Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 11:04, 10 paź 2017

danuta_szwajcer 11:12, 10 paź 2017

Urszulla napisał(a)

Masz już plan nasadzeń?

Ula tam gdzie beczka to planuje dac kratownice albo pergole ale zwocona z boku przejscie w strone studni i tam mam juz róże czeka na posadzenie w kolorze biskupim , tam gdzie przejscie będzie przez środek to albo obnwodka z roz z jednej i z drugiej strony tylko nie wiem czy z zaokragleniem czy na prosto. Mam tylko problem bo z przodu sa te duze glazy i czy tez je dac po bokach czy obwodka przed rozami z czegos zimozielonego? A jezeli nie roze to co? cos niskiego chce by nie zaslonic znowu widoku. Pod domem tez sa róze, lawenda i lilie. W tym przejsciu planuje jeszcze dla klimatu dac latarenki
malgorzata_s... 11:16, 10 paź 2017

Piękna jesień Może jeszcze się nią pocieszymy? Plany nowe widzę
danuta_szwajcer 11:33, 10 paź 2017

marba napisał(a)
Ja ostatnio byłam u Kapiasów późną wiosną. Też pięknie.

Jak tam chodziłam to sie zastanawiałam gdzie maja posadzone tulipany?
danuta_szwajcer 11:39, 10 paź 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Piękna jesień Może jeszcze się nią pocieszymy? Plany nowe widzę

Taką mam nadzieje, chciałabym jeszcze jesien w górach zobaczyc bo to jest piękny widok, ale w słoneczkuA plany owszem, ciągle cos przerabiam, bo pozbywam się drzew i krzewów, które wymagają ciągłego przycinania i to z drabiny bo to już nie dla nas. Pozdrawiam
Dorota123 20:16, 10 paź 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Oj to zazdroszcze, że mieszkasz w pobliżu tak wspaniałych miejsc no i powietrze zapewne też czyste. Znam te wszystkie miejsca, nie byłam tylko w Grabkach Dużych, musze w necie zobaczyć to i do Kazimierza masz blisko? Piękne tereny i dużo sadów Pozdrawiam
Powietrze mam czyste, mieszkam w sąsiedztwie lasów, praktycznie z dwóch stron jestem nim otoczona. Do Kazimierza mam kawałek drogi, byłam tam tylko raz.
Urszulla 21:46, 10 paź 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Ula tam gdzie beczka to planuje dac kratownice albo pergole ale zwocona z boku przejscie w strone studni i tam mam juz róże czeka na posadzenie w kolorze biskupim , tam gdzie przejscie będzie przez środek to albo obnwodka z roz z jednej i z drugiej strony tylko nie wiem czy z zaokragleniem czy na prosto. Mam tylko problem bo z przodu sa te duze glazy i czy tez je dac po bokach czy obwodka przed rozami z czegos zimozielonego? A jezeli nie roze to co? cos niskiego chce by nie zaslonic znowu widoku. Pod domem tez sa róze, lawenda i lilie. W tym przejsciu planuje jeszcze dla klimatu dac latarenki

Osobiście wykopałabym też tego berberysa po prawej stronie. Kratownica z latarenkami-fajnie. Pamiętasz, o tym stoliku okrągłym z jakimiś dekoracjami też był pomysł. Jakoś to trzeba zebrać do kupy.
Urszulla 21:48, 10 paź 2017

U Ciebie są zakręty więc na prosto chyba nie będzie pasowało.
Sylwia na swoim ranczu ma beczkę osłonietą matą fajnie to wyglądało.

Ja tam widzę taką ścieżkę zawijaną która dochodziłaby do tej przy zadaszeniu. I przy ścieżce mogą być kratki z różami.
Urszulla 22:52, 10 paź 2017

https://pl.pinterest.com/pin/337910778274590830/

Urszulla 22:54, 10 paź 2017

http://pin.it/htK5TqR