JoannaDe
19:11, 09 paź 2017

Ewelinko, czytam Twój wątek od początku ale z ukrycia. Twój ostatni wpis jest impulsem do zabrania głosu. Jak doskonale wiem o czym piszesz. Niestety. Też myślałam o zamknięciu swojego wątku
ALE
pomyślałam sobie że co mi szkodzi zaplanować sobie jaki ogród chcę mieć. Co mi szkodzi wyznaczyć rabaty, zaplanować nasadzenia, przygotować ziemię.
Nikt nie mówi że to jest konkurs kto szybciej zaplanuje i założy ogród.
Spróbuj spojrzeć na to z innej strony:
Masz czas na dokladne określenie co i jak chcesz.
Wyznacz sobie miejsce na kompostownik, zacznij robić kompost z tego co masz na działce. Za rok będziesz do przodu przynajmniej na kompoście
A ogrodzenie? Zrobi się, kiedyś. A może w międzyczasie wykluje się opcja zrobienia samego żywopłotu. Zawsze koszt ogrodzenia kupnego mniejszy.
Itp, itd.
Wiele osób tworzy ogród po trochu, pomału. A z planem który będziesz miała możesz sobie w miarę możliwości tworzyć.W swoim tempie i możliwościami. Nawet kilka lat. Ktoś Cię goni z tym ogrodem ?

Głowa do góry
Pozdrawiam ciepło
ALE
pomyślałam sobie że co mi szkodzi zaplanować sobie jaki ogród chcę mieć. Co mi szkodzi wyznaczyć rabaty, zaplanować nasadzenia, przygotować ziemię.
Nikt nie mówi że to jest konkurs kto szybciej zaplanuje i założy ogród.
Spróbuj spojrzeć na to z innej strony:
Masz czas na dokladne określenie co i jak chcesz.
Wyznacz sobie miejsce na kompostownik, zacznij robić kompost z tego co masz na działce. Za rok będziesz do przodu przynajmniej na kompoście

A ogrodzenie? Zrobi się, kiedyś. A może w międzyczasie wykluje się opcja zrobienia samego żywopłotu. Zawsze koszt ogrodzenia kupnego mniejszy.
Itp, itd.
Wiele osób tworzy ogród po trochu, pomału. A z planem który będziesz miała możesz sobie w miarę możliwości tworzyć.W swoim tempie i możliwościami. Nawet kilka lat. Ktoś Cię goni z tym ogrodem ?

Głowa do góry
Pozdrawiam ciepło