - nie wiem dlaczego, bo wszędzie indziej rośnie w najdziwniejszych miejscach

Sebuś to konwalnik?

powiedz mi w jakich warunkach u Ciebie rośnie?
ja mam moje już z 4 lata i cały czas to takie małe wypierdki mamuta

-------------------

super porcja zdjęć z cudownego ogrodu

pozdrowionka niedzielne zostawiam
Ogród Małej Mi 2017 08:46, 20 sie 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Domek super, ale tamten PG[/img]

Całusy dla Muminków.

Jesr dwóch wiec dwiw chalupy to nie za duzo. Popadało wiec z domkow pozytku nie ma. Grandza w domu. I zlitowalusmy sie nad stalym rezydentem ogrodu..mieszka w nim co najmniej 6 lat. Wyglada ze ma juz klopoty z jedzeniem... dokarmiamy. Na tyle potrzebuje pomocy ze dziki kot przelamuje strach do czlowieka.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 08:26, 20 sie 2017

Do góry
nicol21 napisał(a)
Aga, nie to że chcę dorzucić trochę presji, ale wyobraź sobie ten placyk wsród takich incrediball? Ciasno tam, ale wysiedlę liliowce, ulepszę ziemię i będzie git.
Masz chwile bo liliowce muszę wywieźć do mamy, a z dzieckiem i małym zoo to muszę mieć większe auto.
Oceniam, że będę potrzebować ze 4 sztuk incrediball

sie zrobi
dopiero teraz spróbuję bo wreszcie chyba przyszedł kres upałów
dziś ma lać cały dzień na dworze 15 st

nowe róże przepiękne!!!!!

buziak zostawiam
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:19, 20 sie 2017

Do góry
Pimpusie. Trawy przesadzać teraz, czy za miesiąc? Na wiosnę byłoby idealnie, no ale... Chyba teraz? Będą się miały lepiej? Więcej czasu na regenerację???

Wykopałam wszystkie małe buksy i wszystkie hosty. Jeszcze trochę bylin i jutro je wiozę na Śląsk

Parę migawek z wczoraj, na starej działce. Zbiory w deszczu

Madżenie ogrodnika sezon 2017 07:43, 20 sie 2017

Do góry
Marzenko strasznie mi przykro o bukszpany
mało w tym roku wszelakiego dziadostwa atakującego wszystkie rośliny to musiało sie przypałętać jeszcze takie coś? ehhhhhhhhhh
ale walczysz i trzymam mocno kciuki żeby walka była wygrana po Twojej stronie!!!!!!!
zaglądałam w tym sezonie cicahczem na szybcika , oglądając zdjęcia
uwielbiam Twój ogród..................

Ale cudowny trawiasty busz!!!!!!

pozdrowionka zostawiam

Ogród zapracowanej mamuśki 07:31, 20 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Dawno u Ciebie nie byłam, ale już nadrobiłam i od teraz będę na bieżąco
Bardzo ładnie ogród się prezentuje
Mam pytanie co będziesz sądziła na przygotowanej rabacie pod tujkami?

Dzięki Mirella
Na rabacie będą śliwy wiśniowe Nigry szczepione wysoko (jak dostane w szkółce) pomiędzy hortensje VF i w nóżkach trawki lub żurawki
Te wysokie tuje idą aut, bo za rzadko posadzone, w ich miejsce posadzę nowe jesienią
Plan nabazgrany taki mam, ciągle go poprawiam
Ogród Małej Mi 2017 07:30, 20 sie 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Nie mam za dużo zdjęć, bo ogólnie to nie ma co fotografować.. dziś leciała hortka i ławka..

A pamiętam tę fotkę z zakładania oczka i Twoją w nim kąpiel! Jak ten czas leci widać po dzieciach i roślinach!
Urodzinowe 100 Lat!
Ogród zapracowanej mamuśki 07:01, 20 sie 2017

Do góry
mamuska1980 napisał(a)
W weekend przekopaliśmy 20 m trawnika pod rabatę, którą będę wiosną robiła. Wysypaliśmy korą co by chwasty nie rosły.

Chodzi mi o to miejsce
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies