Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 12:51, 02 lis 2017

iwka napisał(a)
potwierdzam Renia, mam w dwóch miejscach, na słońcu o wiele ładniejsza i szybciej przybrała na objętości. W cieniu słabiutko u mnie rośnie.

no to podobnie jak u mnie.
lindsay80 12:52, 02 lis 2017

wrobelki napisał(a)
Lindsay80 Anbu polecała w szkółce w Krakowie Nigry wysoko szczepione na 220. Jeśli chcesz namiary to na priv

Bardzo chętnie, to poproszę o priva w tym temacie.

A jeśli ktoś jeszcze wie gdzie można dostać Nigry szczepione co najmniej na wysokości 2 m to poproszę o info - najlepiej Śląsk i ościenne województwa.

lindsay80 12:55, 02 lis 2017

Sebek napisał(a)
Szybko zapełniasz brzozową - na połączenie berberysu i perovski bym nie wpadł, a już wygląda to świetnie

Niektóre zestawienia robione na czuja, zobaczymy jak to wyjdzie.
Kasya 13:10, 02 lis 2017

lindsay80 napisał(a)

Jak je mieszałam to nawet nie byłam świadoma tych modowych trendów, ale wiedziałam, że może to wyjść fajnie jak w kwietniu podczas pobytu w Anglii w ogrodach królewskich zobaczyłam to

w zeszlym roku pomieszalam tulipany fioletowe z pomaranczowymi tylko ze pomaranczowe okazaly sie potem zoltymi...
ale i tak cala rabata w tej tonacji
lubie takie energetyczne kolory
lindsay80 14:26, 02 lis 2017

Kasya napisał(a)

w zeszlym roku pomieszalam tulipany fioletowe z pomaranczowymi tylko ze pomaranczowe okazaly sie potem zoltymi...
ale i tak cala rabata w tej tonacji
lubie takie energetyczne kolory

ja też lubię - żółty z fioletem też fajnie, a pomarańczowych możesz jeszcze dorzucić.
Mi nadal trochę tulipanów zostało do posadzenia i mam nadzieję, że za późno na to jeszcze nie jest.
alis 15:17, 02 lis 2017

Edytko, u mnie też sporo do posadzenia jeszcze, pogoda nie pozwala póki co
Brzozową masz przecudną!
Zana 16:26, 02 lis 2017

Ja posadziłam w tym roku żółtozielone i fioletowe tulipany, ciekawe czy zgrają się kwitnieniem.

Brzozowa po powiększeniu zapowiada się suuuper. Zresztą już teraz jest do pozazdroszczenia. Mam coraz większą ochotę na te brzozy.
Monia81 08:04, 03 lis 2017

Pogoda niestety nas nie rozpieszcza, u mnie też cebulki jeszcze nie wszystkie w ziemi... ale podobno jutro ma być pogoda to może pokończymy połączenie berberysów i perovskich bardzo ciekawe buziol
MirellaB 11:01, 03 lis 2017

Twoja brzozowa zachwyca mnie nieustannie zawsze - wiesz o tym

Z pigwy robię dodatek do herbaty. Na więcej witaminy niż cytryna. Kroje w cieniutkie plasterki zasypuję cukrem i do słoika. Puści sok i do herbatki pigwę razem z sokiem.

Podziwiam Cię za wykopywanie cebul. Robiłam jak zwykle zmiany na rabatach, ale nie chciało mi się wykopywać, cebule spisałam na straty.

Sesleria bardzo ładna. Czy to jesienna? Moja Haufleriana wstrętna. Czekam na odpowiedni czas, żeby się jej pozbyć - no nie podoba mi się, a taka była zachwalana na O.
MirellaB 11:04, 03 lis 2017

Cebulowych jeszcze nie posadziłam. Kilka paczek Quenów mi zgniło.
Miałam nie kupować, a wyszło ok.400 sztuk.
Trochę poszalałam z czosnkami, zaczynam z nimi przygodę. Dotychczas miałam tylko główkowate.
Zastanawiam się czy zdążę posadzić czy je wydać. W weekend ma być ładna pogoda