Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 10:30, 02 lis 2017

abiko napisał(a)
A ja w sobotę pewnie do was też wpadnę.. na chwilę

Już się cieszę Koło południa powinniśmy już być w ogrodzie i myślę, że do zmroku
sylwia_slomc... 10:44, 02 lis 2017

Właśnie odebrałam dwa takie karmniczki

Są o tyle fajne, że mogą w sezonie służyć do założenia gniazda
Margerytka40 11:19, 02 lis 2017

Cofnęłam się trochę do tyłu i poczytałam i pooglądałam u Ciebie. Fajne karmniki robicie ,ptaszków pewnie u Ciebie multum . Też mam ogromnego orzecha i to przy samym domu. Jesienią życzę mu żeby zmarzł ale latem nigdzie nie ma lepiej jak pod jego koroną
sylwia_slomc... 11:20, 02 lis 2017

Margerytka40 napisał(a)
Cofnęłam się trochę do tyłu i poczytałam i pooglądałam u Ciebie. Fajne karmniki robicie ,ptaszków pewnie u Ciebie multum . Też mam ogromnego orzecha i to przy samym domu. Jesienią życzę mu żeby zmarzł ale latem nigdzie nie ma lepiej jak pod jego koroną

Ja przy orkanie Griszy to się cieszyłam, że już liści na nim nie było
Margerytka40 11:26, 02 lis 2017

M czeka też jeszcze czyszczenie rynien. Nie ma kiedy przez tę pogodę. W tym roku faktycznie u nas też szybko zgubił liście,zazwyczaj dopiero większy przymrozek go ogałaca.
sylwia_slomc... 11:34, 02 lis 2017

Orzechy dziwnie liście gubią, najwcześniej leci ten od sąsiada potem nasz ten nad oczkiem z balii, a na końcu ten skulkowany, ale on za jednym zamachem gubi wszystkie na raz, a ten w granicy dużego ogrodu gubi stopniowo....i bądź tu mądry
Katkak 15:56, 02 lis 2017

Ja zrobilam dziś bardzo nietypowy karmnik . Potem pokażę. Ptakom się w każdym razie podoba. Twoje fajowe
sylwia_slomc... 16:15, 02 lis 2017

Kasieńka dwa dni nie było mnie w ogrodzie, dzisiaj zachodzę , a tam prawie wszystkie karmniki z kokosa ,które w poniedziałek wieczorem powiesiłam wyjedzone, a ten sklepowy tylko w połowie, znaczy domowe jedzonko smakuje im lepiejAle nie spodziewałam się , że w takim tempie zniknie, zeszłego roku zimą tydzień zajmowało im wyjedzenie z czterech łupin, a teraz z sześciu kokosów i dwóch połówek pomelo zostały nie wyjedzone w połowie dwa reszta pusta, a minęły tylko niecałe trzy dni!!!

i do wszystkich karmników miały w poniedziałek nasypane też wyczyszczone do zera, a kule sklepowe w nowych karmnikach już napoczęte.

Musze w sobotę kupic z pięć kilo słonecznika, bo kilogram już wyjadły i jeszcze tylko jeden został, a dopiero dwa tygodnie jak sypie co drugi dzień
sylwia_slomc... 16:17, 02 lis 2017

Ale jest też kiepska wiadomość, nornice zryły ziemię dookoła bramy przy ognisku, a ziemia rozmoknięta i prawie ją wywróciło na wczorajszym wietrze, bo przed wczoraj eM był i było ok
Jutro musimy jakoś popodpierać i ubić ziemię, bo kolejnego wiatru nie wytrzyma
Dzisiaj zaparłam po babsku , jak umiałam....
Urszulla 19:05, 02 lis 2017

Czytam o wygłodzonym towarzystwie ptasim

Śliczny pomysł na karmnik