A tu dla Halinki Zawitki : Jeszcze raz Halinko dziękuję. Miskanty mają się dobrze i rosną. Na wiosnę dostaną towarzystwo innych roślin bo w tym miejscu rósł miskant cukrowy. Ludzie! nie sadźcie tej rośliny bo zarośnie Wam całą rabatkę , korzenie ma do piekła. Cztery razy widłami szukałem korzeni i odrostów a i tak pewnie coś zostało. Na wiosnę się przekonam.
Mirelko no i dobrze. Rzeczywistość koryguje nasze plany i zamiary. Wczoraj pomimo wielkiego upału, wyrzuciłem kilka lawend bo zagłuszały inne rośliny. Też zrobiło się bardziej przejrzyście.
O tu - przed niebieską trawą a pomiędzy żurawkami rosły jeszcze lawendy, które dokładnie przykryły pozostałe rośliny.
Jolu dziękuję. Ten olbrzym to orzech włoski. 25 lat temu wrony "posadziły" tego orzecha na grządkach wśród marchwi i buraków. Wykopałem to maleństwo i przeniosłem do ogrodu. Efekt widać na fotce. Wszystkie boczne konary obciąłem i zostały 2 główne pędy.
Haniu - biała zaczyna kwitnienie i zaraz pokażę. Dziękuję za odzew na Twoim wątku i piękny bukiet.
Aniu bo u Ciebie pewnie zimy są bardziej mroźne. Nie usuwaj ketmii bo kilka lat trwa adaptacja do naszych warunków. Teraz mojej dużej żaden mróz nie straszny a biała też swoje oberwała ale zawsze się odbudowała. Przecież to rośliny z ciepłych krajów he he he. Pozdrowienia również.
Mirelko też miałem budleję kilkanaście lat temu i poszła precz. Wielkie krzaczysko rośnie a ja wiem czy takie znowu piękne?
Jezówki .Tu po lewej siedzą białe nie wiem jak to się stało bo kupiłam 2 doniczkę a mam 2 rodzaje kwiatu i muszę przesadzić kwitnące .A raz kozie śmierć ,jutro przesadzam co będzie to będzie
A teraz mój poczekalnik. Szykują się dwie nowe rabatki. Zobaczymy.
Czekają kolorowe krwawniki. Hortensje sweet summer love. Budleje dawida króowa nocy i kuklik o pełnych kwiatach.
Na tel. Zagladam dlatego za bardzo sie nie rozpisuje...na tel mam foto stołu przed renowacja... na aparacie po renowacji. Pokazuje jak Tercia mi zrobila fajnie nowy stół..nic tylko firme renowacujna zakladac.
Pochwal się jakie nożyce masz
a czas 40 min na 10 topiarów imponujący!!!!
dziękowac za nazwę firletki - już wrzuciłam dwie do koszyka
slicznie ta werbena się wkomponowała
ja też dosadziłam do donicy z bukszpanami pod oknem kuchni
ale tutaj mi się sama nie rozsiewa - nie wiem dlaczego, bo wszędzie indziej rośnie w najdziwniejszych miejscach
Sebuś to konwalnik?
powiedz mi w jakich warunkach u Ciebie rośnie?
ja mam moje już z 4 lata i cały czas to takie małe wypierdki mamuta
Jesr dwóch wiec dwiw chalupy to nie za duzo. Popadało wiec z domkow pozytku nie ma. Grandza w domu. I zlitowalusmy sie nad stalym rezydentem ogrodu..mieszka w nim co najmniej 6 lat. Wyglada ze ma juz klopoty z jedzeniem... dokarmiamy. Na tyle potrzebuje pomocy ze dziki kot przelamuje strach do czlowieka.
Pimpusie. Trawy przesadzać teraz, czy za miesiąc? Na wiosnę byłoby idealnie, no ale... Chyba teraz? Będą się miały lepiej? Więcej czasu na regenerację???
Wykopałam wszystkie małe buksy i wszystkie hosty. Jeszcze trochę bylin i jutro je wiozę na Śląsk
Parę migawek z wczoraj, na starej działce. Zbiory w deszczu
Marzenko strasznie mi przykro o bukszpany
mało w tym roku wszelakiego dziadostwa atakującego wszystkie rośliny to musiało sie przypałętać jeszcze takie coś? ehhhhhhhhhh
ale walczysz i trzymam mocno kciuki żeby walka była wygrana po Twojej stronie!!!!!!!
zaglądałam w tym sezonie cicahczem na szybcika , oglądając zdjęcia
uwielbiam Twój ogród..................
Dzięki Mirella
Na rabacie będą śliwy wiśniowe Nigry szczepione wysoko (jak dostane w szkółce) pomiędzy hortensje VF i w nóżkach trawki lub żurawki
Te wysokie tuje idą aut, bo za rzadko posadzone, w ich miejsce posadzę nowe jesienią
Plan nabazgrany taki mam, ciągle go poprawiam