Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rudbekia (Rudbeckia L.) 20:45, 18 sie 2017

Do góry
Dziwne rudbekie pojawiły mi się w tym roku w ogrodzie. Na kilkaset kwiatów kilka wygląda jakby kiełkowały?! Pogoda w tym roku jest bardzo deszczowa. Chociaż, te kwiaty jeszcze nie przekwitły (widać po płatkach), więc może to jakaś choroba, albo spontaniczna wariacja odmianowa? Co o tym myślicie?
Podwórkowa rehabilitacja 20:44, 18 sie 2017

Do góry
ryska napisał(a)

Dzięki
Ty nie masz w studni wody, ja też. Dziś wrzucaliśmy do niej kontrolnie kamyki, no ale ona jest nieczynna jakieś 40 lat nie to co Twoja.
Ma w końcu nowy dekiel. Trzy deski naturalnie postarzone i dwie zbyt ładne ale po zimie już będą wszystkie stare

No i pięknie, ale jak zarosła...
Głęboko kopana ta Twoja studzienka?
Ukojenie 20:37, 18 sie 2017

Do góry
zoja napisał(a)

I zwiastuna wiosny - rh bialy

/nie sypalam nawozu wiec to nie jest tym spowodowane - najwyraxniej ten rh wiosna wypuszcza liscie a latem kwiaty /

To jakieś zboczenie ogrodowe
...uDany ogród 20:32, 18 sie 2017

Do góry
No to pokażę efekty dzisiejszych prac, jestem zadowolona z efektu.
Nawet bardzo
Wreszcie mam tło dla moich nasadzeń.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:31, 18 sie 2017

Do góry
Fantasia

pisało że to Sioux ale coś mi nie pasuje(kolor i wielkość)
Mój ogród nad rzeką... 20:24, 18 sie 2017

Do góry

Wróciłam do Was z pismem obrazkowym
Po wielu perypetiach i zawirowaniach mam nadzieję popisać dłużej niż ostatnio.

W tym roku mój ogród nie dostał żadnej nowej rośliny. W zasadzie nie zrobiłam w nim prawie nic. Po ponad 6 tygodniach wróciłam do domu i ogarnęło mnie przerażenie. Od wtorku zaczynam prace pielęgnacyjne. Mam nadzieję, że znajdzie się jeszcze ktoś kto o mnie pamięta; )
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:14, 18 sie 2017

Do góry
Pod wpływem twórczości Kasi z mojej bajki postanowiłam spróbować sił w tworzeniu mozaiki. Praca bardzo czasochłonna, a i efekt do końca nie wiadomo jaki.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:05, 18 sie 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Dorotko u nas też susza, z drugiej strony cieszę się, że nawałnice nas ominęły...podziwiam kwietne rabaty, ostróżkę sama wysiewałaś, kępka jeżówkowa czy to z tych miniaturowych, moje same wielkoludy...szukam sprawdzonej sztywnej miniturki...Twoja to jaka odmiana?
Nawałnice i nas ominęły, na szczęście, ale nawet w tej mojej suchej piaskowej ziemi trudno dołek wykopać tak bardzo jest sucho. Dżdżownice pozwijały się w supełki żeby przetrwać.
Część ostróżek kupiłam jako sadzonki, kilka mam z własnego wysiewu. Odmian moich jeżówek nie znam, ta z zacytowanego zdjęcia jest do kolan, ale gałązki ma wiotkie, u mnie związałam w snopek.
Roślinki na rabatach podlewam ile mogę, ale na trawnik brakuje wody.

W cieniu - zacieniona 20:02, 18 sie 2017

Do góry
W tym roku zauroczyła mnie dwuletnia Little Lime.Kwiaty pełne ,soczyście wybarwione,niewysoka...idealna do małego ogródka.

W cieniu - zacieniona 19:58, 18 sie 2017

Do góry
nebel napisał(a)
Bogusiu, pozdrawiam

z wielką przyjemnością zaglądam na Twój wątek

Dziękuję za pozdrowienia...miło Cię widzieć.
Ukojenie 19:52, 18 sie 2017

Do góry
Przedstawiam zwiastuna jesieni - ziemowit/sztuk 2/:

I zwiastuna wiosny - rh bialy

/nie sypalam nawozu wiec to nie jest tym spowodowane - najwyraxniej ten rh wiosna wypuszcza liscie a latem kwiaty /
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:51, 18 sie 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
U mnie hortki tez powiązane a tak tego nie lubie... zastanawiam się czy takie Krzywe mi nie zdrewniała krzywo...
I jeśli pozwolisz śnieżne kotły (w obiektywie mojego eMa) z czerwca dla Ciebie

Piękne Kotły Dzięki!

Testuje moje hortki. We wtorek zostały podwiązane, wczoraj podlałam je skrzypem, dzisiaj jedną na próbę odwiązałam i powiem Ci, ze jest lepiej,częściowo się wyprostowały. Oczywiście nie do takiego stanu jak przed nawałnicą ale spróbuję znów za tydzień je odwiązać i zobaczyć jka wyglądają.
Coś jeszcze, coś więcej... 19:51, 18 sie 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

I ja się rozsiadłam z przyjemnością do seansu

Ten kadr miodzio... ID jakie giganty!
Kwitnące skarpy 19:50, 18 sie 2017

Do góry
A tak wygląda bisetti po wycięciu dolnych gałązek

A teraz pochwalę sie a takim czymś
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 19:47, 18 sie 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Angeliko:
półka ma od sąsiada 10 m, wzdłuż drogi 6,20 m, czyli po fali (po fali nie umiem obliczyć, więc przyjmuje linię prostą) ma ....11,76 m.
Teraz pokuszę się o obliczenie pola owego "trójkąta" (dla tych, co nie wiedzą, talent mój matematyczny jest równy zeru ) z wykorzystaniem długości boków (wzór Herona) Ha! Wielkam ja matematyczka

Jeśli obliczyłam dobrze, to półka ma ok. 31 m2...

To ta:

To dobrze mi się wydawało, że to tą rabatę zwiesz półową pytanie czy dla brzóz to odpowiednie miejsce? Masz tę rabatę podniesioną, wody nie uciekają Ci stąd? Sucho bardziej niż w innych częściach ogrodu? Weź pod uwagę, że brzozy to "pijaki" i jak to ma się do sąsiadujących roślin...

ps. Mi wystarczyły wymiar 10x6 - reszty nie ogarniam
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:41, 18 sie 2017

Do góry
Donia72 napisał(a)
Dorotko, po niedzieli ruszam z orlikami dla Ciebie
Już się cieszę,

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:40, 18 sie 2017

Do góry
Z minionego weekendu
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:39, 18 sie 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Śliczne lipcowe kwiaty Ale mamy już sierpień Co nam pokażesz?
Mój ogródek straszy swoim wyglądem, brakuje mi wody na jego reanimację. Żal patrzeć jak upał wysysa życie z moich roślin.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:37, 18 sie 2017

Do góry
Anitka napisał(a)
Dorotko przepiękne te niebieskie donice i cała reszta też. I te urocze ptaszki na kamyczkach. Te wszystkie dodatki dodają smaczku twojemu i tak cudnemu ogródkowi.
Pomysł z firanką odlotowy. Dorzucam również u siebie do zestawu ogrodnika - firanki , bo mam już stare prześcieradła i ręczniki.
Anitko Firanka stilonowa z tych starych jest bardzo wytrzymała, znacznie bardziej niż ręczniki czy prześcieradła. Dobrze sprawdza się pod żwirkiem. Cieszę się, ze Ci się u mnie podoba, w tej chwili mój ogród umiera z powodu braku opadów. Jest ogromna susza, nie daję rady go uratować, tak jest co rok, a ja ciągle się łudzę, że będę miała ogródek na przekór wszystkiemu.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:37, 18 sie 2017

Do góry
U nas dziś ukrop. Nic tylko leżeć. p
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies