Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

Dorota123 20:56, 05 paź 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Nic tam nie masz wokół? No te ogrody są ponad 40km to blisko w sumie Tez lubie oglądać bo zawsze coś się podpatrzy
Strasznie ubogi mój rejon w ogrody, za to zabytków mam w okolicy bardzo dużo np: Zamek w Baranowie Sandomierskim ten jest najbliżej, pałac Tarnowskich w Tarnobrzegu, mnóstwo zabytków w Sandomierzu, największe ruiny w Europie czyli Zamek Krzysztopór w Ujeździe. Czasem jeździmy też do pałacu w Kurozwękach, jest tam stado bizonów i ogromne platany. Trochę dalej jest zabytkowy Szydłów z murami obronnymi, skarbczykiem i zamkiem, w Grabkach Dużych jest pałac w którym bywałam jako dziecko obecnie w rękach prywatnych, ale ogrodów i parków brak.
danuta_szwajcer 09:01, 06 paź 2017

Urszulla napisał(a)
Czekam na fotki po rewolucji. U Kapiasów jest mnóstwo inspiracji
Dla każdego. Też mam tam swoje ulubione zakątki.

Może w niedziele pogoda bedzie to zrobie zdjecia Pozdrawiam
danuta_szwajcer 09:07, 06 paź 2017

Dorota123 napisał(a)
Strasznie ubogi mój rejon w ogrody, za to zabytków mam w okolicy bardzo dużo np: Zamek w Baranowie Sandomierskim ten jest najbliżej, pałac Tarnowskich w Tarnobrzegu, mnóstwo zabytków w Sandomierzu, największe ruiny w Europie czyli Zamek Krzysztopór w Ujeździe. Czasem jeździmy też do pałacu w Kurozwękach, jest tam stado bizonów i ogromne platany. Trochę dalej jest zabytkowy Szydłów z murami obronnymi, skarbczykiem i zamkiem, w Grabkach Dużych jest pałac w którym bywałam jako dziecko obecnie w rękach prywatnych, ale ogrodów i parków brak.

Oj to zazdroszcze, że mieszkasz w pobliżu tak wspaniałych miejsc no i powietrze zapewne też czyste. Znam te wszystkie miejsca, nie byłam tylko w Grabkach Dużych, musze w necie zobaczyć to i do Kazimierza masz blisko? Piękne tereny i dużo sadów Pozdrawiam
Bogdzia 15:48, 07 paź 2017

Pięknie u Kapiasów , trawy bardzo urosły od mojego pobytu u nich , ogród dojrzewa i jest coraz ładniej.U Ciebie tez fajnie bo dużo roslin przebarwionych, cudna jesień.
danuta_szwajcer 10:29, 10 paź 2017

Bogdzia napisał(a)
Pięknie u Kapiasów , trawy bardzo urosły od mojego pobytu u nich , ogród dojrzewa i jest coraz ładniej.U Ciebie tez fajnie bo dużo roslin przebarwionych, cudna jesień.

Teraz był spektakl traw, nie mam porównania bo wstyd się przyznać, ale byłam tam pierwszy raz chodz tak blisko w sumie. Teraz to nadrobię Wczoraj była piękna słoneczna pogoda to w koncu troche zdjęc zrobiłam, kolory zaczynają być bajeczne i taką jesień to lubie

marba 10:38, 10 paź 2017

Ja ostatnio byłam u Kapiasów późną wiosną. Też pięknie.
danuta_szwajcer 10:40, 10 paź 2017

Urszulla napisał(a)
Czekam na fotki po rewolucji. U Kapiasów jest mnóstwo inspiracji
Dla każdego. Też mam tam swoje ulubione zakątki.

Ula w kocu zrobiłam, dziś znów pada.
Po wycięciu tej olbrzymiej tawuły, którą musiałam ciąc co chwile z drabiny a to już nie dla mnie. Zimą śnieg ją przyginał i wyglądała jak miotła. Teraz mam widok na cały ogród z przodu z okien i zrobiło się przestrzennie. Jest do zagospodarowania troche miejsca ale chce tam przejscie i mam już kupioną pergole bo taki był mój plan ale teraz nie za bardzo to widze, bo górą pergoli znowu zasłonie ten widok. Więc myśle dać kratownice tam gdzie jest teraz beczka bo zasłoni też beczke, która będzie stała troche bliżej tuji. Beczka tam musi być. Z drugiej strony jej nie widać wogóle.
A tak wygląda to na zdjęciach, widok z okna u góry i widok od strony domu i od ogrodu.

danuta_szwajcer 10:49, 10 paź 2017

No i jesien w ogrodzie, pięknie już tulipanowiec się odbarwia, kaliny, perukowce dopiero zaczynają.
danuta_szwajcer 10:57, 10 paź 2017

Trawy na wietrze i w słońcu są cudne
Urszulla 11:00, 10 paź 2017

danuta_szwajcer napisał(a)

Ula w kocu zrobiłam, dziś znów pada.
Po wycięciu tej olbrzymiej tawuły, którą musiałam ciąc co chwile z drabiny a to już nie dla mnie. Zimą śnieg ją przyginał i wyglądała jak miotła. Teraz mam widok na cały ogród z przodu z okien i zrobiło się przestrzennie. Jest do zagospodarowania troche miejsca ale chce tam przejscie i mam już kupioną pergole bo taki był mój plan ale teraz nie za bardzo to widze, bo górą pergoli znowu zasłonie ten widok. Więc myśle dać kratownice tam gdzie jest teraz beczka bo zasłoni też beczke, która będzie stała troche bliżej tuji. Beczka tam musi być. Z drugiej strony jej nie widać wogóle.
A tak wygląda to na zdjęciach, widok z okna u góry i widok od strony domu i od ogrodu.

Masz już plan nasadzeń?